Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 28 oktober 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Rechter fluit AFM terug over uitleg Wft, boetes advieskantoor geschrapt
De rechtbank Rotterdam heeft geoordeeld dat de AFM de Wet op het financieel toezicht (Wft) onjuist heeft uitgelegd en op basis daarvan ten onrechte twee bestuurlijke boetes heeft opgelegd van 150.000 euro en 20.000 euro aan bestuurders van het voormalige Hilversumse advieskantoor Visie BV. De boetes zijn daarom door de rechter teruggedraaid.
Lees verder »
NOB: Onvoldoende gevolg geven aan box 3-arrest Hoge Raad tart rechtsstaat
De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) ziet in tegenstelling tot het kabinet wel degelijk mogelijkheden om de onlangs door staatssecretaris Snel aangekondigde aanpassing van box 3 al eerder door te voeren dan per 1 januari 2022. Het niet onmiddellijk of onvoldoende gevolg geven – binnen de mogelijkheden die het kabinet heeft – aan het oordeel […]
Lees verder »
Advertorial: Download gratis Bureaukaart Fiscaal 2019

Alles voor de belastingberekening op één A4. Met deze bureaukaart zie je in één oogopslag wat het marginaal effect bij jouw klant is. Dat is precies wat jij nodig hebt bij het plannen van de belastingdruk in kwartaal 4. Download de bureaukaart zodat jij tijdens belastingoptimalisatie in kwartaal 4 het verschil kunt maken.

Advertorial: 3e editie van het AV-Belastingcongres op 20 november a.s. Beoordeeld met een 8,1!

Plenaire sessies over het Belastingplan 2020 en de fiscale actualiteiten, BTW-plannen en Klimaatplannen & fiscus. Kies in de parallelsessies voor 2 verdiepende branchesessies. Keuze uit Horeca, Retail (on- en offline), Vastgoed, Transport & logistiek. Nú met vroegboekkorting. U betaalt slechts 345,-.

AFM: CTA te mild over kwaliteitsprobleem accountants
De AFM maakt ‘op onderdelen een andere taxatie van het kwaliteitsprobleem’ dan de commissie Commissie Toekomst Accountancysector (CTA). Dat schrijft de toezichthouder in reactie op de voorlopige bevindingen van de commissie. ‘Het aantal materiële tekortkomingen is, ondanks initiatieven tot kwaliteitsverbetering, nog onacceptabel hoog.’
Lees verder »
Frauderende RA draait op voor boedeltekort failliet restaurant
De onlangs door de Accountantskamer doorgehaalde RA Nelleke V. moet een groot deel van het boedeltekort betalen aan de curator van het failliete restaurant waarmee zij fraudeerde om een lening te krijgen. Dat oordeelt de rechtbank Gelderland.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Eenvoudig starten met e-facturatie?

Ook benieuwd hoe u eenvoudig kunt starten met e-factureren? Schrijf u dan nu in voor onze gratis demo-sessies en ontdek wat Visma eAccounting Accountancy voor u kan betekenen.

Lees verder »
Overzicht verplichte gegevens loonstrook en jaaropgaaf

De lijst met gegevens die de werkgever verplicht op de loonstrook en de jaaropgaaf moet vermelden, is aangepast in het Handboek Loonheffingen 2019.

Lees verder »
Nieuwe poll: CTA te mild over het vermeende kwaliteitsprobleem in de accountancy?
De AFM maakt ‘op onderdelen een andere taxatie van het kwaliteitsprobleem’ dan de commissie Commissie Toekomst Accountancysector (CTA). Dat schrijft de toezichthouder in reactie op de voorlopige bevindingen van de commissie.
Lees verder »
Novak gaat samenwerking aan met TIC Assurance
Om kantoren die beschikken over een Wta-vergunning beter te kunnen helpen is Novak een samenwerking aangegaan met TIC Assurance. TIC Assurance beschikt over een Wta-vergunning en bestaat uit onafhankelijke specialisten die accountantskantoren behulpzaam kunnen zijn bij de uitvoering van een opdracht binnen het wettelijk controledomein.
Lees verder »
Kleine geschenkenregeling – hoe zit het met verzendkosten?

Hoe moet je omgaan met verzendkosten bij de kleine geschenkenregeling? Het Handboek Loonheffingen 2019 geeft hier uitleg over.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Unit4 Bedrijfssoftware introduceert Accountancy Gemak

Unit4 Bedrijfssoftware kondigt vandaag de lancering aan van Unit4 Accountancy Gemak. Met Accountancy Gemak werken accountants online vanuit één dataset en één platform voor het opstellen van de jaarrekening, de bankenrapportage en het opstellen van de belastingaangiftes.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
DGA-pensioenregels voor Nederbelgen duidelijker
Dataroof Allianz treft meer dan 2 miljoen mensen
Recordomzet Europese webwinkels in Nederland
‘Vermogensbeheerders lopen achter met cyberbeveiliging’
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (5) –
Fiscount
5 november 2019
The Yuki Company Conference
Yuki
4 november 2019
Financials Fundamentals
Caseware
5 november 2019
VACATURES
(SR.) Associate Healthcare | Audit & Assurance
Auren
Amstelveen
Belastingadviseur, 32-40 uur per week
Lansigt
Gouda
Zelfstandig Assistent Accountant- Rotterdam
DRV Accountants & Adviseurs
Rotterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN