Nieuwsbrief Regio Zwolle - Augustus

Infrastructuur voor groei

Open dag Industrieterrein Heerde Onderneemt

Op zaterdag 31 augustus houdt Industrieterrein Heerde Onderneemt een open dag van 10.00-14.00 uur. De gemeente Heerde juicht dit initiatief van het bedrijfsleven van harte toe.

In totaal openen 44 ondernemers hun deuren voor het publiek, inclusief de gemeentewerf. Grijp uw kan om een aantal prachtige bedrijven op het Industrieterrein te bezoeken. Meer informatie vindt u op de Facebookpagina van Industrieterrein Heerde Onderneemt.

 

Steenwijkerland kiest met Actieplan Werk voor regionale aanpak

Brede samenwerking leidt tot gedragen visie en projecten voor regionaal ontwikkelfonds

 

Hoe komen we tot vernieuwende initiatieven die een oplossing bieden voor de krapte op de arbeidsmarkt? Over die vraag hebben ondernemers, vertegenwoordigers uit het onderwijs, werkgevers, kenniscentra, werkbemiddeling en de gemeente zich de afgelopen maanden gebogen. Het resultaat van die brede samenwerking is het Steenwijkerlands Actieplan Werk, waarin visie en concrete projecten zijn verwoord. Wethouder Bram Harmsma: ‘De noodzaak om hiermee aan de slag te gaan, werd door alle partijen gevoeld. Er ligt dan ook een actieplan dat breed gedragen wordt. De set aan maatregelen die we daarin benoemen, werkt wat ons betreft. Ook omdat we samenwerking zoeken binnen de regio. De volgende stap is dat we vier projecten gaan uitwerken tot aanvragen voor cofinanciering vanuit het regionaal ontwikkelfonds. Een fonds vanuit de Human Capital Agenda van Regio Zwolle.’

Lees meer

 

Uitnodiging

Stöppelhaene symposium: Boeren en de ruimte – Kringlopen tot op Mars

Ook dit jaar organiseert Kennispoort Regio Zwolle we weer een symposium tijdens de Boerendag van Stöppelhaene in Raalte. Het symposium vindt plaats op vrijdag 30 augustus 2019, van 12.00 tot 16.00 uur bij De Leeren Lampe in Raalte. Het thema is: Boeren en de ruimte – Kringlopen tot op Mars. Lunch is inbegrepen. Meld je aan en noteer de datum alvast in je agenda.

Boeren en de ruimte – Kringlopen tot op Mars
Het symposium biedt ondernemers uit de agrarische-, food- en loonwerk sector en inwoners uit de regio inzicht in kringlopen op verschillende niveaus. Waar past dit symposium beter dan op Stöppelhaene, het Sallands Oogstfeest in Raalte?

Sprekers
Angelo Vermeulen is een ruimtevaartonderzoeker en bioloog. Hij houdt zich bezig met missies naar Mars en het belang van optimale inzet van grondstoffen die op een ruimteschip oneindig hergebruikt moeten worden. Wat kunnen wij hiervan leren?

Spreker Martin Scholten van de Wageningen University & Research vertaalt deze visie vervolgens naar de huidige situatie van de landbouw sector.

Programma
We gaan in gesprek met diverse ondernemers die hun bedrijfsvoering en verdienmodellen gericht hebben op een zo effectief en efficiënt mogelijk gebruik van grondstoffen. Hoe haalbaar is een kringloopbedrijf, in zowel de landbouw als andere sectoren? Ook komen diverse generaties uit een agrarisch bedrijf aan het woord over kringlooplandbouw.

Meld je aan!
Ben je benieuwd naar deze middag? Meer informatie is hier te vinden.  Laat je verrassen en inspireren door innovatie uit Salland. Meld je aan.

 

 

Uitnodiging

Prinsjesdagcongres Regio Zwolle

Zet het vast in uw agenda: de tiende editie van het traditionele Prinsjesdagcongres Regio Zwolle. Vanaf dit jaar een vernieuwd concept, maar met de vertrouwde inhoud.

Om 16:00 uur wordt het programma van het Prinsjesdag congres gestart met een analyse van de miljoenennota door een ING econoom, gevolgd door een goed gesprek met een deskundig panel. Wat betekenen de troonrede en de miljoenennota voor de regio Zwolle? 

Om 17:00 uur sluiten we af met een borrel, dus genoeg tijd om te netwerken.
 

 


17 September 2019
15:30-18:00

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25 
8011 ND Zwolle 

Graag tot ziens op dinsdag 17 september aanstaande! 
Aanmelden kan tot uiterlijk 11 september.

Hartelijke groet, mede namens sponsoren en partners,

Auke Oosterhoff, VNO-NCW Regio Zwolle
Lisa Heethaar, MKB Nederland Regio Zwolle
Kees Praamstra, Regio Zwolle
Hedwig Duteweerd, MarketingOost

Meld u hier aan!

Uitnodiging

Hackathon Expeditie Regio Zwolle

Op 27 en 28 september organiseert de Expeditie Regio Zwolle de grootste hackathon van de regio! In 28 uur worden initiatieven ontwikkeld die bijdragen aan betaalbaar wonen, een bruisend uitgaansleven en een betere aansluiting tussen arbeid en onderwijs. Kortom; een sterke regio waar we jong talent weten te boeien en binden! Heb jij een hart voor de regio? Doe mee!

Heb jij een tof idee of droom die aansluit bij één van de hiervoor genoemde thema’s? Dan is dit jouw kans om je idee, samen met professionals, verder uit te werken en misschien wel te kickstarten!

Of ben je ondernemer, developer, werkzaam in het onderwijs, bij een woningbouwcorporatie, projectontwikkelaar, startup, designer of heb je op een andere manier raakvlakken met de genoemde thema’s? Dan is jouw kennis en expertise heel erg welkom!

Meld je aan als initiatiefnemer, deelnemer, designer of developer:

📅 Vrijdag 27 en zaterdag 28 september
⌚   Vrijdag: 16.00 – 22.00 uur | zaterdag 08.00 – 21.00 uur
🏢 Windesheim, Zwolle
☑️  direct aanmelden
ℹ️   http://expeditieregiozwolle.nl/hackathon/


 

Nieuws

Regio Zwolle Connect 


Met een enkele vraag, een enkel antwoord maken we elkaar sterker. Dat is de kracht van de regio Zwolle en van Regio Zwolle Connect. Al bijna 700 ondernemers hebben zich aangemeld in hét netwerk van, voor en door ondernemers in de regio. Heb je de video al gezien?

Deze e-mail in uw browser lezen of de url kopiëren? Klik hier.
 

COPYRIGHT © regiozwolle

Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp