In deze nieuwsbrief aandacht voor het vertrek van Mark Rutte uit de politiek. In de YouTubevideo zie hoe hij van student tot wereldpoliticus transformeerde. Daarnaast is het belangrijke week voor filmliefhebbers: Oppenheimer komt deze week in de bioscoop. Andere Tijden keek in 2007 terug naar de de dodelijke uitvinding van Oppenheimer, en naar de Oscar-winnende documentaire "The day after Trinity'.
 
 
Recordpremier Mark Rutte
YouTube: De schatkamer van Andere Tijden

Recordpremier Mark Rutte


 
Al meer dan 12 jaar is hij de eerste minister van ons land: Mark Rutte. Afgelopen week kondigde hij na al die jaren zijn vertrek uit de politiek aan. Bekijk in de YouTubevideo hoe moeizaam zijn beginjaren waren en hoe hij zijn studentenimago transformeerde naar dat van recordpremier.
 
Bekijk online
 

Korea - de oorlog die nooit eindigde
 
Kijk de uitzending hier terug

Korea - de oorlog die nooit eindigde

 

Artikelen

Race naar de maan

Race naar de maan

16 juli blijkt een belangrijke dag in de geschiedenis te zijn; de Amerikaanse missie Apollo 11 begon - een missie die de eerste man op de maan zou plaatsen. Dit was voor de mensheid een grote stap, maar het was vooral belangrijk voor de twee landen die immers al 22 jaar een koude oorlog met elkaar aan het voeren waren. Wie de ruimterace won, zo werd aangenomen, zou de technische voorsprong hebben die nodig was om de wereld naar de hand te zetten. Andere Tijden over public relations via het heelal.

Bekijk hier de uitzending
Oppenheimer

Oppenheimer

Ook vandaag in de geschiedenis werd de eerste atoombom getest in Alamogordo; nog geen maand later werd die op Hiroshima geworpen. De atoombom is natuurlijk het project van de wereldberoemde Robert Oppenheimer. Echter werd het een uitvinding waar hij spijt van kreeg- hij verwachtte namelijk niet dat zijn allesvernietigende wapens werkelijk gebruikt zouden worden. In deze Andere Tijden beeld van de betrokken partijen, en de Oscar winnende jaren ’80 documentaire ‘The day after Trinity’.

Bekijk hier de uitzending
 

OVT
 

OVT

 
 
Zondag 16 juli - NPO Radio 1

De eerste persoon #2: Sanne Frequin over het reisverslag van Marco Polo
Nog op zijn sterfbed smeekten de vrienden van Marco Polo dat hij zijn sensationele verhalen over zijn reizen naar China en de grote Tartarenleider Koeblai Kan moest intrekken. Maar hij bleef erbij: ik ben in China geweest. De discussie hierover is nog gaande. Een ding is wel zeker: zijn wonderlijke reisverhalen in 'De wonderen van de Oriënt' maakten in middeleeuws Europa diepe indruk.

Met kunsthistoricus en middeleeuwenkenner Sanne Frequin zetten we de vraag naar Polo's geloofwaardigheid op scherp.



Verder in de uitzending:
• Het Spoor Terug: Ruigoord – Tjitske Mussche
• De Vakantieman (m/v/x): Thijs Weststeijn gaat naar Mohenjodaro


Vorige week in de uitzending:
• De eerste persoon #1: Raphael Hunsucker over de Verzwegen verhalen van Procopius
• Het Spoor Terug: Een verborgen Surinaamse schat #4: naar Suriname – Mathieu Wijdeven
• Eenzame strijder tegen de maffia – Arthur Weststeijn
• De Vakantieman (m/v/x): Mariana Françozo gaat naar Recife in Brazilië

 
Luister de laatste aflevering
 

NPO Kennis
 

NPO Kennis

 
 
Sinds wanneer mogen vrouwen voetballen?
Aanstaande donderdag begint het WK voetbal voor vrouwen in Nieuw-Zeeland en Australië. Met de successen op het EK en WK van de OranjeLeeuwinnen is vrouwenvoetbal Nederland definitief doorgebroken. Meisjes kunnen eindelijk dromen van een carrière bij het Nederlands elftal of in het buitenland bij Barcelona, Bayern München of Arsenal. Dat was lang anders. Hoe is de bloei ontstaan?
 
Ontdek het hier
 

Andere Tijden tipt

Oppenheimer | Film

Oppenheimer | Film

Nadat je de Andere Tijden over Oppenheimer heb gekeken, ben je vast voorbereid op deze film. De wereldberoemde regisseur Christopher Nolan werkt hier samen met Peaky Blinders acteur Cillian Murphy om het verhaal op dramatische wijze te vertellen.

Meer informatie
 

Barbie: The Most Famous Doll In The World | OMG Stories

Barbie: The Most Famous Doll In The World | OMG Stories

Bij Barbie worden gelijk deze dingen in associatie gebracht: blond, slank en die rare gebogen voeten. Echter heeft de bekende pop meer kanten dat dit. In deze documentaire neemt Mary Portas je mee over hoe Barbie door de geschiedenis heen de wereld heeft geraakt. Ook handig om een achtergrond te krijgen als je deze week naar de Barbie film gaat.

Bekijk hier de documentaire
 
 
Facebook

Facebook

AndereTijden
Instagram

Instagram

anderetijden
 

 
U kunt zich aanmelden, afmelden, uw gegevens wijzigen of de nieuwbrief doorsturen. Voor vragen of opmerkingen kunt u ons emailen.

Wordt de email niet goed weergeven bekijk dan de online versie.