Nieuwsbrief Regio Zwolle - September

Infrastructuur voor groei

Peter Snijders nieuwe voorzitter Regio Zwolle

Burgemeester Peter Snijders is sinds 16 september de nieuwe voorzitter van Regio Zwolle. In een volle raadzaal werd Snijders geïnstalleerd door de commissaris van de koning, Andries Heidema als burgemeester van Zwolle en daarmee ook voorzitter van Regio Zwolle.
 
Na verschillende toespraken van onder meer René de Heer, locoburgemeester van Zwolle en de overhandiging van de hamer en de ambtsketen nam Snijders het woord. Hij gaf aan zich te verheugen op de komende periode als burgemeester van de stad Zwolle.

Lees meer

Fotoverslag en terugblik Regio Zwolle Prinsjesdag 2019
 

Terugblik
 
Het welkomstwoord door kersverse MarketingOost directeur Evelyn Borgsteijn zette de toon van het 10e Prinsjesdagcongres:
 
“We zullen ons als Regio Zwolle pro-actief moeten profileren om ons te positioneren. Het is van groot belang dat het verhaal van Regio Zwolle op orde is, de ambitie scherp en vooral de lobby gecoördineerd. MarketingOost zet daar graag samen met de partijen de schouders onder.”
 
Daarna werd de troonrede vakkundig geanalyseerd door senior econoom Marcel Klok van ING. Waarna voorzitters Jelle Weever (MKB Regio Zwolle) en Laurens de Lange (VNO-NCW regio Zwolle) in gesprek gingen met de burgemeester van Raalte: Martijn Dadema.
 
In aanloop van het Regio Zwolle congres in december, werd de longlist met maar liefst 100 kanshebbers op de titels ‘Starter van het jaar’ en ‘ondernemer van het jaar’ bekend gemaakt door juryvoorzitter Marius Nijland en ondernemer van het jaar winnaar uit 2018: Johan van Marle.
 

Lees meer

Filmpje terugblik Prinsjesdagcongres Zwolle

Kameroperahuis verzorgde tijdens Prinsjesdag 2019 de opening van het Prinsjesdagcongres Regio Zwolle. Op verzoek van Regio Zwolle maakten zij voor de 10e editie van het congres een op maat geschreven tekst.
 
Klik hier

Re-integratietrajecten bij PEC Zwolle United van start

Deze week beginnen vijf Hattemse kandidaten via PEC Zwolle United aan een re-integratietraject. De gemeente Hattem is sinds een aantal jaren partner van PEC Zwolle United. Door dit partnerschap kunnen Hattemse kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt, een traject volgen dat stimuleert om in beweging te komen en hen helpt bij de zoektocht naar een betaalde baan.
 
De trajecten bij PEC-United beginnen met een intensieve sportweek
 
Tijdens deze week is er aandacht voor het verleggen van grenzen en teambuilding door middel van sport, maar zijn er ook workshops specifiek gericht op het vinden van een baan. Dit gaat onder begeleiding van de BC-groep. Daarnaast kunnen deelnemers tijdens het traject werkervaring opdoen bij andere bedrijven die verbonden zijn aan PEC Zwolle United. 
 

Lees meer

Regio Zwolle Dag in Dronten in teken van regiomarketing


Bestuurders vieren 10-jarig jubileum
 
Regio Zwolle bestaat in 2019 10 jaar. Tijdens de Regio Zwolle Dag in Dronten werd deze mijlpaal op verschillende manieren gememoreerd in combinatie met het belang van regiomarketing. Jean Paul Gebben, burgemeester van de gemeente Dronten, heette als gastheer de ruim honderdzestig aanwezigen welkom en legde het accent op de verbindende rol die Dronten heeft: “Wij verbinden Regio Zwolle met noordoostelijk Flevoland en we trekken hierin samen op met Urk en de Noordoostpolder. Naast verbindingen op het gebied van bereikbaarheid, zetten we in op verbindingen in de leefomgeving tussen inwoners, maatschappelijke partners en ondernemers. We geven elkaar de ruimte in Dronten, en de samenwerking met en binnen Regio Zwolle versterkt dat. Mooi ook dat in Dronten de eerste Regio Zwolle Dag werd gehouden en nu bij het 10-jarig bestaan opnieuw.”
 
