Een bufferzak in de kruipruimte wordt gebruikt als bron voor de warmte die geoogst wordt achter zonnepanelen.
Gawalo
Online versie

 

Regenwateropvang als bron voor warmtepomp
Een bufferzak in de kruipruimte als bron voor de warmte die geoogst wordt achter zonnepanelen. Een water-waterwarmtepomp werkt de warmte verder op. Het zogeheten SolarFreezer is al enige jaren op de markt, maar kan sinds kort ook regenwateropvang als bron gebruiken. 
Lees verder >
Nieuw PVT-paneel met hogere opbrengst
In oktober lanceert Triple Solar een nieuw PVT-paneel. De opbrengst ervan is 15% hoger dan de huidige variant.
Lees verder >
Inzetten op waterstof is een gok
Gaat waterstof een rol spelen in het verwarmen van woningen? Daar wordt al enige tijd hevig over gediscussieerd. Wat zijn de feiten over de toepassing van waterstof in de gebouwde omgeving? Gawalo vroeg het aan twee deskundigen (deel 2 uit 2).
Lees verder >
Veelgestelde vragen over seizoensopslagsystemen
Warmte opslaan in seizoensopslagsystemen is nog vrij nieuwe technologie. Installateurs stellen daarom regelmatig vragen over dit systeem. Gerda Geerts, business development manager van HoCoSto, leverancier van seizoenopslagsystemen, beantwoordt een aantal vragen die haar regelmatig worden gesteld.  
Lees verder >
Elektrische cv-ketel in plaats van gasketel: te mooi om waar te zijn
Een elektrische cv-ketel in plaats van de oude gasgestookte cv-ketel. Kan dat? Het is helaas te mooi om waar te zijn. In negen van de tien gevallen is het een stuk lastiger om los te komen van het aardgas. Remko Joosten (Feenstra): "Dat moet je steeds aan consumenten blijven uitleggen".
Lees verder >
Vakbeurs Energie: voor iedereen die betrokken is bij de energietransitie
"De Vakbeurs Energie vormt samen met Prefab, Zero Emission | Ecomobiel en Industrial Heat & Power een ontmoetingsplaats voor iedereen die betrokken is bij de energietransitie.” Dit zegt Fedde van der Woude, directeur van beursorganisator 54events. 
Lees verder >
Sponsored content
Werken met koudemiddelen: dit moet je weten
Vrijwel alle koudemiddelen hebben schadelijke of gevaarlijke eigenschappen, waardoor het belangrijk is om met de juiste kennis en meetapparatuur te werken. Daarom in dit artikel een overzicht. Hoe werkt koudemiddel precies? Welke soorten zijn er en welke apparatuur is geschikt om bij werkzaamheden te gebruiken?
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright