Bekijk deze nieuwsbrief online
   
 
maandag 21 maart 2016
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen. 
 
 
 
Ministerie van EZ: Rechter moet oordelen over digitaal opslaan van jaarrekening

In een aangescherpt memo heeft het ministerie van economische zaken duidelijkheid verschaft over de verhouding tussen artikel 2.10 van het burgerlijk wetboek en het wetsvoorstel elektronisch deponeren. 

Lees meer
 
 
Wiebes: Uitbreiding fiscale eenheid met stichtingen en verenigingen niet wenselijk

Staatssecretaris Wiebes heeft de nota naar aanleiding van het verslag inzake de Wet aanpassing fiscale eenheid naar de Tweede Kamer gestuurd. Ook een nota van wijziging is bijgevoegd. Taxence heeft de belangrijkste punten hieruit samengevat.

Lees meer
 
Accountancy Vanmorgen nummer 1 2016 is verschenen Advertorial

 In nummer 1 onder andere:
- De Accountancy Hype Cycle: innovatie in accountancy
- Bedrijfsopvolging en 'war on talent' als kansen voor kantoren
- Eigenwoninglening
- Fusies en overnames van accountantskantoren
Neem een jaarabonnement (€ 49,50) op ons kwartaalblad: aanmelden

 
'Belastingtelefoon geeft informatie en geen casusspecifiek advies'

De zeer complexe casusspecifieke vragen moeten niet meer door de Belastingtelefoon worden beantwoord. Dat schrijft staassecreatris Eric Wiebes in zijn antwoorden op Kamervragen over het bericht dat de Belastingtelefoon van de Consumentenbond weer een onvoldoende heeft gekregen.

Lees meer
 
 
Ook dit jaar tot 2.700 euro subsidie per leerwerkplaats

Via de Subsidieregeling praktijkleren stelt het ministerie van OCW ook dit jaar subsidie beschikbaar voor praktijkleerplaatsen. De subsidie voor een volledige praktijkleerplaats kan oplopen tot 2.700 euro, zo meldt PNO.

Lees meer
 
 
Belastingvrijstelling Koning geldt niet voor andere Nederlanders

Belastingplichtigen kunnen zich niet beroepen op de belastingvrijstelling die onder meer geldt voor Koning Willem-Alexander. Dat heeft de Hoge Raad vrijdag geoordeeld.

Lees meer
 
 
AFAS Software wint B2B Marketing Award

AFAS Software heeft gisteren de B2B Marketing Award 2016 gewonnen. Daarmee liet het familiebedrijf uit Leusden ABN Amro Lease en Rabobank achter zich, met de case rondom ‘De Accountancyscan’. Publiek en jury vonden tijdens het B2B Marketing Forum op 17 maart jl. in Utrecht dat AFAS de sterkste case gebouwd had.

Lees meer
 
 
VVD wil minder en simpeler wet- en regelgeving in financiële sector

De VVD wil een versimpeling en vermindering van de wet- en regelgeving in de financiële sector, zodat nieuwe FinTech ontwikkelingen en innovatie niet onmogelijk worden.

Lees meer
 
 
Henry van Hattem: VAR-verklaring wordt modelovereenkomst
De kogel is door de kerk. De VAR-verklaring (Verklaring Arbeids Relatie) wordt vervangen door de modelovereenkomst. Waar eerst ZZP'ers elk jaar een nieuwe VAR-verklaring dienden aan te vragen, wordt binnenkort tussen opdrachtgever en ZZP'er een modelovereenkomst voor vijf jaar getekend. Welke haken en ogen zitten eraan en waar moet je attent op zijn? In dit blog schets ik mijn mening over deze verandering.
lees meer
 
 
 
Vacatures op Accountancy Vanmorgen
Actuele vacatures in accountancy. Vandaag onder andere een vacature bij Baker Tilly Berk. Wilt u als accountantskantoor het hele jaar door vacatures plaatsen? Neem dan contact op met Marjolijn Margadant (marjolijn@accountancyvanmorgen.nl) en word Vriend van AV.
ga naar de vacatures
 
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
Deze mailing is mogelijk gemaakt door