Ontdek nu de nieuwste aflevering van BRUL: dé dierenpodcast voor kinderen! Ga mee op avontuur door het regenwoud in Costa Rica: luiaards leven daar hoog in de bomen, maar het leefgebied wordt steeds kleiner. Helaas worden steeds meer bomen gekapt. Dat moet stoppen! Hoe ziet het regenwoud in Costa Rica eruit en hoe kan jij helpen om de luiaard een veilig thuis te geven? Matthijs van Adopteer Regenwoud neemt je mee! Luister de nieuwste aflevering van BRUL op Spotify en Apple Podcasts!

Podcast luisteren

Dierentelling

Wist je dat er 2.677 dieren in ons park leven? Elk jaar tellen wij alle dieren in ons park om een overzicht te krijgen van onze diercollectie. Zo kunnen wij controleren of alle diersoorten goed staan geregistreerd. De ene diersoort is makkelijker te tellen dan de andere. Het totale aantal bavianen is bijvoorbeeld vastgesteld met behulp van een slow-motion video. Bij sommige diersoorten wordt een schatting gemaakt, aangezien het te moeilijk is om alle individuen van elkaar te onderscheiden, zoals bij vissen en insecten. Ook het tellen van de prairiehondjes is lastig, omdat deze dieren voornamelijk onder de grond leven.Alle dieren die leven in ons park worden regelmatig geteld. Als er dieren worden geboren of overlijden, wordt dit geregistreerd in ons systeem. Jaarlijks wordt deze administratie gecontroleerd door middel van de dierentelling. In totaal telt ons dierenpark 121 verschillende diersoorten!

Meer bekijken

Plan je bezoek

Bestel nú je tickets voor DierenPark Amersfoort met tot € 2,- online korting. Of kom met een abonnement een jaar lang op ontdekking tussen de dieren, na twee bezoeken voordelig! Kom je ook op bezoek?

Tickets
Abonnement

Wat is er te doen?

Benieuwd wat je de komende weken beleeft in DierenPark Amersfoort? Bekijk de parkagenda! Iedere vakantie hebben wij een speciaal programma.

Parkagenda bekijken