Regio Zwolle | Nieuwsbrief
Editie  2 | 2020

 

Regiovoorzitter Peter Snijders over de coronacrisis

26 Maart 2020

Het pakket maatregelen vanuit het kabinet in de strijd tegen het coronavirus heeft een enorme impact op onze samenleving. Vrijwel het hele openbare leven is sinds half maart stilgelegd. Het is een zeer ernstige situatie voor ons allemaal. Veel collega-burgemeesters van onze regiogemeenten steken hun inwoners een hart onder de riem waarbij een dringend beroep wordt gedaan om samen de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn nodig om uitputting van ons zorgstelsel te voorkomen. Het is ingrijpend en de situatie wijzigt per dag.
 
Ook heeft het effect op onze ondernemers. Regio Zwolle is een economische regio met een enorm aantal bedrijven: eenmanszaken, familiebedrijven en ondernemingen met wereldwijde vestigingen. We zien in de regio dat veel bedrijven en organisaties hun verantwoordelijkheid al nemen. Het is goed om te zien dat inwoners en bedrijven op die manier een bijdrage leveren. Toch moeten we met elkaar deze extra stap zetten omdat gezondheid het allerbelangrijkst is. We hebben iedereen hard nodig om dit virus een halt toe roepen.
 
Het kabinet heeft dinsdag 17 maart aangekondigd met een zeer omvangrijk maatregelenpakket te komen om onze economie zoveel mogelijk draaiend te houden. Dat is ook meer dan nodig. Ondernemers die door deze omstandigheden gedwongen thuis zitten, van klein tot groot, worden op deze wijze geholpen om deze moeilijke periode zo goed als mogelijk door te komen. Regio Zwolle heeft daar de afgelopen weken bij het kabinet op aangedrongen.
 
Inmiddels is vanuit de Economic Board Regio Zwolle het initiatief gestart om tot een regionale aanpak van de coronacrisis te komen met ook aandacht voor het economisch perspectief na de crisis. U leest binnenkort hier meer over op deze website.
 
Peter Snijders, voorzitter Regio Zwolle.
 
Voor antwoord op de meest gestelde vragen kunt u kijken op www.rivm.nl en www.rijksoverheid.nl. Ondernemers kunnen onder meer terecht bij www.kvk.nl, www.mkbregiozwolle.nl en hun eigen gemeente.

 
Regio Deal

 
Medewerkers Regio Zwolle Bureau werken thuis

Update 1, 26 maart
 
Medewerkers van het Regio Zwolle Bureau werken tot 1 juni 2020 zoveel mogelijk  thuis. Regio Zwolle Bureau volgt hiermee het dringende advies van het kabinet op. We hopen op deze wijze mee te helpen de verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk tegen te gaan. Dit in het belang van ieders gezondheid en de impact op onze economie. De medewerkers zijn goed bereikbaar via mail en telefoon.
 
Regio Zwolle Bureau heeft de volgende uitgangspunten: 

  • We gaan door met onze werkzaamheden en doen dat vooral vanuit huis. 

  • We nemen alleen telefonisch of via bijvoorbeeld een conference call deel aan overleggen. 

  • Deze aanpassingen communiceren we met onze directe betrokkenen.

Ook bestaande afspraken gaan telefonisch, via een conference call of worden uitgesteld.


Contactgegevens
Op de contactpagina staan de gegevens van de medewerkers van het Regio Zwolle Bureau (naam, telefoonnummer en functieomschrijving).
 
Vragen
Mocht er in tussentijd iets veranderen in de coronacrisis dan passen we onze aanpak hierop aan. Heeft u vragen over bovenstaande uitgangspunten? Dan kunt u het Regio Zwolle Bureau bereiken via regiozwolle@zwolle.nl of bel met Harmieke Paters, 06-10224335.

 
Voor ontwikkelingen over en binnen Regio Zwolle kunt u terecht bij uw contactpersoon of mail naar regiozwolle@zwolle.nl.

 

Opgave ‘Leefomgeving’ uit de startblokken

Regio Zwolle ontwikkelt zich tot een economische topregio van formaat. De stad Zwolle groeit exponentieel en heeft potentie om door te groeien naar 160.000 inwoners. Het klimaat adaptief accommoderen van de forse stedelijke en economische groei van de regio, mét behoud van de (gezonde) kwaliteit van de leefomgeving en bereikbaarheid is een belangrijke integrale opgave voor de regio.
 
In 2019 is de bestuurlijke tafel Leefomgeving opgericht onder voorzitterschap van Roger de Groot, burgemeester gemeente De Wolden: “We willen als regio in balans zijn. Dat wil zeggen dat stad en ommeland verweven zijn en evenwichtig door ontwikkelen. De opgave Leefomgeving is dan ook veel omvattend en het raakt bijvoorbeeld onze andere opgaven, zoals Economie, Bereikbaarheid en Energie. Binnen de bestuurlijke tafel ligt in 2020 de focus op de thema’s wonen en bedrijventerreinen. Ik ben blij met de goede start die we gemaakt hebben om samen tot regionale oplossingen te komen.”


Lees verder

Wie is wie Regio Zwolle

Onze contactpagina is vernieuwd.Klik hier

 

 

 

10 Meest gestelde vragen over het reilen en zeilen van Regio Zwolle

 

Lees hier

Deze e-mail in uw browser lezen of de url kopiëren? Klik hier.
 

COPYRIGHT © regiozwolle

Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp