Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 2 september 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Rechter: NOW-aanvraag na fout accountant terecht afgewezen, ondernemer zelf verantwoordelijk voor juiste loonaangifte
Een fout van de accountant bij de loonaangifte is geen uitzonderlijke situatie die rechtvaardigt dat bij een NOW-aanvraag mag worden afgeweken van de peildatum om zo een correctie door te voeren, heeft de voorzieningenrechter uitgesproken. De aanvraag van een bedrijf voor tegemoetkoming in de loonkosten via de NOW is daarom naar het oordeel van de rechter terecht […]
Lees verder »
Verouderde accountantsverklaringen zitten familie Berlusconi in de weg
Het gerechtshof Amsterdam heeft dinsdag in kort geding een herstructurering van de Mediasetgroep, het door de familie Berlusconi gecontroleerde mediaconcern, verboden. De Mediasetgroep wilde haar Italiaanse en haar Spaanse tak – beide beursgenoteerd – via een zogenoemde grensoverschrijdende juridische fusie laten opgaan in een Nederlandse NV.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Autobelastingen, het klinkt zo eenvoudig

Maar er zit een hele wereld aan valkuilen (en kansen) achter. Wat zijn de laatste ontwikkelingen? Wilt u sterker staan in een discussie met de Belastingdienst? Uw klanten nog beter adviseren? Dan is deze cursus op 15 september met Heleen Elbert echt wat voor u. Aan bod komt o.a. de bijtelling, grijskentekenregeling, de gevaren van een buitenlandse auto etc. etc.

Lees verder »
Visser & Visser opent nieuwe vestiging in Doetinchem
Per 1 september opent Visser & Visser een nieuwe vestiging in Doetinchem. Het middelgrote accountantskantoor heeft nu 13 vestigingen in Nederland en circa 350 medewerkers.
Lees verder »
Na eindspurt meer dan 65.000 aanvragen voor NOW 2.0
Meer dan 65.000 werkgevers hebben uiteindelijk een aanvraag ingediend bij UWV voor de tweede ronde van de NOW-regeling, meldt de uitkeringsinstantie. Het loket sloot afgelopen middernacht. Het eind van de aanvraagperiode laat een duidelijke toename van het aantal aanvragen zien.
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2020

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2020 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
Werkgeverspremies WGA en ZW in 2021 iets omhoog
De premies voor de arbeidsongeschiktheids- en Ziektewetverzekeringen waarvoor werkgevers zich bij het UWV kunnen verzekeren gaan in 2021 omhoog, meldt de uitkeringsinstantie.
Lees verder »
Personalia | Roel Oosterveen benoemd tot nieuwe partner HLB Van Daal
Roel Oosterveen is per 1 september 2020 als fiscaal partner benoemd van HLB Van Daal Adviseurs en Accountants. Oosterveen is medeverantwoordelijk voor de fiscale advisering en dienstverlening bij het kantoor.
Lees verder »
VVD fel over teruggavetermijn BTW: Belastingdienst rigide
Regeringspartij VVD wil van staatssecretaris Vijlbrief van Financiën weten waarom hij ‘in tegenstelling tot de VVD’ geen toevoegde waarde ziet in het verkorten van de BTW-terugbetaaltermijn van 1 jaar naar bijvoorbeeld 3 maanden en waarom er ‘geen toegevoegde waarde’ zou zijn, zoals de Belastingdienst onlangs meldde. VVD’er Lodders noemt de houding van de Belastingdienst rigide.
Lees verder »
Verlengde TVL na 1 oktober: wat zijn de voorwaarden?
MKB’ers die direct geraakt zijn door de diverse kabinetsmaatregelen om het coronavirus in te dammen kunnen ook na 1 oktober 2020 de Tegemoetkoming voor Vaste Lasten mkb (TVL) aanvragen, maakte het kabinet vorige week bekend.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Silverfin inspireert accountants op 17 september in Fast Forward Studio

Het accountantsberoep staat nooit stil; de wereld verandert, er komen nieuwe technologieën bij en klanten willen sneller, beter en ánders worden bediend. Maar waar begin je, hoe bepaal je je strategie, welke software zet je als kantoor in om snel stappen voorwaarts te kunnen zetten?

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Omzet accountancy en belastingadvisering licht gedaald
BTW-fraude: OM eist celstraf tegen oud-bestuurder stichtingen
Wat gaat het kabinet doen aan (om)scholing en ontwikkeling?
OPLEIDINGEN
POST-HBO OPLEIDING CONTROLLING
HAN
3 september 2020
Workshop NLP | Grip op uw brein, verander gedrag van binnen
NBA Opleidingen
17 september 2020
Pensioenupdate voor accountants
Fiscount
10 november 2020
VACATURES
Data-analist met Business Analytics mindset (32 uur mogelijk)
Coney
Controleleider Assurance praktijk (min 4 dagen)
Coney
Customer Success Manager – Yuki
Yuki
Rotterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN