Kennisbanken E-installatie
Online versie
Rendement zonnecellen met nieuwe toplaag bijna aan praktische limiet 
Een internationale werkgroep heeft een nieuwe transparante toplaag voor zonnecellen ontwikkeld, dat het rendement uitermate dicht in de buurt brengt van de praktisch haalbare limiet. 
Lees verder >
Wat zijn de voordelen en nadelen van infraroodverwarming?
De meningen over infraroodpanelen zijn behoorlijk verdeeld in Nederland. 
Lees verder >
Wat is een vlamboog en hoe ontstaat een vlamboog?
In een installatie kunnen parallelle, maar ook seriële fouten ontstaan, denk aan slechte verbindingen. Dit kan leiden tot vlambogen. Maar wat is zo’n vlamboog precies en hoe ontstaat deze?
Lees verder >
(advertorial)
BPD 2021
De stand van zaken met BIM
Beleef donderdag 20 mei de 7e editie van de BIM praktijkdag. Tijdens deze online editie worden inzichten gedeeld, doorlopen we praktijkcases uit alle schakels van de keten en het perspectief van enkele BIM-zwaargewichten komt naar voren. Dit is een dag die u niet mag missen! 
‘Deel 8 van NEN 1010 wordt belangrijk’
Nieuwe technieken komen in een stroomversnelling door de energietransitie. Dit heeft consequenties voor de installateur en de NEN 1010. Michael Harlaar van Siemens gaat in dit artikel in op deel 8 van NEN 1010 en het belang van testen en meten.
Lees verder >
Grootschalige draadloze DMX-besturing in cultuurcentrum
Het Groningse cultuurcentrum De Oosterpoort beschikt over diverse zalen waarvan de grootste een capaciteit heeft van 1.150 mensen. Alle publieke area’s werden van een nieuw verlichtingssysteem voorzien. 
Lees verder >
Meer artikelen
Partnernieuws
Het geheim voor gereedschapsvrij elektrisch verbinden
Installatieruimtes worden steeds kleiner, waardoor gereedschapsvrije installatietoepassingen meer dan welkom zijn. De laatste jaren is de populariteit van verbindingsklemmen met hendelbediening dan ook enorm gestegen. 
Lees verder >
Bescherm de veiligheid van ‘smart homes’ met noodstroomvoorziening
Elektrische apparaten zijn niet meer uit onze huizen weg te denken, of het nu om witgoed, huishoudelijke apparatuur of telefoons en tablets gaat. 
Lees verder >
Blog
Is het energienet klaar voor de elektrische revolutie?
Hoewel de autoverkoop in 2020 door de coronacrisis met bijna 25% daalde, verdubbelde het aantal elektrische voertuigen (EV's) in Nederland. 
Lees verder >
Whitepaper
Keukeninstallaties
Wat zegt NEN 1010 over het aansluiten van keukenapparatuur? En hoe zorg je als installateur in nieuwbouwwoningen voor een goede kookafzuiging? Lees het in onze whitepaper.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright