Nieuwsbrief Regio Zwolle - April

Infrastructuur voor groei

Nieuws

Rijk en regio investeren in hybride productiehuis

Culturele talentontwikkeling in regio Zwolle krijgt forse impuls

Met een bijdrage van 400.000 euro voor een hybride productiehuis steunt minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) de ontwikkeling van culturele talenten in de regio Zwolle.

Het hybride productiehuis biedt ruimte aan muzikanten, kunstenaars en theatermakers om hun talenten verder te ontwikkelen. Ze kunnen er meters maken en oefenen en in crossovers samen met andere disciplines aan producties werken. Daarbij is er professionele begeleiding, bijvoorbeeld op het terrein van fondsenwerving, en ondersteuning in de vorm van beursprogramma’s, thema-academies en contests.

Kraamkamer

Wethouder Monique Schuttenbeld (Zwolle): “We willen in de regio Zwolle meer mogelijkheden voor culturele talenten om zich te ontwikkelen en samen te werken met andere disciplines. Daarmee kan de regio een kraamkamer worden voor vernieuwende culturele producties met kwaliteit, die ook landelijk interessant zijn, zoals eerder de Zwolse rappers. Ik ben ervan overtuigd dat we samen met poppodium Hedon, de Zwolse Theaters en andere podia in de gehele regio, en met steun van de provincie Overijssel, hier een flinke slinger kunnen geven aan de ontwikkeling van onze culturele talenten.”



Lees meer

Nieuws

Ondernemerskringen Regio Zwolle delen initiatieven

Op 4 april vond in het stadion van PEC Zwolle de jaarlijkse bijeenkomst voor bestuursleden van ondernemerskringen uit Regio Zwolle plaats. Na succesvolle eerdere edities, stond de bijeenkomst in het teken van belangrijke transities in de regionale economie. Ondernemerskringen uit Regio Zwolle deelden hun initiatieven op deze thema’s.

Het gaat economisch goed met Regio Zwolle. Toch staat de regionale economie voor belangrijke uitdagingen om in de toekomst bijvoorbeeld innovatief en ondernemend te blijven, zinvol werk te blijven bieden aan onze inwoners en onze omgeving leefbaar te houden. In Regio Zwolle worden daarom diverse initiatieven ontwikkeld op het gebied van menselijk kapitaal, internationalisering, digitalisering, verduurzaming, energietransitie en circulariteit. Diverse betrokken organisaties in Regio Zwolle werken actief aan (het samenbrengen van) oplossingen op deze terreinen.



Lees meer

Nieuws

Eerste leergang Triple Helix succesvol verlopen


Eind november startte de leergang ‘Triple Helix: Samenwerken tussen overheid, ondernemers en onderwijs’. Talentenregio en Regio Zwolle hebben deze unieke cursus ontwikkeld. Donderdag 28 maart werd de leergang op feestelijke wijze afgerond met een eindopdracht door de deelnemers in aanwezigheid van collega’s en andere belangstellenden. Het was de eerste keer dat Regio Zwolle en Talentenregio de leergang organiseerden in deze vorm.

De deelnemers waren afkomstig uit het bedrijfsleven, onderwijs, gemeenten en de provincie Overijssel. De leergang staat onder leiding van Maarten Hageman: “We kunnen terugblikken op inspirerende bijeenkomsten. Voor herhaling vatbaar. Het begrijpen van elkaar en het inzicht krijgen in elkaars organisaties vormde de rode draad om het samenwerken binnen Regio Zwolle verder te versterken.”

Lees meer

Nieuws

Fase 2 MIRT-Onderzoek A28 gestart: Onderzoek naar kansrijke oplossingen

 

In het zogeheten bestuurlijk overleg MIRT van november 2018 is afgesproken dat Rijk en regio (Overijssel, Drenthe en Gelderland) een MIRT-onderzoek gaan uitvoeren naar de A28 (Amersfoort-Hoogeveen). In overleg tussen het Rijk en de regio is het MIRT-onderzoek opgeknipt in twee fases: probleemanalyse en het onderzoek kansrijke oplossingsrichtingen. De probleemanalyse is op 1 april vastgesteld door de Stuurgroep A28 (directeur IenW en RWS en gedeputeerden van de drie betrokken provincies. Een overzicht van de conclusies van de probleemanalyse staat binnenkort op www.rijksoverheid.nl. MIRT staat voor Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport.

De uitvoering van het onderzoek naar de kansrijke oplossingsrichtingen vindt plaats van april tot september. De oplossingsrichtingen zijn ‘gebiedsopgaven in combinatie met vraagbeïnvloeding’, ‘Smart Mobility en veiligheid’ en de aanpak van de infrastructuur. De Stuurgroep A28 streeft ernaar fase 2 in het najaar vast te stellen. De tweede fase levert een compleet beeld van problematiek, opgaven en mogelijke oplossingen op. Op basis daarvan kan in het bestuurlijk overleg MIRT in het najaar het MIRT-onderzoek worden afgerond en besluitvorming plaatsvinden over de vervolgstappen.


Lees meer

Nieuws

Netwerklunch Regio Zwolle en Emmen biedt potentie


Voorafgaand aan de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Emmen op zondag 31 maart kwamen er in het MAC3PARK stadion vertegenwoordigers uit de regio’s Zwolle en Emmen bij elkaar voor een informele kennismaking en een netwerklunch.

Onder anderen Fred Paling (voorzitter Raad van Bestuur UWV) en Jacco Vonhof (voorzitter MKB Nederland) deelden hun visie op de economische dynamiek en de vraag naar arbeidskrachten in Oost-Nederland.


Lees meer

Nieuws

Wat hebben jongeren nodig om te wonen en werken in Regio Zwolle? Praat mee!
 

‘Hoe maken we de regio Zwolle een aantrekkelijke regio om in te wonen en werken voor jongeren?’. Op 13 mei gaan  Toekomstmakers uit Regio Zwolle met elkaar in dialoog over dit vraagstuk. Ben jij of ken jij een Toekomstmaker tussen 18-27 jaar?


Vanuit de dialoog worden er thema’s benoemd over hoe jongeren in de regio te behouden en aan te trekken. Deze worden in de hackathon verder uitgediept tot vragen/projectconcepten die in expeditieteams (9 maanden) worden uitgewerkt. Als je het leuk vindt om hier over mee te denken, dan kan je dat tijdens het Toekomst Evenement aangeven. Dit is niet verplicht. Je kan je ook alléén aanmelden voor het Toekomstmakers Event.
Aanmelden kan via deze link!
 

Nieuws

Geef je op voor het FinaleFestival Regio Zwolle!

Regio Zwolle organiseert voor de medewerkers van de 21 gemeenten en de 4 provincies een netwerkbijeenkomst op woensdag 27 juni in Echten, gemeente De Wolden. Centraal in deze bijeenkomst staat ontmoeting, leren van elkaar en elkaar versterken op de vijf opgaven van Regio Zwolle: de zogeheten Nieuwe Agenda. De uitnodiging staat hieronder. Geen medewerker van de overheid, maar wel geïnteresseerd? Ook van harte welkom.

Geef je op voor het FinaleFestival!

Dé leerzame én feestelijke bijeenkomst voor de medewerkers gemeenten en provincies Regio Zwolle

 

Het FinaleFestival is een feestelijke en interactieve bijeenkomst en tegelijk de afsluiting van de Regio Zwolle Estafette. Daar wil je toch bij zijn? Van harte welkom! We beginnen met een broodje en we eindigen met een band en een borrel!

 De Estafette in enkele woorden

De meeste gemeenten hebben inmiddels het spreekwoordelijke stokje ontvangen en doorgegeven. Tijdens deze ontmoetingen gingen collega’s van twee gemeenten met elkaar in gesprek. Het was vooral informeel, inspirerend en interessant. Elkaar leren kennen, kennisdelen en weten waar Regio Zwolle voor staat!

 

Voor wie is het FinaleFestival?

Het FinaleFestival is voor collega’s die met de Estafette meededen én voor collega’s die alsnog graag dit staartje van de Estafette meemaken! Dus geef deze uitnodiging door aan je collega’s. We willen graag een spetterende afsluiting, dus aarzel niet en neem ze mee: collega’s die zich bezighouden met de opgaven vanuit de Nieuwe Agenda (economie, human capital, bereikbaarheid, leefomgeving en energie), collega’s van communicatie en bestuurssecretariaat en andere belangstellenden. En uiteraard zijn ook de gemeentesecretarissen uitgenodigd. Medewerkers van de vier provincies zijn ook welkom.

 

Wat kun je verwachten?

Het definitieve programma ontvang je na aanmelding. Wat we al wel kunnen vertellen… we gaan het Netwerkleiderschapspel (echt een aanrader!) spelen, ontwikkeld en begeleid door Common Eye. Je hebt de keuze uit vijf workshops vanuit de Nieuwe Agenda én… je kunt genieten van het eerste optreden van de enige Regio Zwolle Band met songs van Lady Gaga, De Dijk en Kensington. Dit zijn zo maar wat ingrediënten die een inspirerende middag beloven…

Aanmelden

Noteer je 27 juni in je agenda? En nogmaals: attendeer je collega’s ook op deze datum! Je kunt je nu al aanmelden.

Let op! De aanmeldingsdatum is verruimd: Wil je dat voor vrijdag 17 mei doen? Daarna ontvang je het definitieve programma. Vragen? Neem contact op met Harmieke Paters, h.paters@zwolle.nl of 06-10224335.

 

Tot ziens op 27 juni!

Kees Praamstra,

secretaris Regio Zwolle


 

Nieuws

Regio Zwolle Connect 


Met een enkele vraag, een enkel antwoord maken we elkaar sterker. Dat is de kracht van de regio Zwolle en van Regio Zwolle Connect. Al bijna 700 ondernemers hebben zich aangemeld in hét netwerk van, voor en door ondernemers in de regio. Heb je de video al gezien?

Deze e-mail in uw browser lezen of de url kopiëren? Klik hier.
 

COPYRIGHT © regiozwolle

Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp