Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 15 januari 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Rapport Grant Thornton inzet van kort geding: alleen voor opdrachtgever of ook voor anderen?
Een koper die vorig jaar €16,8 miljoen neertelde voor de aandelen in enkele werkmaatschappijen liet daarna de forensische tak van Grant Thornton onderzoek doen naar onregelmatigheden in de administratie. De conclusies van het accountantskantoor waren niet mals, maar de verkopers kregen slechts beperkt inzage in de bijlagen bij het rapport.
Lees verder »
Vergoeding voor verrichte werkzaamheden dga terecht als loon uit fictieve dienstbetrekking gerekend
Rechtbank Gelderland oordeelt dat de vergoeding die een dga ontvangt voor verrichte werkzaamheden in een bv niet als omzet kan worden aangegeven. Er is namelijk sprake van loon uit (fictieve) dienstbetrekking.
Lees verder »
ADVERTORIAL
3 opleidingsroutes naar je AA-titel bij Hogeschool HAN

De vraag naar goed opgeleide accountants is groot. Wil jij graag je AA-titel halen? Lees in dit artikel dan meer over de 3 meest gekozen opleidingsroutes. Wat zijn de verschillen? Welke route past bij jou? Laat je bijpraten door de hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Start jij ook eind januari? Meld je aan of vraag een adviesgesprek aan.

Lees het artikel »
ABAB viert 100-jarig bestaan
ABAB verkent momenteel een fusie met Alfa, maar viert dit jaar eerst nog zijn 100-jarig bestaan met verschillende evenementen. Bij het accountantskantoor is werknemersparticipatie nog altijd de rode draad, zegt CEO Ronald Meijers. “Employee Equity in plaats van Private Equity.”
Lees verder »
‘Accountant en fiscalist sluiten deal met justitie over grootschalige belastingfraude’
Accountant Henk E. (61) uit Hattem en fiscalist Paul H. (55) uit Deventer, die momenteel in Cyprus verblijft, worden verdacht van het opzetten van grootschalige belastingfraude met behulp van constructies via de Verenigde Arabische Emiraten, Jersey en Cyprus.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de recente en toekomstige wijzigingen op het vakgebied Loonheffingen en arbeidsrecht?

Laat je op 8 februari in 2 uur online bijpraten door Casper Mons. Denk bijvoorbeeld aan de invoering van het minimumuurloon, update Wet Arbeid en Zorg, nulurencontracten, ketenbepaling, inkomstenverhoudingen, wel of geen hoge premie onder de WAB en criteria voor zelfstandige of werknemer.

Lees verder »
AV-Top 50 | Voors en tegens van het partnermodel
De discussie bestaat al langer dan vandaag: heeft het partnermodel bij accountantskantoren nog wel toekomst? Hoogleraar Jan Bouwens vindt dat tegenstanders eendimensionaal denken: “het partnermodel heeft last van het Nirwana-criterium.” Kantoren als Countus en Vallei hebben inmiddels ervaring met een alternatieve structuur die net zo goed betrokkenheid bij medewerkers stimuleert.
Lees verder »
DAC8: vanaf 2026 Europese informatie-uitwisseling cryptobezit
Het voor de Belastingdienst verzwijgen van buitenlands Europees cryptobezit is vanaf 2026 niet meer mogelijk. De DAC8 richtlijn maakt vanaf dat jaar Europese automatische informatieuitwisseling over cryptoactiva tussen lidstaten mogelijk. Het is de volgende stap van Europa om de cryptomarkt verder te reguleren.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Deze plannen voor werkgevers gaan in 2024 in  
Dit jaar gaan er verschillende nieuwe plannen in, welke invloed kunnen hebben op jouw klant. Verzuimspecialist Sazas zet er een aantal op een rij. 
Lees verder »
Auto van de zaak en bijtelling via inlener of uitzendbureau: hoe zit het?
Als de inlener een auto van de zaak ter beschikking stelt aan een werknemer, wie is dan verantwoordelijk voor de bijtelling wanneer meer dan 500 km wordt gereden?
Lees verder »
SER: verlofstelsel moet via nieuwe wet overzichtelijker worden
Het verlofstelsel moet simpeler. Daarvoor pleit de Sociaal-Economische Raad (SER), die de regering en het parlement adviseert over sociaaleconomische vraagstukken. De afgelopen jaren werd het stelsel alsmaar uitgebreid en dit heeft het onoverzichtelijk gemaakt, vindt de SER.
Lees verder »
Ontslagstamrechten; hoe zit het ook alweer?
In de praktijk worden bij ontslagstamrechten de meeste vragen gesteld over de uiterste beslistermijn én over de afkoopmogelijkheid dan wel het bedingen van een periodieke uitkering. Theo Willemssen levert de benodigde kennis en het inzicht om hierbij geen fouten te maken.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Bas Hidding (Flynth) stopt in september
Gerechtshof gelooft niet dat boekhouding in vernietigde auto lag
AFM geeft €94.000 boete aan vennootschap van Harry Mens
Hoe eerlijk is fictief rendement over betaalrekeningen met 0% rente?
OPLEIDINGEN
Post Bachelor Data Science voor Financials
Markus Verbeek Praehep
19 januari 2024
Masterclass Dossieropbouw en ontslag
The Legal Company
25 januari 2024
Online cursus Oudedagsvoorzieningen in de aangifte IB/PVV 2023
Accountancy Vanmorgen
4 maart 2024
VACATURES
Assistent Accountant Agrarisch
WEA Gouda
Gouda
Stageplek
Vallei Accountants & Adviseurs
Country Accountant
Jobs in Finance
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN