Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 12 oktober 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Reisaccountant’ ziet 50 tot 60% van reisorganisaties stoppen of failliet gaan
Uwreisaccountant, onderdeel van Yours Accountancy, bedient zo’n 80 klanten uit de reisbranche. Volgens mede-eigenaar Wilco Bouwman begint bij het gros van de reisondernemers nu pas het besef in te dalen dat het er zeer ongunstig voor hen uitziet.
Lees verder »
58% familiebedrijven vreest voortbestaan door ‘bouwstenenplan’
In mei 2020 stuurde staatssecretaris Vijlbrief het pakket ‘Bouwstenen voor een beter belastingstelsel’ naar de Tweede Kamer. Uit onderzoek van Nyenrode en accountantskantoor RSM blijkt dat familiebedrijven de gevolgen vrezen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Klaar met lang wachten op acties van je klant?

Met de Client Online app van PinkWeb schakelen jij en je klant veel sneller. Gewoon via de smartphone. Document delen? Accordering nodig? Je zet het klaar in je portaal, je cliënt ontvangt een notificatie op zijn mobiel, hij kan de actie meteen uitvoeren en jij kunt verder met je werk. Je zit als het ware in de broekzak van je klant. Ontdek alles over de app!

Lees verder »
Kennis ondernemers over financiële steunregelingen kan beter
Ondernemers weten relatief weinig over financiële steunmaatregelen. Zo zijn de fiscale coronareserve en de TVL bij een groot gedeelte nog onbekend. Hier ligt een duidelijke advieskans voor accountants en administratiekantoren.
Lees verder »
Salderingsregeling vanaf 2023 afgebouwd
Het Wetsvoorstel voor de geleidelijke afbouw van de salderingsregeling is vandaag naar de Kamer gestuurd. Tot 1 januari 2023 verandert er niets voor kleinverbruikers. Vanaf 2031 kan er niet meer worden gesaldeerd, maar krijgen kleinverbruikers een vergoeding van hun energieleverancier voor de geleverde elektriciteit.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscaal Vanmorgen: actuele fiscale opleidingen ook voor jou!

Fiscaal Vanmorgen, onderdeel van MOCuitgevers verzorgt fiscale opleidingen voor accountants, belastingadviseurs en fiscalisten. Altijd maximaal 15 deelnemers per groep waardoor veel interactie mogelijk is. Er is veel aandacht voor jouw praktijkvragen. Dit format zorgt voor een goede kwaliteit en hoge waarderingen (8+) van onze opleidingen.

Lees verder »
Verslag overleg accountancy 28 september beschikbaar
Op 28 september vond het uitgestelde algemeen overleg over de toekomst van de accountancy in Nederland plaats. Het uitgeschreven verslag van dit overleg is nu beschikbaar.
Lees verder »
Weduwe kan niet aantonen dat accountant nog stukken heeft
Een weduwe beticht het Nijmeegse accountantskantoor Konings&Meeuwissen ervan dat het nog stukken van haar overleden man heeft. Die heeft zij nodig nu de curator haar aansprakelijk stelt voor het niet voldoen aan de administratieplicht.
Lees verder »
35% ondernemers krijgt geen steun van bank, helft vindt bank ‘geen partner’
Uit onderzoek van ondernemersvereniging ONL en Stichting MKB Financiering, blijkt dat 35 procent van deze ondernemers van de bank nul op rekest krijgen als ze daar aankloppen voor financiële steun.  
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Visma daagt de status quo in accountancy uit

Visma, Europees leider in cloudbedrijfsoplossingen, heeft donderdag 8 oktober de Visma Connected Experience voor accountants gepresenteerd. De afgelopen jaren is Visma’s portfolio voor de Nederlandse accountancy- en ERP-markt dankzij een aantal strategische overnames sterk gegroeid. 

Lees verder »
OOK INTERESSANT
SRA, Full Finance en Interaction Groep brengen online PE-tool
Na sjoemeldiesels nu ook sjoemelkoeien
Baanverlies administratie en boekhouding hoger dan gemiddeld
‘3800 Nederlandse bedrijven kunstmatig in leven gehouden’
OPLEIDINGEN
Actualiteiten in bedrijfsovernames
NBA Opleidingen
13 oktober 2020
Overzicht creëren in het oerwoud van de toeslagen
Fiscount
11 november 2020
Schakeltraject Accountancy & Controlling
HAN
14 januari 2021
VACATURES
Supervisor assurance
CROP
Amersfoort
Senior tax manager
CROP
Relatiebeheerder
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN