ELF Voetbal nieuwsbrief van 29-09-2021
Real Madrid voor aap in Europa: de ELF zwaarste vernederingen

We gaan er niet omheen draaien. Real Madrid is de toonaangevende kracht in de geschiedenis van Europees voetbal. Dertien keer de Champions League, niemand komt in de buurt. Maar soms krijgt ook de Koninklijke een beschamende opdoffer, zoals dinsdagavond van het nietige Sheriff Tiraspol. De ELF zwaarste vernederingen van Real op het Europese toneel op een rij!


lees verder
Samenvatting Ajax - Besiktas (2-0)

Ajax heeft opnieuw een grote stap gezet richting overwintering in de Champions League. Na een eerdere overwinning op Sporting CP zijn de Amsterdammers met 2-0 te sterk voor Besiktas. Steven Berghuis en Sébastien Haller zorgden voor de treffers. Bekijk hier de hoogtepunten van het duel.

lees verder
HSV 134: Komt het er snel weer goed?

Uli Hoeneß zei het ooit echt: De enige club waar hij vrees voor had in zijn streven om Bayern München alleenheerser te maken, is HSV.  De Rothosen bestaan woensdag precies 134 jaar, maar zijn in de huidige stand zelfs geen bedreiging voor de leiders in.. de Tweede Bundesliga! Het Volksparkstadion herbergt al vier seizoenen voetbal uit de onderbond. Hoe nu?

lees verder
De hoogte – en dieptepunten van de jarige Ron Jans

Ron Jans. Een sympathieke Zwollenaar en de man die de harten stal van Groningers, Friezen en Tukkers. Als klap op de vuurpijl schreef hij ook nog eens geschiedenis in zijn eigen Zwolle door de bekerwinst in 2014. Op 8 mei van dit jaar zat hij als trainer van FC Twente voor de 500e keer op de bank in de Eredivisie. Woensdag viert hij zijn 63e verjaardag; tijd om eens in te zoomen op de hoogte – en dieptepunten van zijn mooie trainerscarrière.

lees verder
Hoe verhoudt de seizoensstart van Ajax zich tot de beste Eredivisiestarts ooit?

Ajax is voorlopig niet af te stoppen in de Eredivisie. De Amsterdammers gaan aan kop en hebben een indrukwekkend doelsaldo opgebouwd. Heeft Erik ten Hag met zijn ploeg al records neergezet?

lees verder
Interview Joëlle Smits: “Speciaal dat er als eerste PSV-speelster een transfersom voor me is betaald”

Joëlle Smits is dit seizoen te bewonderen in het groen van VfL Wolfsburg. Als eerste PSV-speelster ooit werd een transfersom voor haar op tafel gelegd. De 21-jarige Smits moest haar weg zien te vinden in een ander land, een nieuwe taal leren en wennen aan het Duitse voetbal. “Waar ik het moeilijkst aan kan wennen? De taal.”

lees verder
Interview NEC-rechtsback Bart van Rooij: "Het meest trots ben ik op foto met Giovanni van Bronckhorst"

Vorig seizoen miste Bart van Rooij van de 43 gespeelde officiële wedstrijden van NEC in totaal slechts elf minuten. Sinds de promotie naar de Eredivisie is de twintigjarige rechtsback van de Nijmegenaren opnieuw een zekerheid. "Dit seizoen is handhaven ons doel. Het heeft geen zin om ambitieuzere doelen uit te spreken."

lees verder
Sophie Cobussen over eerste Klassieker in het vrouwenvoetbal: ‘De druk ligt bij Ajax’

De Feyenoord Vrouwen zijn bezig aan hun eerste seizoen in de Eredivisie. Tot nu behaalde de ploeg van Danny Mulder twee punten uit twee wedstrijden. Komend weekend gaat de ploeg op bezoek bij VV Alkmaar, maar de aandacht van de voetballiefhebber gaat uit naar een week later: op 3 oktober komt Ajax op bezoek. Sophie Cobussen (22) en haar ploeggenoten zijn er klaar voor. “Wedstrijden tegen Ajax zijn enorm speciaal.”

lees verder
Interview oud-Feyenoorder Salomon Kalou: "Ik vond Bert van Marwijk altijd een warm persoon"

Het is ruim achttien jaar geleden dat hij zich meldde bij Feyenoord: Salomon Kalou. De nu 36-jarige aanvaller kwam vanuit Ivoorkust als 'het broertje van' Bonaventure Kalou, maar maakte na een korte periode bij Excelsior zelf naam in De Kuip en verdiende een transfer naar Chelsea. "Dirk Kuyt en ik pasten goed bij elkaar omdat we allebei niet zelfzuchtig waren."

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Arsenal FC - Aston Villa22-10-2021
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Chelsea FC - Norwich City23-10-2021
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Crystal Palace - Newcastle United23-10-2021
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
Everton FC - Watford FC23-10-2021
WWW.VOETBALTIX.NL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
Bayern München - 1899 Hoffenheim23-10-2021
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Bekijk alle voetbalreizen