Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 12 oktober 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Rekenkamer: vernieuwing Belastingdienst te traag, kosten en baten onduidelijk
De Algemene Rekenkamer is in een tussentijdse rapportage zeer kritisch over de zogeheten Investeringsagenda van de Belastingdienst. Dat vernieuwingsprogramma verloopt veel te traag, zoals al eerder geconstateerd. Maar bovendien is niet duidelijk hoeveel geld er in het programma wordt gestoken en wat precies de baten en lasten zijn. De fiscus moet de voortgang en de […]
Lees meer
 
 
Omzet consultants weer flink in de lift
Nederlandse consultancybedrijven zijn zowel dit als vorig jaar stevig gegroeid, meldt het FD. Met omzetstijgingen die geregeld boven de 10% uitkomen hebben zij de nasleep van de financiële crisis achter zich gelaten. Er woedt bovendien een sterke strijd om het binnenhalen van jong talent.
Lees meer
 
Geef je klant strategisch advies Advertorial

Meer toegevoegde waarde leveren zit niet langer in het bijwerken van de boekhouding, maar op basis hiervan je klant goed te adviseren over zijn business. Maar hoe doe je dat?
Deze whitepaper geeft hiervoor handvatten en voorbeelden.
Je leest over:

• Van traditie naar strategie
• Voordelen van online werken
• Marktpositie van je klant bepalen
• Toekomstgericht advies geven
• Hoe je hiervoor betaald wordt

Download de gratis whitepaper =>

 
‘Harde Brexit desastreus vooruitzicht’
Nederlandse bedrijven houden nauwelijks rekening met een ‘harde’ Brexit, waarbij het Verenigd Koninkrijk de interne EU-markt verlaat en een handelsakkoord met de EU sluiten. Dat is volgens KPMG een desastreus, maar geenszins irreëel vooruitzicht. “Hoewel Nederlandse bedrijven er in het algemeen nauwelijks rekening mee houden, kan een scenario waarbij terug wordt gevallen op de regels […]
Lees meer
 
 
Accountantskamer behandelt 15 klachten over weigering beroepseed
De Accountantskamer behandelt 15 klachten tegen accountants die de beroepseed niet hebben afgelegd. De NBA heeft in augustus 34 klachten ingediend.
Lees meer
 
Eerste afgestudeerden Accountancy-MKB nieuwe stijl Advertorial

Na het afronden van de juni-examens van de AA-opleiding zijn drie studenten van hbo A&A als eerste in Nederland afgestudeerd voor het theoretische getuigschrift AA van de nieuwe oriëntatie Accountancy-MKB. Deze oriëntatie is gebaseerd op de nieuwe CEA-eindtermen, zoals ze vanaf 2016 op het accountantsonderwijs van toepassing zijn.

 
Schrijfwijzer controleprotocollen herzien
De werkgroep Controleprotocollen (Copro) van de NBA heeft een herziene versie van de schrijfwijzer uitgebracht. Nieuw is onder andere het beoordelingsschema. Verder is rekening gehouden met de meest recente regelgeving van de NBA en zijn de praktijkvoorbeelden geactualiseerd. “Net zoals in de vorige versie blijft het uitgangspunt dat bij goede regelgeving geen protocol nodig zou […]
Lees meer
 
 
‘Deloitte veel zwaarder gehackt’
Volgens de Britse krant The Guardian is de aanval op het mailverkeer van Deloitte zwaarder geweest dan het bedrijf zelf toegeeft. Van 350 klanten, waaronder Amerikaanse overheidsdiensten, zouden vertrouwelijke gegevens zijn gestolen.
Lees meer
 
NIEUW: het AV-belastingcongres: 29 november Postillion Bunnik Advertorial

Bespaar uw klant Vpb door winst uit te stellen tot 2018; de eerste tariefschijf van de Vpb wordt in 2018 namelijk verlengd met € 50.000. Dit is een van de vele tips die u ontvangt tijdens ons AV-belastingcongres. Veel praktijkvoorbeelden toegespitst per branche (Horeca, Transport, Online Business en Retail). Hoe beperkt u risico’s van een naheffingsaanslag, welke gunstige regelingen zijn er voor uw MKB-klanten, fiscale regels bij fooien, wanneer is iemand ondernemer en nog veel meer.

Bekijk het hele programma en meld u aan. =>

 
KPMG krijgt cyber-pluim van Forrester
Onderzoeksbureau Forrester heeft KPMG genoemd als een van de meest vooraanstaande adviesbureaus op het gebied van cybersecurity. Het krijgt van Forrester de hoogste waardering als het gaat om het adviesaanbod en de strategie die KPMG hanteert.
Lees meer
 
 
Accountant is regelmatig gestresst
Accountant zijn brengt veel spanning met zich mee, blijkt uit een wereldwijd onderzoek van de site Careersinaudit.com. Een op de drie heeft elke week stress en meer dan de helft is minstens een keer per maand gestresst. Er werden 1.150 accountants ondervraagd.
Lees meer
 
 
‘Geef accountant grotere rol bij noodlijdende bedrijven’
Accountants moeten een grotere rol krijgen bij bedrijven in zwaar weer. Dat bepleit Accountancy Europe naar aanleiding van de voorgenomen Europese faillissementswetgeving door het Europees Parlement.
Lees meer
 
Innovatieve kantoren: #hoedanprecies Contentpartner
Nog een paar dagen te gaan en het is de Vierde Dinsdag in September. Tijd voor de jaarlijkse AV-dag. #hoedanprecies is een belangrijk uitgangspunt. Niet vertellen dat de accountant ‘meer moet adviseren.’ Wel vertellen en laten zien hoe moderne kantoren deze uitdagingen oppakken.
 
Pensioen; waarom u niet moet weglopen Contentpartner
Pensioenvraagstukken worden vaak gezien als onderwerpen die je als accountant zo snel mogelijk wilt doorschuiven. Er is echter al een aantal keer door de rechter geoordeeld dat een accountant wel degelijk een zorgplicht heeft als het gaat om pensioenvragen van zijn klanten.
 
De WWFT in 2017 Opleiding
Op grond van nieuwe Europese richtlijnen in de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) is er een opleidingsverplichting ingevoerd voor medewerkers van instellingen die onder de Wwft vallen voor zover dit voor de uitoefening van hun functie relevant is. Kortgezegd: voor iedereen die betrokken is bij de cliëntacceptatieprocedures of die inzage […]
 
Vermogen binnen de familie houden? Dat kan zo! Opleiding
Certificering, de civiele en fiscale mogelijkheden! De certificering van aandelen in de BV en de certificering van overig vermogen staat tijdens deze cursus centraal. Update uw kennis op dit gebied en zorg dat u antwoord kunt geven op de volgende vragen: Hoe kunt u vermogen binnen de familie houden? Wat zijn de belangrijkste aandachts- en […]
 
Senior Assistent Accountant – Apeldoorn Vacature
Jouw uitdaging Je beschikt over een aantal jaren werkervaring en bent toe aan een volgende stap in jouw carrière. Je bent gedreven en gefocust op het verbeteren van de administratieve processen en inrichting van administraties en rapportages. Als Senior Assistent Accountant adviseer je onze klanten op dit gebied. Hierin word je begeleid door je leidinggevende. Met […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn