Reizen is... ontdekken

6 years ago


Text only:

Ontdek de wereld met Riksja Travel
Hier vind je de online versie.

Reizen is... ontdekken

"ont·dek·ken -dekte, -dekt [ɔnˈdɛkə(n)] iets waarnemen dat bestaat, maar nog niet bekend is."
Reizen is precies dát: spectaculaire landschappen doorkruisen, andere culturen ontmoeten en ervaringen opdoen die je anders laten aankijken tegen het leven van alledag. Fervente reizigers zijn al aan het plannen voor volgend jaar. Jij ook? Het lijkt nog ver weg, maar zo leg je wel de leukste plekjes vast. En voorpret maakt ontdekkingen al bijna een beetje realiteit.


Onbekend Azië, bestaat dat nog? 
Myanmar (Birma) was lang autoritair en ontoegankelijk. Maar: de economie groeit, de vrijheid neemt toe en de Birmezen gooien de ramen open. Daarachter ligt een stukje oud-Azië, met gouden pagodes en ossenkarren. Reis zoals wij, per lokale trein en bus, en je maakt sneller contact. Voor je het weet peddel je over het sprookjesachtige Inle meer of roer je in de noedelpan van een Birmese familie. 
 
Nieuwsgierig geworden? Bouw je eigen reis met Rommy van Myanmar online.
 
Living la vida local
Ontdekken in Cubaanse sferen? Achterin een lokale
'bici-taxi' luister je naar verhalen over het Cubaanse onderwijssysteem. En rijd je niet alleen tussen het suikerriet door, maar kun je het ook proeven. In plaats van toekijkend van buitenaf, beleef je Cuba zo van binnenuit. Bijvoorbeeld in Trinidad, tijdens een nacht bij een gastfamilie in een 'casa particular'. 
 
Gewilde plekjes raken op Cuba snel vol. Plan je reis daarom tijdig met Cuba online.
 
Deel je eigen ontdekking 
Inspireer anderen met jouw reiservaringen en deel je eigen 'ontdekking' inclusief foto op onze Facebook pagina. De 25 leukste reisverhalen krijgen in december een plek op onze Riksja Travel website. Benieuwd wat anderen ontdekten op reis, of op zoek naar inspiratie? Kijk dan op Facebook en lees bijvoorbeeld hoe Albert thee dronk met bedoeïen Mahdi in de Jordaanse Wadi Rum woestijn.
 
Post je eigen ontdekking in tekst en beeld op onze Facebook pagina
 
Thailand te toeristisch?
Product manager Leonie vertelt: "Weinig landen zijn zo populair als Thailand. Terecht: het is er afwisselend, relaxt en betaalbaar. Gelukkig is het niet overal druk, op veel plekken ben je nog bijna alleen. In het regenwoud van Khao Sok heb ik zo'n plaats gevonden. Je slaapt hier in een junglelodge tussen de mistige heuvels, midden in de natuur. Zo merk je al snel: ook in Thailand voelt reizen nog als ontdekken."
 
 Stel op Thailand online je jungle-ervaring in Zuid-Thailand samen. 
 
In de voetsporen van Frodo
Op 13 december gaat in Nederland de film The Hobbit in première. Deze film is net als de beroemde filmtrilogie Lord of the Rings opgenomen in het elfachtige landschap van Nieuw-Zeeland. Je vindt er groene Hobbit-heuvels, rokende vulkaantoppen zoals Mount Doom en wouden met reusachtige oerbomen. Fans kunnen een dagexcursie boeken langs beroemde plekken en rekwisieten uit de film.
 
Reisspecialist Lenny vertelt je meer over de mogelijkheden op Nieuw Zeeland online.
 
Tr@velnotes Zuid-Afrika: Caro en Jan
"Ik verwonder me over onze eerste indrukken. Waar ik kale dorre vlaktes had verwacht, zie ik groene heuvels met bloeiende bomen en struiken. Wat een enorm land is dit. Na 350 kilometer zien we in een flits een neushoorn en een olifant. Ze zijn al weg voordat we het in de gaten hebben, laat staan een foto hebben gemaakt. Maar: we hebben ze gezien!". Lees verder in de Tr@velnotes van Caro en Jan. 
 
Stel je eigen Afrikaanse selfdrive samen met Judith van Zuid-Afrika online
 
Waar gaat jouw Riksja reis naartoe?
Kijk eens op één van onze websites:
Azië:
 
Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Maleisië, Indonesië, Bali, China, Tibet, India, Nepal, Bhutan, Sri Lanka
 
 
Afrika en Midden-Oosten:
 
Marokko, Egypte, Jordanië, Zuid-Afrika, Namibië & Botswana, Kenia & Tanzania
 
 
Noord-Amerika:
Amerika, Canada
 
 
Caribisch Gebied:
Cuba, Caribbean
 
 
Latijns-Amerika:
Mexico, Guatemala & Belize, Costa Rica, Peru & Bolivia, Brazilië, Argentinië & Chili, Ecuador, Suriname
 
 
Oceanië:
Australië, Nieuw-Zeeland
 
 
Europa:
Lapland, IJsland, Griekenland, Spanje, PortugalItalië
Of op reis met je kinderen: RiksjaKids.nl

Riksja Reisnieuws verschijnt een aantal keer per jaar. Je ontvangt Riksja Reisnieuws in je inbox door reisnieuws@riksjatravel.nl toe te voegen aan je adresboek of safelist. Omdat wij al eerder contact met je hebben gehad, staat je e-mailadres in onze mailinglijst. Kies voor 'e-mailadres wijzigen' als je Riksja Reisnieuws op een ander e-mailadres wilt ontvangen en gebruik het linkje 'afmelden' hieronder als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.
Over Riksja | Vacatures | Privacy statement | Afmelden | E-mailadres wijzigen  | Stuur doorCanadakids.nl

Categories: Others | Miscellaneous
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019