Bekijk online

20 december 2018
 
Dit is de eerste nieuwsbrief van Gemeente.nu in de nieuwe huisstijl. En tevens de laatste nieuwsbrief van het jaar. Wij wensen al onze lezers fijne feestdagen en een goede jaarwisseling. De eerstvolgende algemene nieuwsbrief verschijnt op dinsdag 8 januari.
 
Rechter stelt grens aan oneerlijke concurrentie
Gemeenten kunnen niet zomaar besluiten nemen die oneerlijke concurrentie met de markt legitimeren. De hoogste bestuursrechter heeft deze week korte metten gemaakt met die heersende opvatting. Hengelo en Zeewolde zijn teruggefloten voor een zogeheten algemeen belang besluit.
Lees meer
 
Afvalstoffenheffing en kosten parkeervergunning stijgen in 2019
De afvalstoffenheffing stijgt volgend jaar met gemiddeld 4,4 procent. De kosten van een parkeervergunning stijgen in 2019 gemiddeld met 2,4 procent. Maar uiteraard zijn er gemeenten die een stuk meer of minder kosten rekenen.
Lees meer
 
Verdonk en Leisink gaan regeldruk Wmo en jeugdzorg aanpakken
Lees meer
 
Eerste (voorwaardelijke) boete voor straatintimidatie
Lees meer
 
Sociaal | De meest gelezen artikelen van 2018
Wmo-tarieven, bijstand en schuldhulp leefden dit jaar het meest onder de lezers van Gemeente.nu binnen het thema sociaal. De top 10 meest gelezen artikelen van 2018 binnen het thema op een rij.
Lees meer
 
Vanaf februari registratie levenloos geboren kinderen mogelijk
Lees meer
 
Kamer stemt voor verplichte samenwerking sociaal domein
Lees meer
 
Belangrijke stap in ondermijningswetgeving
Op 1 januari gaat de nieuwe wet in die burgemeesters een ruimere sluitingsbevoegdheid voor drugspanden geeft. De aanpassing is het eerste onderdeel van de zogenoemde ondermijningswetgeving die in werking treedt.
Lees meer
 
Het Nieuwstraatkwartier: een wijk om trots op te zijn?
Met een programma probeert de gemeente Almelo inwoners van het Nieuwstraatkwartier weer trots op hun wijk te laten worden. Ondanks problemen als criminaliteit en werkloosheid zijn er in korte tijd samen met bewoners goede resultaten behaald.
Lees meer
 

Uitschrijven