Burgemeester Peter Snijders, voorzitter van Regio Zwolle (sinds 16 september) benadrukte dat Regio Zwolle een mooie regio is met de ambitie om de vierde economische topregio van Nederland te worden. Samenwerken is de sleutel tot succes en hij haalde twee voorbeelden aan ter illustratie: het ontwikkelfonds voor Human Capital om zoveel mogelijk mensen mee te laten blijven doen als antwoord op de krapte op de arbeidsmarkt, en de NOVI, de nationale omgevingsvisie gericht op de leefomgeving. Snijders refereerde ook aan het bezoek van minister Eric Wiebes enkele dagen daarvoor aan Zwolle. Wiebes besprak bij een bezoek aan wehkamp hoe de groeipotentie van Regio Zwolle nog verder kan worden benut. Ook bedankte Peter Snijders de grondlegger van Regio Zwolle, Henk Jan Meijer. Meijer – die de Zwolse voetbalclub een warm hart toedraagt – ontving van zijn opvolger een uniek voetbalshirt van PEC met opdruk ‘Regio Zwolle voor groei’ als afscheidscadeau.

Lees meer
 

Werk maken van ondernemen in Elburg

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg heeft de economische agenda voor 2019-2023 vastgesteld. Volgens wethouder Henk Wessel ligt er nu een uitvoeringsagenda die goed is voor zowel de bedrijven als de gehele gemeente: “Onze bedrijven zijn zich zeer bewust van hun maatschappelijke taak en hun economische positie. Werk is en blijft een ongelooflijk belangrijke factor in ons leven. We trekken in de economische agenda samen op en daarmee maken we samen werk van het ondernemen en de leefbaarheid in de gemeente.”
 
Volgens wethouder Henk Wessel gaat het goed met de meeste bedrijven in de gemeente. De behoefte aan kwalitatief goede producten groeit en de maakindustrie in Elburg floreert. In bepaalde sectoren gaat het zo goed dat er een tekort aan personeel dreigt: “Economische groei is niet vanzelfsprekend. Laten we samen goed kijken naar de toekomst en naar de ontwikkelingsmogelijkheden die deze ons biedt. Dat doen we op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het opstarten van de tweede fase van bedrijventerrein Broeklanden. Duidelijk is dat de economische regio Zwolle ons de nodige kansen biedt, alleen al op het vlak van kennisuitwisseling. Voor bedrijven met opleidingswensen liggen er kansen via de Human Capital Agenda.”

Lees meer

Intervisiewerkplaats Bestuurlijk Leiderschap 2018-2019 succesvol verlopen

De Intervisiewerkplaats Bestuur Leiderschap, gefaciliteerd door Hannie te Grotenhuis van ELLLA, is afgerond. De groep bestond uit vier wethouders, een burgemeester en twee gemeentesecretarissen. De deelnemers kwamen vier keer bijeen in het Staatshuys in Zwolle. De opbrengst? Inzicht en handvatten voor meer persoonlijke effectiviteit en bestuurlijk vakmanschap. 
 
Een uniek gezelschap. Doorgaans bestaan intervisiegroepen uit burgemeester óf wethouders óf gemeentesecretarissen. Deze combinatie was enigszins ongebruikelijk en zorgde juist voor een waardevolle spiegel: 
 
“Het inzicht hoe een gemeentesecretaris een lastige politieke cases kan beleven, is voor mij heel waardevol” 
 
“Ik kan nu dingen aan een burgemeester voorleggen die ik voorheen niet zo gemakkelijk zou bespreken”

Lees meer

Nieuws

Regio Zwolle Connect 


Met een enkele vraag, een enkel antwoord maken we elkaar sterker. Dat is de kracht van de regio Zwolle en van Regio Zwolle Connect. Al bijna 700 ondernemers hebben zich aangemeld in hét netwerk van, voor en door ondernemers in de regio. Heb je de video al gezien?

Deze e-mail in uw browser lezen of de url kopiëren? Klik hier.
 

COPYRIGHT © regiozwolle

Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp