Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 13 april 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Rechter wil nader onderzoek naar ADW Accountants
De Ondernemingskamer wil nader onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van ADW Accountants en haar werkmaatschappijen over de periode 5 april 2001 tot 17 september 2017. Uit dit onderzoek zal moeten blijken of door het bestuur wanbeleid is gevoerd, zoals voormalig ADW-er Jelmer Blaauw stelt. En, zo hoopt de Ondernemingskamer, de onderzoeker […]
Lees meer
 
 
AFM wil meer grensoverschrijdend samenwerken
Behalve op de aanpak van bestaande problemen in de markt, lette de AFM sterk op nieuwe risico’s voor consumenten en het voorkomen van problemen. Dat staat in het jaarverslag 2017 van de toezichthouder. Het toezicht op kapitaalmarkten is versterkt, vooral door de totstandkoming van nieuwe Europese regelgeving.
Lees meer
 
Checklist: In 10 stappen klaar voor AVG Advertorial

Download gratis deze praktische handleiding om jouw kantoor in 10 stappen AVG (GDPR)-proof te maken.
Onderwerpen:
• Inschatten van privacy-risico’s
• Toestemming vastleggen
• Informatievoorziening voor klanten
• Aanwijzen GDPR-verantwoordelijke
• Wat te doen bij datalekken?

Download gratis >

 
Ouderenvereniging slaat terug; tuchtklacht tegen Martine Frijlink (ex-KPMG, ex-EY)
Ouderenvereniging Anbo heeft een tuchtklacht ingediend tegen Martine Frijlink, voormalig topaccountant van KPMG en EY. De vereniging verwijt Frijlink dat zij met valse voorwendselen inzage probeerde te krijgen in de jaarstukken van Anbo, schrijft het FD.
Lees meer
 
 
Standaard Bankverklaring in SBR
SBR Banken heeft de definitieve versie van de Standaard Bankverklaring taxonomie (SBV12) gepubliceerd. Hiermee is de stap gezet om de Standaard Bankverklaring (SBV) digitaal te leveren.
Lees meer
 
PE-tijdschrift Bedrijfsopvolging met online toetsen Advertorial

– 4 x per jaar een editie met maximaal 6 nascholingspunten per editie.
– Gratis toegang tot de volledige bibliotheek van verschenen edities.
– Overzicht behaalde toetsen en certificaten in persoonlijk dossier
Bekijk hier alle mogelijkheden ==>

 
PERSONALIA: topcreatief Rodger Beekman naar PwC
PwC heeft reclameman Rodger Beekman aangetrokken. Hij gaat als creative director het Experience Center van PwC ‘voorzien van innovatieve, creatieve en business concepten’, schrijft vaksite Adformatie.
Lees meer
 
 
Werkprogramma’s en vragenlijsten toetsing 2018 beschikbaar
De NBA heeft op het besloten deel van haar website, MijnNBA.nl, de Werkprogramma’s en vragenlijsten voor de toetsingen in 2018 gepubliceerd. Deze documenten worden door de toetsers gebruikt bij het toetsen en zijn voor accountants handig ter voorbereiding op de toetsing.
Lees meer
 
Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten Advertorial

Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van cliënten, maar wilt u uitgebreider
financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist van Visma biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!

Download de checklist direct en doe er uw voordeel mee!

 
Jongeren coalitie willen wel verplicht ZZP-pensioen
De jongerenorganisaties van de coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie pleiten voor een algemene pensioenplicht die ook voor zzp’ers zou moeten gelden.
Lees meer
 
 
Accountantsprotocol kaderregelingen aangepast
Op advies van COPRO is het Accountantsprotocol voor de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS aangepast. Dat heeft de NBA laten weten.
Lees meer
 
 
In 10 jaar 422.000 mensen werkloos door faillissement
De afgelopen tien jaar verloren 422.000 werknemers hun baan door een faillissement. Bijna 50.000 bedrijven gingen failliet, waarvan 28.000 ondernemers personeel in dienst hadden.
Lees meer
 
 
Werkgevers: plan Koolmees drijft MKB naar ZZP-constructies
De kabinetsplannen om de kloof tussen vast en flexibel werk te verkleinen, zullen volgens werkgevers contraproductief uitpakken. Versoepeling van het ontslagrecht moet meer vaste contracten opleveren, maar dat zal niet gebeuren, waarschuwen zij.
Lees meer
 
Tijdmanagement voor accountants: 7 onmisbare tips! Contentpartner
Zoals u ongetwijfeld weet is het belastingseizoen in volle bloei. U wilt zoveel mogelijk van uw klanten helpen zonder uitstel aan te vragen – the pressure is on! Wij hebben 7 onmisbare tijdmanagement tips voor u op een rijtje gezet, zodat u het hoofd koel kunt houden.
 
Het Unit4 Partner Ecosysteem: meer impact, door samenwerken Contentpartner
Is het u ook opgevallen? Los van marktsegment, land, product, taal of cultuur, overal is men gefocust op ‘open zijn’. Op samenwerking zoeken met andere partijen. Geen vreemde ontwikkeling natuurlijk, want het is simpelweg de enige optie om relevant te blijven voor je klant en daarmee bepalend voor het bestaansrecht van producten, diensten en organisatie. […]
 
Cursus Actualiteiten Vennootschapsbelasting Opleiding
Bent u op zoek naar een goede praktische basis, of wilt u uw kennis opfrissen van belangrijke onderdelen in de vennootschapsbelasting? Wilt u antwoord kunnen geven op vragen rondom deelnemingsvrijstelling, fiscale eenheid, innovatiebox, fiscale aspecten van financiering of verliesverrekening? Lees dan snel verder. De wet op de vennootschapsbelasting is bijzonder ingewikkeld. Daardoor is het vaak […]
 
De hotste Accountancy Actualiteiten Opleiding
Wat is hot in het accountantsberoep? Tijdens deze praktische bijeenkomsten bespreken we een mix van  externe verslaggeving, wetgeving rond kantoororganisatie, beroepsregelgeving en toetsingen NBA. Ook komen aan de orde ontwikkelingen op het gebied van ICT en innovatie die relevant zijn voor accountants- administratie en belastingadvieskantoren. Tijdens de bijeenkomsten is er veel ruimte voor vragen en […]
 
Traineeship Accountancy Vacature
Lansigt biedt een traineeship accountancy aan. Doe praktijkervaring op en krijg een volwaardige opleiding vergoed. Volop kans (door) te groeien. Lees snel meer. Traineeship Accountancy 32-40 uur per week in Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk Wil jij opgeleid worden tot accountant met als doel ondernemers verder te brengen? Ben je nauwkeurig en vind […]
 
Product owner Twinfield online accounting Vacature
‘Een mooi stuk bruikbaar gereedschap opleveren samen met het team voor onze klanten De baan Wat doe jij als ‘product owner’ bij Wolters Kluwer? ‘Als die vraag mij op een verjaardag gesteld wordt, antwoord ik altijd: ‘Ik breng creatieve en analytische mensen bij elkaar om hen een product te laten maken waar boekhouders en ondernemers […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn