Nieuws Agenda Contact


Nieuwsbrief Regio Zwolle, maart 2018 - nr 2

Naar website  
Nieuws



Week van de Vitaliteit op komst



De tweede editie van de Week van de Vitaliteit vindt dit jaar plaats van 23 maart tot 31 maart. Gedurende deze week worden diverse sportieve en maatschappelijke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Ook speelt PEC Zwolle met een aangepast wedstrijdshirt in het thuisduel tegen Sparta om de groeipotentie van de Regio Zwolle en haar (vitale) inwoners te promoten.

lees meer

Rijk draagt miljoenen bij aan behoud werelderfgoed Schokland


Minister Van Engelshoven van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap trekt 12 miljoen euro uit om archeologische vindplaatsen rond Schokland in stand te houden. Maandag 19 maart maakte ze dit bedrag bekend tijdens een bezoek aan Schokland. De archeologische schatten van Schokland worden bedreigd door daling van  de bodem en agrarische activiteiten.


lees meer
 


Windesheim doorbreekt muren tussen economische opleidingen


Vanaf september kunnen maximaal veertig eerstejaarsstudenten een persoonlijke leerroute volgen binnen de economische opleidingen van hogeschool Windesheim.
Via Windesheim Business College schrijven studenten zich niet in voor één opleiding, maar kunnen zij zich vrij bewegen binnen de verschillende economische opleidingen.


lees meer


Subsidiekansen voor ondernemers met slimme & duurzame ideeën


Het Europese subsidieprogramma OP Oost 2014-2020 stelt vanaf 21 maart 28,5 miljoen euro beschikbaar voor innovatieve en samenwerkende ondernemers in Overijssel en Gelderland. Het beschikbare budget wordt in 2018 verdeeld over drie subsidieregelingen die mkb-bedrijven stimuleren om meer omzet te halen uit nieuwe en duurzame producten.

lees meer
 

Grenscorrectie goed voor economische groei noordelijk Flevoland


Vanochtend werd op de dijk bij de grens tussen gemeente Urk en Noordoostpolder de bestuursovereenkomst getekend voor de grenscorrectie tussen beide gemeenten. Met de overeenkomst maken de gemeenten afspraken over de grenscorrectie en de ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein.



lees meer

De Woldense deelname aan Regio Zwolle van meerwaarde



Gemeente De Wolden heeft zich in 2014 aangesloten bij de Regio Zwolle. Regio Zwolle is een samenwerkingsverband van twintig gemeenten, verdeeld over vier provincies. Eind vorig jaar heeft De Wolden haar deelname geëvalueerd. Heeft het de gemeentelijke organisatie, maar vooral de Woldense ondernemers en samenwerkende organisaties iets opgeleverd?

lees meer
 
Agenda
Nationaal Kunststof Congres Steenwijk
Op donderdag 5 april 2018 wordt het Nationaal Kunststof Congres gehouden in De Meenthe in Steenwijk. Aan dit initiatief ligt het dertigjarig jubileum van het PolyPlasticum ten grondslag.

informatie
Copyright © 2018 Regio Zwolle Bureau, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in at our website for our weekly newsletter.

Our mailing address is:
Regio Zwolle Bureau
Grote Kerkplein 15
Zwolle, Ov 8000 GA
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by MailChimp