Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 2 mei 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Miljoenenclaim accountant tegen Deloitte strandt voor rechter
Een accountant die miljoenen schade zegt te hebben geleden door verkeerd advies van een Deloitte-belastingadviseur, heeft na 18 jaar procederen bij de rechtbank in Amsterdam bot gevangen. Zijn schadebedrag is onvoldoende onderbouwd en de relatie tussen de schade en de beroepsfout is niet aangetoond, oordeelt de rechter.
Lees meer
 
 
‘Bedrijven onderschatten impact nieuwe regels datalekken’
De nieuwe richtlijn rondom datalekken heeft veel meer impact dan bedrijven zich realiseren, waarschuwen kenners in het FD. Met de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG), die over een jaar wordt ingevoerd, kunnen bedrijven die hun databescherming niet op orde hebben, boetes krijgen tot € 20 miljoen. “Waarom is privacy geen vast onderdeel van het jaarverslag?”
Lees meer
 
Kom naar de Accountancy Expo en win een maatwerk shirt Advertorial

Bent u nog niet aangesloten op SBR Banken en levert u wel kredietrapportages aan voor uw klanten? Kom dan op 20 juni naar de Accountancy Expo en bezoek onze stand. Regel ter plekke een afspraak om aan te sluiten en maak kans op een prachtig shirt op maat gemaakt van ShirtbyHand.

‘Maatwerk waar nodig, standaard waar mogelijk’

 
‘Overheid negeert privacy in UBO-register’
PwC vindt dat er in de Nederlandse vormgeving van het in te voeren UBO-register meer aandacht moet komen voor de privacy. Daarmee reageert het bedrijf op de consultatie die de overheid tot einde vorige week heeft gehouden over het nieuwe register, dat uiterlijk op 26 juni moet zijn ingevoerd.
Lees meer
 
 
EU-hof: geen aftrek van ten onrechte niet verlegde BTW
Wanneer een koper BTW betaalt op basis van een factuur die ten onrechte niet volgens de verleggingsregeling is opgemaakt, kan de koper de BTW niet in aftrek brengen. Dat oordeelt het Europese Hof van Justitie over prejudiciële vragen die de Hongaarse rechter had gesteld naar aanleiding van een belastingkwestie.
Lees meer
 
Hoe vindt uw accountantskantoor gekwalificeerd personeel? Advertorial

Zoekt uw kantoor nieuwe collega’s? Tip dan uw HR-manager ‘Vriend’ te worden van Accountancy Vanmorgen (AV) en Fiscaal Vanmorgen (FV). Uw kantoor krijgt een eigen kantorenpagina, het logo wordt geplaatst op de homepage en uw vacatures komen zes weken op AV en FV te staan. Bovendien worden vacatures doorgeplaatst in de LinkedIngroep van AV én regelmatig gepubliceerd in onze nieuwsbrief.

Meer weten? Ga naar Vriend van AV =>

 
FIOD bevraagt accountant over ongebruikelijke transactie
De politie en fiscale opsporingsdienst FIOD hebben afgelopen weken een accountant uit de regio Delft gehoord over het niet melden van een ongebruikelijke transactie. Ook een belastingadviseur, een notaris en een advocaat kregen vragen tijdens onderzoeken in het kader van het ‘project Niet-Melders’.
Lees meer
 
 
Groningse gemeenten schikken met Deloitte
Deloitte heeft een schikking getroffen met de Groninger gemeenten Bedum, De Marne en Winsum. Die hadden een schadeclaim ingediend omdat Deloitte het lopende accountantscontract medio vorig jaar plotseling opzegde. De claim is nu van de baan, zo meldt het Dagblad van het Noorden.
Lees meer
 
 
EY maant provincie Groningen tot actie
Groningen biedt dezer dagen geregeld nieuws op het accountancyvlak. Nadat eerder bekend werd dat drie gemeenten een schikking hebben getroffen met vertrokken accountant Deloitte, blijkt nu dat EY de provincie achter de broek zit. Er moet nog informatie worden aangeleverd ten behoeve van de jaarrekening 2016.
Lees meer
 
 
Ambtenaar krijgt geen vergoeding voor reputatieschade door accountantsrapport
De voormalige Schiedamse clustermanager Dienstverlening Hans Boet krijgt geen schadevergoeding voor opmerkingen in een accountantsonderzoek van BING die hebben geleid tot zijn ontslag bij de gemeente Schiedam. Dat heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in hoger beroep bepaald, zo bericht Accountant.nl. Eerder wees de rechtbank Midden-Nederland zijn verzoek om een voorschot al af.
Lees meer
 
 
Inkomenstoets voor telefoon op afbetaling
Per vandaag geldt een inkomenstoets voor consumenten die een telefoon van meer dan € 250 op afbetaling kopen. Telecomaanbieders moeten in dat geval vragen naar het inkomen en de vaste lasten van klanten. Ook moeten zij bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) nagaan of er andere kredieten zijn afgesloten.
Lees meer
 
 
Belastingdienst ontvangt 8,7 miljoen aangiften
De Belastingdienst heeft in de aangifteperiode voor de aangifte inkomstenbelasting 2016 tussen 1 maart en 1 mei ruim 8,7 miljoen aangiften binnen gekregen. “Dat aantal is vergelijkbaar met eerdere jaren”, aldus de fiscus. Zondag dienden nog ruim 288.000 belastingplichtigen hun aangifte in.
Lees meer
 
Kassasysteem: het hart van je onderneming Contentpartner
Als horecaondernemer je bestellingen opnemen met een kladblokje… Tien jaar terug was dit nog een heel gebruikelijk beeld in de horeca, maar tegenwoordig zie je het niet meer zo vaak. Het is natuurlijk veel eenvoudiger om de kopjes koffie en de appelgebakjes aan te tikken op je draadloze bestelterminal. Je hoeft vervolgens niet meer je […]
 
Sociaal slim, maar ook sociaal? Opleiding
De slogan ‘Wij zijn ons brein’ is niet alleen een zeer onvolledige omschrijving van wat wij zijn maar het is ook een weinig onderscheidende. Want exact hetzelfde zou ieder andere willekeurige diersoort tegen en over zichzelf kunnen zeggen. Wat ons onderscheidt van de andere soorten is dat wij eerst en vooral ons sociale brein zijn. […]
 
Fiscalisten Vacature
Vanwege de uitbreiding van ons team Fiscalisten zijn wij, voor de regio’s Oost- en NoordNederland alsmede Noord-Holland, op zoek naar: Fiscalisten Jouw uitdaging Als fiscalist profileer jij jezelf als sparringpartner voor onze cliënten en collega-adviseurs. Je hebt een brede en grondige fiscale kennis. Je vindt het leuk om jouw kennis uit te breiden en te […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn