Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 9 november 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Register NOW 5 online: de accountantskantoren op een rij
Het UWV heeft een register online geplaatst met een aantal gegevens van de bedrijven die een voorschot hebben ontvangen voor NOW 5. Waren daar nog accountantskantoren bij? Accountancy Vanmorgen zette het op een rij. Daarbij is ook bekeken welke accountantskantoren aanspraak maakten op NOW 4.
Lees verder »
Thuiszorgbedrijf haalt bakzeil bij Raad van State over ontbrekende beoordelingsverklaring 
Het Haagse Mozaïek Thuiszorg B.V. heeft tot aan de Raad van State geprocedeerd tegen de minister voor Medische Zorg nadat de eigen accountant volgens het zorgbedrijf een onjuist advies had gegeven. Tevergeefs, want de RvS oordeelt dat er geen sprake is van bijzondere omstandigheden op grond waarvan de minister in redelijkheid van invordering van een […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Jouw oude HR- en salarissoftware is geld waard!

Overstappen van HR- en salarissoftware hoeft niet ingewikkeld te zijn. Loket.nl ondersteunt je in het gehele proces. En nog mooier: je oude software is nu ook nog eens geld waard. Ga naar de speciale inruiltool om direct jouw voordeel te berekenen.

Lees verder »
Deloitte Eindhoven verhuist naar nieuw woon- en kantorencomplex EDGE
De Eindhovense vestiging van Deloitte verhuist in 2024 naar het nieuw te bouwen woon- en kantorencomplex EDGE Eindhoven aan de Stationsweg. Het accountantskantoor gaat ongeveer 4000 vierkante meter huren op de vijfde en zesde verdieping van het pand, dat naar verwachting begin 2024 wordt opgeleverd.
Lees verder »
Wat verdient een registeraccountant?
De Telegraaf buigt zich in haar salarisrubriek over het salaris van registeraccountants. Wat verdienen RA’s gemiddeld, minimaal en maximaal?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Crypto, veel uitdagingen én kansen voor accountants

De opmars van crypto zorgt voor veel veranderingen in de fiscale wereld! Hoe ga jij als accountant om met uitdagingen als waardering, beveiliging en het risico op witwassen? En, welke mogelijkheden bieden dit programmeerbaar geld je accountant eigenlijk? Crypto-expert Jacob Boersma vertelt je er meer over.

Lees het blog! »
Ontslag op staande voet vanwege verlof om ‘noodsituatie’ terecht?
Een werkneemster verschijnt niet op haar werk. Volgens haar is sprake van een noodsituatie, maar zij legt dit verder niet uit. Is het ontslag op staande voet terecht?
Lees verder »
Grootschalig witwasonderzoek naar cryptovaluta, beslag op 25 miljoen euro
De FIOD, Landelijke Recherche en het Openbaar Ministerie hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een gecombineerd onderzoek dat gericht was op het leggen van beslag op cryptowallets, meldt justitie. Er is bij tientallen verdachten beslag gelegd op meer dan 25 miljoen euro aan cryptovaluta, zoals Bitcoin en Ethereum.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
10 waardevolle lessen voor accountants uit de rechtspraak over factureren

Het komt bij elke accountant, administrateur of boekhouder wel eens voor: onenigheid over de factuur. Vaak gaat dat over niet nagekomen prijsafspraken, té lage indicaties, te veel nacalculatie of niet overeengekomen meerwerk. In het ergste geval besluit de klant om de factuur helemaal niet te betalen. The Legal Company heeft daarom 10 lessen over facturen […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Van een efficiënte backoffice naar datagedreven adviseren, hoe doe je dat?

De accountant van 2025 is een datagedreven adviseur. Wil je weten hoe jij de stap zet naar datagedreven adviseren? Welke vaardigheden en tools je hiervoor nodig hebt? Hoe je data ontsluit en presenteert? Lees alvast deze 7 tips en ontdek het in onze webinar.

Lees verder »
Uitspraak CBb heeft gevolgen voor regels rond startdatum TVL
Een recente uitspraak van het CBb in een zaak van een restauranthouder die het niet eens was met zijn startdatum voor de TVL heeft gevolgen voor een deel van de ondernemers die bezwaar en beroep hebben aangetekend, meldt de RVO.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Belastingschuld blijft winst horeca en detailhandel nog lang drukken
AOW-leeftijd gaat in 2027 niet omhoog
Kantoren vorig jaar minder vaak getransformeerd tot woningen
OPLEIDINGEN
Arbeid en Recht (4)
Fiscount
15 november 2021
Herstructureren in het mkb – digitaal
Register Belastingadviseurs
18 november 2021
Maak kennis met Visma eAccounting Accountancy
Visma
25 november 2021
VACATURES
Senior Supervisor Assurance
CROP
Arnhem
Klantmanager
Finance Plus
Reeuwijk
Fiscaal medewerker accountantspraktijk
Van der Vlugt Accountants
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN