Nieuwsbrief 5 | 24 november 2022

Opnieuw tientallen miljoenen van het Rijk voor ontsluiten woningbouw in Regio Zwolle

Het Rijk stelt 100 miljoen beschikbaar aan gemeenten in Regio Zwolle voor investeringen in de infrastructuur om nieuwe woningbouwlocaties met betaalbare woningen in de regio bereikbaar te maken. Het geld wordt geïnvesteerd in de verbetering van de infrastructuur in en rondom Reevedelta in Kampen, het stationsgebied en het westelijk deel van het stadscentrum in Hoogeveen en het regionale spoorknooppunt Spoorzone in Zwolle. 

Lees verder

Samen de schouders onder de toekomst van ruimtelijke ontwikkeling in Regio Zwolle

Op Regio Zwolle dag is namens 22 gemeenten, 4 provincies, 4 waterschappen, ondernemers en onderwijs een samenwerkings-intentieverklaring overhandigd aan minister Hanke Bruins Slot (Binnenlandse Zaken). Met deze intentieverklaring ‘Samen verder met ruimtelijke ontwikkeling Regio Zwolle’ is de intentie uitgesproken om te komen tot een robuuste regionale agenda, waarin alle ruimtelijke puzzels met elkaar verbonden worden, waarin iedereen vanuit zijn taak of rol kan mee doen en waarin we elkaar respecteren in de ruimte.

Lees verder

Regio Zwolle dag 10 november

Donderdag 10 november troffen ruim 170 bestuurders van partners uit de regio elkaar in theater Veluvine om te praten over de regionale samenwerking, brede welvaart en de strategische agenda voor 2024-2028. 

Lees verder

Bezoek minister Bruins Slot aan Regio Deal project Ommermars

Minister Bruins Slot (BZK) bezocht de Ommermars aan de rand van Ommen, een uniek burgerinitiatief. Inwoners zorgden ervoor dat de natuur in dit gebied zich heeft hersteld als glooiend landschap, vol Vechtdalflora en met zandduinen. Het Rijk maakte dit project mede mogelijk door het beschikbaar stellen van gelden via de Regio Deal Regio Zwolle.

Lees verder

Sein op groen voor grensoverschrijdende treinverbinding

Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) reserveert 30 miljoen euro voor de verbetering van het spoor tussen Zwolle, Twente en Münster. De spoorlijn tussen Zwolle, Twente en Münster is een belangrijke schakel in het grensoverschrijdend treinverkeer tussen Nederland en Duitsland. 

Lees verder

Contact

Wilt u contact met één van de medewerkers van het Regio Zwolle Bureau stuur dan een mail naar regiozwolle@zwolle.nl.                                                                          
                                                                              
Meer informatie over Regio Zwolle, nieuwsupdates en projecten vindt                       
u op regiozwolle.info.                                                                                                   


Aanmelden nieuwsbrief

Kent u iemand die ook geïnteresseerd is in deze nieuwsbrief? Stuur deze mail gerust door. Heeft u de nieuwsbrief ontvangen via iemand uit uw netwerk en wilt u deze zelf graag ontvangen? Meld u aan via deze link.
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Share Share
Deze e-mail in uw browser lezen of de url kopiëren? Klik hier.
     
 
COPYRIGHT © regiozwolle

Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp