Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 25 februari 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Rechter matigt AFM-boete Baker Tilly met 5%
Baker Tilly heeft nauwelijks succes geboekt met het beroep tegen de boete van € 900.000 die het in 2018 kreeg van de AFM wegens niet-integere bedrijfsvoering. De rechtbank Rotterdam laat de boete in stand, maar matigt het bedrag met 5% omdat de AFM het besluit eerder had moeten nemen.
Lees verder »
AFM: ‘duidelijkheid over beheerste en integere bedrijfsvoering’
Toezichthouder AFM is in zijn nopjes met de uitspraak die de rechter heeft gedaan over de boete die aan Baker Tilly is opgelegd voor het niet waarborgen van een beheerste en integere uitoefening van het accountantsbedrijf. ‘Het is voor de eerste keer dat de rechtbank zich heeft uitgesproken over deze open norm uit de WTA.’
Lees verder »
ADVERTORIAL
ICT&K: Accountant, durf jij het aan?

Durf jij kennis te delen, ambitie te tonen en te veranderen? Neem de eerste stap en kom naar het ICT & Kantoorcongres op 12 mei in Bunnik. Een samenwerking tussen Fiscount en Accountancy Vanmorgen. Prijs v.a. € 125,- | NBA 6 PE uren | Postillion Bunnik |12 mei 2020
Meld je aan =>

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 2 – Bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking
Binnenkort valt de WOZ-beschikking weer op de (digitale) deurmat van jouw cliënten. Deze WOZ-beschikking betreft de waarde van de woning of het gebouw per 1…
Lees verder »
Baker Tilly beraadt zich op beroep tegen vonnis AFM-boete
Baker Tilly betreurt het dat de Rotterdamse rechter de bestuurlijke boete (grotendeels) in stand heeft gehouden die de AFM heeft opgelegd in juli 2018. Het bedrijf moet nog een besluit nemen over een eventueel beroep bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Box 2 en 3 in 2020

De ontwikkelingen in box 3 staan niet stil; sparen is straks grotendeels vrijgesteld, beleggen wordt zwaarder belast en leningen zijn niet meer volledig aftrekbaar vanaf 2022. In welke box houdt uw cliënt zijn vermogen aan? Het box 2 tarief is in 2020 verhoogd en Vpb tarieven dalen. Jeroen Knol bespreekt op 17 maart de gevolgen, fiscaal-juridische mogelijkheden en risico’s.

Lees verder »
Accountantskamer: RA’s mogen niet vragen om vrijwaring van kosten tuchtprocedure
De Accountantskamer heeft twee RA’s een waarschuwing gegeven omdat zij aan een opdracht de voorwaarde hadden verbonden dat zij zouden worden gevrijwaard voor alle kosten van een tuchtrechtelijke procedure.
Lees verder »
Fiscus mag bij verlaging BPM wegens schade vragen om tonen auto
Wie een lagere BPM aangeeft wegens een beschadigde geïmporteerde auto, moet die schade bewijzen. De Belastingdienst mag vragen om de auto te tonen ter controle van de schade. Maar die toonplicht verzwaart niet de bewijslast van de belastingplichtige, zo oordeelt de Hoge Raad.
Lees verder »
‘Emigreren vlak na pensioen kan fiscaal duur uitpakken’
Het wetsvoorstel Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen van minister Koolmees (Sociale Zaken) kan duur uitpakken voor mensen die vlak na hun pensioendatum naar het buitenland willen verhuizen.
Lees verder »
AFM beboet Esperite voor uitblijven jaarrekening
De AFM heeft biotechbedrijf Esperite een bestuurlijke boete opgelegd van € 312.500 omdat de jaarrekeningen over 2017 en 2018 nog niet of niet tijdig zijn gepubliceerd. Het bedrijf zoekt al enige tijd naar een accountant.
Lees verder »
Reaal moet niet-vermelde beheerskosten vergoeden aan verzekerde
Reaal moet de afkoopwaarde van een beleggingsverzekering opnieuw gaan berekenen. De verzekerde was in de polis beloofd dat bij het gekozen fonds geen beheerskosten zouden worden berekend, maar dat gebeurde toch. Dat mag niet, oordeelt klachteninstituut Kifid.
Lees verder »
Tonnen werkgever overgemaakt naar privérekening: beslag op woning
De FIOD heeft beslag gelegd op de woning van een medewerker van een evenementenlocatie in Groningen. Ze wordt ervan verdacht ongeveer drie ton te hebben verduisterd.
Lees verder »
Hoekstra vraagt Eerste Kamer om snelle behandeling anti-witwasrichtlijn
Minister Hoekstra (Financiën) heeft de Eerste Kamer gevraagd haast te maken met het behandelen van drie wetsvoorstellen die witwassen moeten tegengaan, waaronder de invoering van te UBO-register. Nederland is al in gebreke gesteld voor de te late implementatie van de vierde Europese anti-witwasrichtlijn.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Wet digitale overheid door Tweede Kamer
Golfclub grootverdiener onder sportverenigingen
Fiscus herstelt foutieve aanmaningen
OPLEIDINGEN
MBA (Moderne Bedrijfsadministratie) Fit for Future Plus
Markus Verbeek Praehep
29 februari 2020
Gratis naar de PinkWeb Sessions – 10 maart
Pinkweb
10 maart 2020
Op stap met de Wab: De juridische én fiscale impact
NBA Opleidingen
10 maart 2020
VACATURES
Fiscalist / Product Manager
Exact
Delft
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Management/Cost Accountant
Crop Alliance
Zeeland
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN