Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 27 maart 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Rechter: BDO aansprakelijk voor mislukte belastingconstructie
BDO is in beginsel aansprakelijk voor de schade die een familie,  vertegenwoordigd door vier broers, heeft geleden doordat een fiscale constructie via een Antilliaans fonds bij nader inzien toch geen belastingvoordeel opleverde. Dat heeft de rechter in Rotterdam geoordeeld. Wel heeft de familie deels zelf schuld; in hoeverre daarvan sprake is, moet in het vervolg […]
Lees meer
 
 
BTW niet betalen kan leiden tot strafvervolging
Justitie mag tot strafvervolging overgaan tegen personen die de BTW niet tijdig hebben betaald. Dat heeft het Europese Hof van Justitie geantwoord op een prejudiciële vraag van een Italiaanse rechter.
Lees meer
 
Laatste kans: Doe mee aan de Exact Cloud Awards Advertorial

Laatste kans: Doe mee aan de Exact Cloud Awards
Moderne ondernemers willen overal en altijd de juiste beslissingen kunnen nemen. Hun accountant regelt het vereiste inzicht. Werk jij bij een kantoor dat net dat stapje extra zet? Dan maak je een kans op een Exact Cloud Award 2018. Door mee te doen:

• Verbeter je online zichtbaarheid
• Trek nieuwe klanten én medewerkers

Meld je voor 30 maart gratis aan: www.cloudaward.nl

 
Europese Commissie: garantieregeling ondernemers is geen staatssteun
De Europese Commissie is van oordeel dat de ‘Uitgebreide groeifaciliteit’, oftewel de GO-regeling, een Nederlandse garantieregeling ter ondersteuning van middelgrote en grote ondernemingen, geen staatssteun inhoudt.
Lees meer
 
 
‘EU blij met Nederlandse aanpak belastingontwijking’
De Europese Commissie en economisch samenwerkingsverband Oeso zijn tevreden met de stappen die Nederland zet om belastingontwijking door bedrijven tegen te gaan. Dat stelt staatssecretaris Snel (Financiën) in antwoord op Kamervragen.
Lees meer
 
Duurzaam leidinggeven aan professionals, hoe doe je dat? Advertorial

Hoe verbind je de kwaliteiten en ambities van professionals met de ambities van jouw organisatie? En hoe behoud je goede professionals nu de druk op de arbeidsmarkt blijft toenemen? In deze 3-daagse training reiken we je een compleet gevulde gereedschapskist aan om professionals plezierig en duurzaam aan jouw organisatie te binden. De inzet van dit gereedschap leidt tot meer werkplezier, hogere effectiviteit en meer eigenaarschap, waar de hele organisatie van profiteert.
Lees verder over leidinggeven aan professionals =>

 
‘AEO-status wint aan belang’
De status van Authorised Economic Operator (AEO) zal onder bedrijven die internationaal handelen aan belang winnen onder invloed van de Brexit, voorspelt Baker Tilly Berk.
Lees meer
 
 
Al bijna 5 miljoen belastingaangiften binnen
De Belastingdienst heeft deze maand al 4,8 miljoen belastingaangiften ontvangen. De fiscus verwacht dat dit jaar meer mensen aangifte doen voor 1 april dan vorig jaar.
Lees meer
 
Wilt u meer potentiële cliënten trekken naar uw accountants- en/of administratiekantoor? Advertorial

Hoe zorgt u ervoor dat uw kantoor beter te vinden is via Google? In deze whitepaper komen de vijf belangrijkste onderdelen van search engine optimization (seo) aan bod.

Wilt u meer weten? Download dan de gratis whitepaper! ==>

 
Samenwerking MKB-Nederland en Betaalme.nu
MKB-Nederland is een samenwerking gestart met Betaalme.nu, het initiatief dat streeft naar korte betaaltermijnen voor het MKB. “Dankzij ons uitgebreide netwerk krijgt Betaalme.nu veel meer mogelijkheden om MKB-ondernemers voor te lichten over hoe ze hun facturen sneller betaald kunnen krijgen”, aldus de brancheorganisatie
Lees meer
 
 
Regeringspartijen ongevoelig voor kritiek op fiscaal mkb-beleid
De regeringsfracties in de Tweede Kamer geven geen gehoor aan de kritiek dat MKB-ondernemers er in de plannen van het kabinet nauwelijks op vooruit gaan in fiscaal opzicht. Dat meldt het FD.
Lees meer
 
 
Belastingdienst zegt sorry voor intrekken kinderopvangtoeslag
De Belastingdienst heeft zijn excuses aangeboden aan de 232 gezinnen bij wie de kinderopvangtoeslag in 2014 plots werd stopgezet. Zowel de Raad van State als de Nationale ombudsman vonden die maatregel buitensporig. Na onderzoek is gebleken dat ongeveer de helft van de gezinnen de toeslag ten onrechte heeft ontvangen.
Lees meer
 
 
Niet-financiële bedrijven boeken recordwinst
Niet-financiële bedrijven hebben vorig jaar een record-brutowinst geboekt, meldt het CBS. Voor belasting noteerden de bedrijven in Nederland een winst van € 218,1 (196,5) miljard. Sinds het begin van de metingen in 1995 was de brutowinst niet zo hoog.
Lees meer
 
SRA-Branche in Zicht: welke aders boren we nog meer aan? Contentpartner
Kennis is macht, kennis delen is kracht! Laat SRA-Branche in Zicht (SRA-BiZ) nou een mooi voorbeeld van deze slogan zijn. Een goudmijn waarmee de SRA-kantoren al veel winst hebben geboekt. De mogelijkheden van SRA-BiZ zijn enorm. Welke aders boren we nog meer aan? 
 
Waarom diensten aanbieden als een pakketoplossing meer waarde toevoegt? Contentpartner
Waar hechten uw klanten waarde aan? Dat is niet altijd wat u zelf denkt. Auteur Rob Nixon hield in dit kader een enquête onder 428 ondernemers waaruit onder meer bleek dat een accountant die na zeven maanden met advies komt aanzetten over wat er gedaan had moeten worden, de schrik van ondernemers is geworden.
 
‘Om als kantoor relevant te blijven moeten we steeds meer de adviesrol pakken’ Kantoren
‘Ambitie en gezelligheid gaan wat mij betreft prima samen. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk, dat is niet overdreven. En tegelijkertijd wil ik ook carrière maken. Bij DRV kan dat.’ Ontdek waarom Jacky Quint het zo leuk vindt om bij DRV te werken.
 
Stoomcursus Internationaal Belastingrecht (winstbelasting) Opleiding
Heeft of krijgt u te maken met het internationale belastingrecht op het gebied van de winstbelasting? Dan krijgt u zeker te maken met vraagstukken rondom verrekening van bronheffingen, vaste inrichtingen in het buitenland en andere gevolgen van grensoverschrijdende activiteiten. Tijdens deze praktijkgerichte stoomcursus bespreekt Arthur Hofman de belangrijkste thema’s en actuele ontwikkelingen met u. In […]
 
Branche en Advies kring 2018 Opleiding
Inhoud Accountantskantoren ontwikkelen zich steeds meer tot een adviesgerichte organisatie, klanten willen immers gedetailleerd advies. Om een nog betere sparringpartner te zijn voor uw klanten, organiseert SRA op twee locaties de SRA-Branche en Advies kring. Deze kring is bestemd voor de meer generalistische bedrijfsadviseur; voor specialisten heeft SRA zogenaamde branche expertgroepen in het leven geroepen. […]
 
Manager Audit & Assurance – Groningen Vacature
Jouw uitdaging Je maakt als Manager Audit & Assurance onderdeel uit van een enthousiast team van auditors in de regio en bent een belangrijke schakel tussen de klant en BDO. Je hebt veel ervaring, niet alleen op vaktechnisch vlak maar ook in het opbouwen en onderhouden van zakelijke relaties. Je weet je klanten feilloos te ondersteunen. […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn