Red het leven van een ondervoed kind
   
 
 
 

Red het leven van een ondervoed kind! 

Een kind dat acuut ernstig ondervoed is, overleeft dit niet zonder snelle en adequate hulp. Medair geeft die hulp. 

De honger in landen zoals Jemen, Zuid-Soedan, Soedan en Tsjaad slaat heel hard toe.  

Steeds meer kinderen zijn ernstig ondervoed. De kleine Tut uit Zuid-Soedan is een van hen. Met gevaar voor eigen leven, reist zijn moeder naar de kliniek van Medair. Daar blijkt Tut niet alleen ernstig ondervoed te zijn, maar ook malaria te hebben. Zonder behandeling zal de kleine Tut niet overleven.  

Met uw steun geeft Medair de medische zorg die nodig is. Veel kinderen kunnen overleven als ze medische hulp en aangepast voedsel krijgen. We geven kinderen in veel gevallen een speciaal pindakaasmengsel (pasta of vloeibaar), dat PlumpyNut heet. Dit wondermiddel in een zakje bevat extra veel calorieën en voedingsstoffen en kost nog geen euro per stuk.

Na een behandeling overleeft meer dan 90% van de kinderen die acuut ondervoed zijn. 

De mobiele medische teams van Medair gaan naar ver afgelegen plaatsen in landen zoals Zuid-Soedan. Ze behandelen kinderen tegen ziekte en ondervoeding en helpen de ouders om voor hun kinderen te zorgen. In landen zoals Jemen, Soedan en Somalië wachten meer dan 80.000 kinderen per jaar op levensreddende hulp. Door speciale voeding en medische zorg kunnen ook de levens van deze kinderen gered worden. 

Uw steun is onmisbaar om deze levensreddende hulp mogelijk te maken.  Helpt u ook mee met een bijdrage voor dit werk? Voor 30 euro neemt u al een complete behandeling van een ondervoed kind voor uw rekening.  

Heel hartelijk dank daarvoor! 

Anki van Bruggen, Medair Nederland

P.S. Medair is een christelijke noodhulporganisatie en helpt bij rampen en geweld, in de meest moeilijke plaatsen in de wereld. Helpt u ook mee met het redden van levens en het geven van noodhulp?  
Noodhulp bij rampen en geweld | Medair Nederland

  AFMELDEN NIEUWSBRIEF