Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 3 juli 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Rechter ziet ‘kantoor met zwembad’ niet als zakelijke kosten
Een 39-jarige accountant en belastingadviseur uit Apeldoorn moet 8 maanden de cel in wegens het doen van valse aangiften. Zo meende hij de BTW op een nieuwe Audi R8 buiten zijn aangifte omzetbelasting te kunnen houden. Vanwege zijn voorbeeldfunctie is de straf fors te noemen.
Lees verder »
Aanvragen NOW 2.0 vanaf maandag 6 juli 9 uur
Werkgevers die in aanmerking willen komen voor de tweede tranche van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW 2.0) kunnen vanaf maandag 6 juli om 9.00 uur een aanvraag indienen bij UWV.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Huwelijksvermogensrecht van A tot Z anno 2020

7 september | 6 PE

Het huwelijksvermogensrecht beïnvloedt vele rechtsverhoudingen. Denk o.a. aan schuldeiserposities, relatie fiscus, borgstellingen, koopovereenkomsten of faillissement. Prof. Bernard Schols gaat op 7 september in op het vernieuwen, actualiseren en opfrissen van uw kennis van het huwelijksvermogensrecht. Mis deze interactieve, praktijkgerichte cursus niet!

Lees verder »
Accountant schrijft boek over bassist van Normaal
Wat doen accountants naast hun baan? In deel 6 van de serie TWEEDE LIEFDE: AA Robin Steentjes (31), werkzaam bij Smit Accountants in Hengevelde. Hij schreef een boek over de bassist van de Achterhoekse band Normaal, Willem Terhorst. Foute boekhouders lichtten hem en de rest van de band meerdere keren op.
Lees verder »
Subsidiepot elektrische auto na 1 dag al bijna voor de helft leeg
De subsidiepot voor particulieren die een volledig elektrische auto willen aanschaffen is na één dag al voor 44 procent leeg.
Lees verder »
ADVERTORIAL
ICT&K: Kennis delen, ambitie tonen, veranderen

Uit de enquête blijkt dat 57% van de geënquêteerden serieus overweegt naar een ander softwarepakket over te stappen. Welk pakket past bij welke stap voorwaarts. Welke vragen stel je jezelf, collega’s en klanten om volgende stap te bereiken. Samen met jou onderzoeken we dit tijdens het ICT&Kantoorcongres. Prijs v.a. € 125,- | NBA 6 PE uren | Online congres | 12 mei 2020

Lees verder »
KENNISPARTNER
Rem op excessief lenen bij eigen vennootschap

De Wet excessief lenen bij eigen vennootschap wordt in 2023 ingevoerd. Het wetsvoorstel is op 17 juni jl. ingediend bij de Tweede Kamer. Bij aanmerkelijkbelanghouders (ab-houders) die lenen bij hun vennootschap, gaat hierdoor het meerdere boven € 500.000 belast worden als inkomen uit aanmerkelijk belang. Eigenwoningschulden zijn uitgezonderd. De ab-houder die inderdaad meer dan € […]

Lees verder »
Accountantsberoep direct na zomer op politieke agenda
De Tweede Kamer wil direct na het zomerreces overleggen over het accountantsdossier. Dat bleek tijdens de vergadering van de vaste commissie Financiën van de Tweede Kamer.
Lees verder »
Betaalgedrag klanten grootste zorg van MKB
Een op de drie mkb’ers merkt dat afnemers ‘oncomfortabel’ laat betalen door de coronacrisis. Een kwart van de ondernemers denkt dat betaaltermijnen komend jaar nog verder zullen oplopen. Dat baart credit management bedrijf Intrum zorgen.
Lees verder »
PERSONALIA: Peter Eimers (EY) voorzitter VU Accountantsopleiding
Na een kwart eeuw is prof.dr.mr. Frans van der Wel RA per 1 juli afgetreden als voorzitter van de Accountantsopleiding van de Vrije Universiteit. Zijn opvolger is prof.dr. Peter Eimers RA, partner bij EY.
Lees verder »
Onduidelijkheid over TOZO: dit is hoe het zit
De TOZO-regeling voor zelfstandigen leidt in de praktijk tot veel vragen. We zetten alles wat bekend is nog even op een rij.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
5 tools die niet mogen ontbreken in het moderne accountantskantoor

Het accountantskantoor nieuwe stijl wordt gedreven door data. Met deze data kun je zien waar de ondernemer staat en hem voorzien van een betekenisvol advies. Hoe beter jij als accountant in staat bent data te verzamelen, te verwerken en te vertalen, hoe waardevoller je advies. Slimme tooling ondersteunt de accountant in dit proces. Hieronder bespreken […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Accountant Inge Gerrits in Elseviers ‘Jong Talent’ Top 30
Wiebes kijkt naar zorgen mkb over kosten verduurzaming
Britse fiscus claimt 141 miljoen van Unilever
Gemiddelde AVG-boete bedraagt ruim zes ton
OPLEIDINGEN
Webinar met HR & Payroll platform Nmbrs
Pinkweb
14 juli 2020
Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB (inclusief contactdagen)
Markus Verbeek Praehep
6 augustus 2020
Arbeid en Recht (3)
Fiscount
14 september 2020
VACATURES
Assistent Accountant (32 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Accountant AA (24 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Assistent-Accountant (32 – 40 uur)
Van helder
Nieuwegein
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN