Regio Zwolle | Nieuwsbrief
Editie  2 | 8 april 2021

 

Deze nieuwsbrief geeft u een goed beeld van de ontwikkelingen binnen, voor en in Regio Zwolle.


Welke onderwerpen kunt u onder andere lezen in deze nieuwsbrief? 
  • Tafel Energie uitgebreid met onderwijs, bedrijfsleven en bewonersplatform
  • Column Roger de Groot over Tafel Leefomgeving
  • Groei Vooruit helpt in de coronacrisis inwoners van Regio Zwolle zich te ontwikkelen
  • Bestuurlijk samenwerkingsverband Kop van de Veluwe presenteert High Five
  • Beëdigde Kamerleden uit Regio Zwolle ‘met een rugzak van Regio Zwolle op stap’
  • Regio Zwolle haalt fors bedrag binnen aan Europese subsidies
  • Samen gezond & fit tijdens vierde editie Week van de Vitaliteit
  • Regio Zwolle en Regio Twente hebben sterkste lobby in Den Haag
  • Unieke Akte van Oost gepresenteerd door regionale kandidaat-Kamerleden
  • Interviews met Bart Reinders, directeur Oxycom en Gert Leusink, business controller bij Zuidberg Ens in de rubriek 'Parels van Regio Zwolle" 
  • De gezichten achter het Regio Zwolle Bureau, deel 2


Tafel Energie uitgebreid met onderwijs, bedrijfsleven en bewonersplatform

De tafel Energie van Regio Zwolle is uitgebreid met vertegenwoordigers uit het onderwijs, het bedrijfsleven en een bewonerskoepel. Op deze manier kan de tafel nog efficiënter aan de slag om issues op het gebied van energie te koppelen aan andere vraagstukken, zoals de arbeidsmarkt, economie, leefomgeving en bereikbaarheid. Hiermee is de tafel Energie aanvullend ten opzichte van de vijf Regionale Energie Strategieen (RES-sen) in onze regio die zich richten op keuzes over bijvoorbeeld warmte en duurzame opwekking. De tafel Energie bestond in de aanvangsfase uit wethouders uit de verschillende ‘hoeken’ van de regio. De uitbreiding van deze tafel past in de lijn hoe Regio Zwolle samenwerkt met overheden, onderwijs, bedrijfsleven en organisaties.

Lees meer
Column van Roger de Groot 


Groei Vooruit helpt in de coronacrisis inwoners van Regio Zwolle zich te ontwikkelen

Corona heeft de arbeidsmarkt op z’n kop gezet. Veel inwoners hebben hun baan verloren of dreigen hun werk te verliezen. Daarom lanceert Regio Zwolle ‘juist nu’ Groei Vooruit. Groei Vooruit is onderdeel van ‘Upgrade jezelf Regio Zwolle’ en biedt inwoners van Regio Zwolle tijdens de coronacrisis gratis persoonlijke werk- of loopbaancoaching en daarmee kans op een betere toekomst. En heb je om- of bijscholing nodig, Groei Vooruit betaalt ook scholing. En dat voldoet duidelijk aan een behoefte. Meer dan 1.400 inwoners hebben zich tot nu toe gemeld dat tot de uitreiking van 300 scholingsvouchers heeft geleid. Om nog meer inwoners te bereiken met dit initiatief is vanaf nu de website groeivooruit.nl in de lucht.
 
Lees meer


Bestuurlijk samenwerkingsverband Kop van de Veluwe presenteert High Five

De Gelderse gemeenten Hattem, Heerde, Oldebroek, Elburg en Nunspeet zijn actief lid (en onderdeel) van Regio Zwolle. Om hun slagkracht te vergroten, hebben zij samen met de provincie Gelderland de investeringsagenda Kop van de Veluwe opgesteld. Daarnaast geven zij samen het magazine High Five uit, waarin een overzicht van programma’s waaraan gewerkt wordt. Wil je meer weten over de Kop van de Veluwe? Neem dan contact op met Arnoud Leerling, programmaregisseur Kop van de Veluwe via info@leerlink.nl.

Investeringsagenda Kop van de Veluwe
Magazine High Five, nummer 1

 

Beëdigde Kamerleden uit Regio Zwolle ‘met een rugzak van Regio Zwolle op stap’

De leden van de Tweede Kamer zijn beëdigd. Dat vond op woensdag 31 maart plaats. Onder hen legden vijf regionale Kamerleden de eed of belofte af. Hilde Palland (CDA), Daniel Koerhuis (VVD), Chris Stoffer (SGP), Edgar Mulder (PVV) en Thom van Campen (VVD) kregen daarom van Regio Zwolle een rugzak cadeau. De inhoud van de tas bestaat uit een brief van regiovoorzitter Peter Snijders over de ambitie van de regio, aangevuld met regionale producten om van te genieten tijdens de Paasdagen.

        
  
 
Lees meer


Regio Zwolle haalt fors bedrag binnen aan Europese subsidies

Ruim 154 miljoen aan Europese subsidies in 2014-2020

Recent heeft Regio Zwolle een onderzoek uit laten voeren naar Europese middelen die in Regio Zwolle landen. Het onderzoek wees uit dat bedrijven, instellingen en overheidsorganisaties de weg naar Brussel goed weten te vinden met kansen tot verbetering. In de periode 2014 – 2020 heeft Regio Zwolle voor ruim € 154 miljoen subsidies weten te verwerven uit Europa. Het onderzoek laat zien dat iedere Europese subsidie euro leidt tot een totale investeringsimpuls van € 1,73. Die totale investeringsimpuls in de regio komt hiermee op ruim € 267 miljoen.

Lees meer


Samen gezond & fit tijdens vierde editie Week van de Vitaliteit

De huidige coronacrisis benadrukt het belang van een gezonde leefstijl. Afgelopen jaren stond dit thema al centraal in de Week van de Vitaliteit, maar het maakt de vierde editie extra relevant. De week vindt plaats van maandag 5 tot en met 10 april en staat in het teken van ‘Gezond & Fit’, met als doel om aandacht te vragen voor gezond leven en onderlinge verbinding van jong tot oud in Regio Zwolle. Voor deze week is een speciaal Fitboek uitgegeven dat verspreid wordt op circa 35 basisscholen.  

Lees meer

Regio Zwolle en Regio Twente hebben sterkste lobby in Den Haag

Welke regio heeft de sterkste lobbykracht? Welke regio heeft dat volgens de andere regio’s? Heeft de Regio Deal bijgedragen aan het versterken van de lobby van regio’s? Wat gaan regio’s doen richting de komende verkiezingen?

Adviesbureau WePublic heeft afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de lobbykracht van regio’s. Door middel van interviews met regio’s en regionale Tweede Kamerleden is de lobbykracht van vijftien regio’s in kaart gebracht die een Regio Deal hebben toegewezen. De resultaten staan in bijgaande presentatie en infografic. Regio Zwolle neemt een tweede plek in op de ranglijst van regio’s met de sterkste lobbykracht en ook zijn er lovende woorden van Kamerleden over Regio Zwolle: “Zichtbaar en goed in contact.” Op plek 1 staat Regio Twente.

Lees meer

Unieke Akte van Oost gepresenteerd door regionale kandidaat-Kamerleden

Acht regio’s waaronder Regio Zwolle bieden oplossingen en innovaties voor héél Nederland

Kandidaat-Kamerleden uit Oost-Nederland van negen politieke partijen (CDA, VVD, D66, ChristenUnie, GroenLinks, PvdA, SP, SGP en Volt) presenteerden donderdag 4 maart tijdens de live webcast Kracht van Oost de Akte van Oost, zie Nederland Slim Benutten – Akte van Oost

In de Akte verklaren de kandidaat-Kamerleden zich in te zetten voor de economie van Oost-Nederland en voor andere belangrijke thema’s als wonen, bereikbaarheid, landbouw en natuur, de energietransitie en de inzet van nieuwe technologie. Het is voor het eerst dat door een brede vertegenwoordiging van kandidaat-Kamerleden in aanloop naar verkiezingen een dergelijke regionale verklaring is gepresenteerd.

Lees meer


Parels uit Regio Zwolle


Regio Zwolle biedt bedrijven volop mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Regio Zwolle is hard op weg om in 2030 de 4e economische topregio van Nederland te zijn. Sectoren zoals logistiek, e-commerce, health, VTE, agri & food, de maakindustrie en kunststoffen zijn de drijvende krachten achter onze snel groeiende regio. In de interviewreeks ‘Parels uit Regio Zwolle’ op www.regiozwolle.info delen iedere maand ondernemers uit Regio Zwolle hun verhaal over ondernemen en werken in deze prachtige regio.

Deze maand zijn dat: 
                                 
      Bart Reinders,                                       Gert Leusink, business controller
      directeur Oxycom                                  bij Zuidberg in Ens

Lees meer


De gezichten achter het Regio Zwolle Bureau


Het reilen en zeilen van Regio Zwolle wordt grotendeels geregeld vanuit het Regio Zwolle Bureau met twaalf medewerkers. Wie zijn die medewerkers, wat doen ze en waarom werken ze voor deze regionale samenwerking? In het eerste deel, dat is meegenomen in de vorige nieuwsbrief, zijn Kees Praamstra, Sjako Ruster, Matthijs Duenk, Carla Dijkstra, Annet Horstman en Dick Molenaar aan het woord geweest.

In dit tweede deel geven we het woord aan Janneke Greveling van Leefomgeving; Manon Koldewijn van de Human Capital Agenda; Matthijs Triou van Economie, Meisje Meijer, projectsecretaris van de Regio Deal, en Harmieke Paters, strategisch communicatieadviseur. Daphne Wielink, student Communicatie, licht toe wat haar afstudeeropdracht bij Regio Zwolle inhoudt.

Lees meer

Wie is wie Regio Zwolle


Kijk op onze contactpagina. 

 

Deel de nieuwsbrief Regio Zwolle!

Kent u iemand die mogelijk ook geïnteresseerd is in de nieuwsbrief? Stuur hem dan door!
Heeft u de nieuwsbrief ontvangen via iemand uit uw netwerk? En wilt u deze graag zelf ontvangen?
Meld u aan.
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Share Share
Deze e-mail in uw browser lezen of de url kopiëren? Klik hier.
     
 
COPYRIGHT © regiozwolle

Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp