Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 5 april 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Rechter tikt Belastingdienst op de vingers over inzageverzoek persoonsgegevens
De Belastingdienst moet alle systemen doorspitten als een belastingbetaler om inzage vraagt in zijn persoonsgegevens. Dat er bij de fiscus nogal veel systemen worden gebruikt, is geen reden omdat als een onevenredige inspanning te bestempelen, oordeelt de rechter.
Lees verder »
Van Rij zet wetsvoorstel aandelenoptierechten door
Staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit) gaat het voorstel voor de Wet aanpassing fiscale regeling aandelenoptierechten ongewijzigd doorzetten, schrijft hij aan de Tweede Kamer. Als het aan hem ligt, wordt de wet per 1 januari volgend jaar van kracht.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Dé top 7 accountancytrends van 2022

Automatisering, cloud-accounting en blockchain. Slechts een greep uit de technologieën waarmee jij in 2022 impact kan maken. Benieuwd waarop jij kan inzetten? Krijg met deze infographic inzicht in de top-7 belangrijkste trends binnen de accountancy. Download ‘m nu en ontdek wat deze ontwikkelingen kunnen betekenen voor jouw kantoor!

Download hier de infographic »
Hebzuchtige RA acht jaar uit beroep gezet wegens fraude
Een frauderende RA die van een opdrachtgever € 50.000 overmaakte naar zijn eigen bankrekening is door de Accountantskamer voor acht jaar doorgehaald. En dat is nog een gematigde sanctie, omdat de man de fraude direct had toegegeven.
Lees verder »
Deloitte oogst hoon, maar ook bewondering voor terugtrekking bij ASML
Dat Deloitte zich moest terugtrekken als accountant van chipmachinefabrikant ASML noemen kenners in het FD ‘een onbegrijpelijke flater’. Toch klinkt er ook een positieve noot.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Assistent accountant (Audit) | Vacatures in Doetinchem, Eibergen, Elst en Lichtenvoorde

Groeien? Dat doen we samen. Vandaar dat wij niet op zoek zijn naar één, maar meerdere enthousiaste Assistent accountants (samenstel & Audit) voor onze vestigingen in Eibergen, Elst, Doetinchem en Lichtenvoorde. En of je nu net uit de schoolbanken komt of al een aantal jaar ervaring hebt binnen de accountancy; wij vertellen je graag meer over onze functies!

Lees meer over deze functies »
Lifestyle en carrière | ‘Ik pieker er niet over van baan te wisselen’
Een snuffelstage in 2002 vormde voor Marco Korthof het begin van een bijzondere loopbaan bij Hoek en Blok accountants | belastingadviseurs | juristen in Sliedrecht. In twintig jaar ontwikkelde hij zich van leerling-accountant tot AA-accountant en relatiebeheerder. Nog altijd piekert Korthof er niet over van werkgever te wisselen.
Lees verder »
Supermarkt kan geen beroep doen op huurverlaging vanwege pandemie
Heeft een Indiase supermarkt aan de rand van een winkelcentrum dermate veel last gehad van de coronamaatregelen dat de (achterstallige) huur gematigd mag worden? Nee, oordeelt de kantonrechter in Amsterdam. De zaak moet net als andere supermarkten als essentiële winkel worden aangemerkt.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
3 lessen van accountants over het inrichten van je ICT-straat

Moderne accountantskantoren laten automatisering het werk doen. Hiermee worden en blijven zij een kantoor van de toekomst. Hun ICT-straat vormt hierbij een belangrijke spil. Het helpt hen efficiënter samen te werken met hun klanten, wendbaar te zijn en zo concurrentievoordeel te realiseren. Echter, door een wirwar van verschillende systemen is het een uitdaging voor de […]

Lees verder »
Bunq botst met DNB over anti-witwasaanpak
De online bank Bunq heeft al vier jaar een conflict met toezichthouder DNB over het naleven van de antiwitwasregels. Beide partijen troffen elkaar vrijdag bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).
Lees verder »
SRA vernieuwt benchmarkplatform
SRA heeft het Branche in Zicht-benchmarkplatform (BiZ) vernieuwt. Sinds 22 maart wordt het gebruikt door een ‘kopgroep’ van vijf aangesloten accountantskantoren. ‘Door tal van nieuwe functionaliteiten is het nu mogelijk nog gerichtere rapportages te maken op basis van actuele data van alle aangesloten branchegenoten.’
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Subsidieregeling circulaire ketenprojecten uitgebreid
Deloitte neemt ICT-bedrijf GLO Integration over
Duitsland pakt belastingstelsel aan vanwege inflatie
Eerste kwartaal levert nog 39.000 TVL-aanvragen op
OPLEIDINGEN
Fiscale toekomst in onrustige tijden
NBA Opleidingen
14 april 2022
Online cursus Samenwerken zonder btw
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
11 mei 2022
Post HBO AA Accountancy – MKB
Markus Verbeek Praehep
15 april 2022
VACATURES
Professional – Loonadministrateur
Van Oers Accountancy & Advies
Etten- Leur
Ervaren accountantsadviseurs (AA/RA)| HBO | 24 – 40 uur | Thuiswerken | Groot netwerk
Fiscount
Thuiswerken
Ervaren assistent-accountant en afgestudeerde AA-er
WEA Accountants & Adviseurs
Gouda
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN