Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Recht op protest onder druk in Nederland: Tweede Kamer wil activisten het land uitzetten

Op het moment dat de gebeurtenissen plaatsvinden, zie je niet altijd de ontwikkelingen die we achteraf wel kunnen zien. De manier waarop de pro-Palestina protesten worden aangepakt, toont hoe het demonstratierecht stap voor stap wordt uitgehold.

Lees verder

Waar blijven de linkse zeveraars?

Wie vandaag wil winnen in de politiek, moet goed kunnen zeveren. Dit werd op 9 juni nog maar eens duidelijk. Het Vlaams Belang, de partij die al jarenlang grossiert in zever en zeveraars, boekte een historische verkiezingsoverwinning (ook al wordt ze ondertussen verkocht als een overwinningsnederlaag).

Lees verder

Vier industrieën veroorzaken elk jaar 2,7 miljoen sterfgevallen in Europa

Tabak, alcohol, ultrabewerkt voedsel en fossiele brandstoffen: die vier sectoren zijn samen goed voor 2,7 miljoen overlijdens per jaar in de bredere Europese regio, stelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat zijn zevenduizend overlijdens per dag.

Lees verder

GAS-boete voor protest tegen GAS-boete voor protest: "Wij vragen geen toelating, het is een principekwestie"

LABO vzw, een organisatie voor kritisch burgerschap, blies maandagochtend 17 juli verzamelen aan het justitiepaleis in Antwerpen. Ze doen dit om aandacht te vestigen op de rechtszaak die Thomas Goorden moest starten om de GAS-boete die hij kreeg voor een niet-aangevraagd protest aan te vechten. Markant feit: ook deze betoging werd niet aangevraagd bij de Stad, en ook voor deze betoging werd een GAS-boete uitgeschreven.

Lees verder

Afgang Open VLD begon met en door Guy Verhofstadt

De toen als de grote succesjaren gepercipieerde periode van de Vlaamse liberalen onder Guy Verhofstadt was het begin van de afgang die op 9 juni zijn uiteindelijke dieptepunt bereikte. De openheid van Open VLD naar overlopers en de curatele over de eigen parlementsleden en ministers heeft tot dit eindpunt geleid, volgens Walter De Smedt. "Alleen geldt dit niet alleen voor de Open VLD. Zij zijn allemaal reeds een kwarteeuw slecht bezig."

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Luchtvervuiling eiste in één jaar 8,1 miljoen sterfgevallen

Luchtvervuiling heeft een steeds grotere impact op de menselijke gezondheid. In 2021 leidde vuile lucht tot 8,1 vroegtijdige sterfgevallen en een veelvoud aan chronische aandoeningen.

Lees verder

Verkiezingsshow

Zondag, verkiezingsdag. De VRT bracht een ‘wij amuseren ons kapot’ verkiezingsshow performant gebracht door entertainende politici, politicologen en presentatoren. Maar waar waren wereldproblemen en mondiale uitdagingen zoals klimaat, armoede, oorlog en migratie?

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium