Bekijk deze mail in uw browser.

Renovatie & Transformatie
Whitepaper 1
Lege panden, onbenutte parken, daken en gebouwen: het zijn allemaal verrassende plekken waar renovatie, transformatie en nieuwbouw mogelijk én nodig blijkt. Een aantal gemeenten staat open voor suggesties en het is aan de professionals om daar haalbare plannen voor te smeden. Het Vastgoedmarkt Transformatieplein dat plaatsvindt tijdens PROVADA op 30 mei tot en met 1 juni brengt deze partijen bij elkaar. Creatieve partners presenteren hun ideeën voor de “probleemgebieden” die Rijswijk, Amsterdam en Rotterdam hebben aangemeld. In Nederland is nog veel ruimte voor nieuwe initiatieven – ook binnen het stedelijk weefsel. Dat blijkt uit de verhalen die in deze Cobouw Special worden behandeld. Ook is gebleken dat de typisch Nederlandse omgang met erfgoed in het buitenland enorm aanspreekt. Paul Meurs schreef er een boek over: ‘Reuse, Redevelop and Design’.
Whitepaper 1
De evolutie van een Rijksmonument
Ooit was het monumentale B30 aan de Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag het statige ministerie van Economische Zaken. Nu werken in het gerenoveerde gebouw de planbureaus CPB, SCP, PBL,
de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur én Autoriteit Persoonsgegevens. De renovatie en exploitatie van B30 is in handen van Facilicom volgens de principes van DBFMO (Design, Built, Finance, Maintenance en Operate). Bij de renovatie moest Facilicom wel vooruitblikken op de komende drie decennia, omdat zij het gebouw voor zo’n lange periode exploiteert. Pieter-Jan van Hooijdonk, directeur PPS en DBFMO bij Facilicom Solutions: “Enerzijds wilden wij het nieuwe ontwerp van Kaan Architecten eerbiedigen. Maar wij moesten ons ook verantwoorden tegenover een monumentencommissie. Alles draaide om samenwerking en afwegen. Daarin zijn wij gelukkig wel geslaagd.”
Whitepaper 1
Goudse ontwikkelaars nemen initiatief
Door de crisis haakten veel bouwpartijen af in de moeilijke woningmarkt in Gouda. Maar een samenwerking van Goudse ontwikkelaars, verenigd in White House Development (WHD), wist een aantal aansprekende transformatieprojecten te realiseren. In korte tijd kwam een paar grote, monumentale gebouwen in de Gouda leeg te staan. Zoals de voormalige Kaasopslag De Producent, het Weeshuis - een verzameling gebouwen in de binnenstad – en de Rijksadministratie. Bovendien verloor het Spaardersbad, een gebouw uit de jaren dertig midden in een populaire woonwijk, haar functie door de bouw van een nieuw zwembad aan de rand van de stad. Het lukte WHD deze projecten van de grond te krijgen.
Whitepaper 1
De partner waar u op kunt bouwen
Dankzij jarenlange ervaring en vakkennis biedt Recticel Insulation hét antwoord op elke isolatievraag. Recticel Insulation geeft graag advies over materialen, montage, eventuele subsidies en biedt altijd een oplossing op maat. Uw comfort vormt voor ons de drijfveer om elke dag te blijven zoeken naar innovatieve toepassingen voor een aangenaam, gezond binnenklimaat. Hoe garandeert het bedrijf comfort en energiezuinigheid? Door isolatieplaten van de hoogste kwaliteit aan te bieden en meerdere isolatieoplossingen te combineren, afhankelijk van de toepassing. Sterk, ruimtebesparend, gemakkelijk te plaatsen of een kant-en-klaarsysteem. Neem contact op via 0488 48 94 00 of via de website.
Whitepaper 1
Meer aandacht voor geluidsisolatie
Nu gevels steeds dichter worden door hogere thermische eisen, gaat geluid binnen gebouwen steeds meer opvallen. Vooral bij renovatie en transformatie is daarom meer aandacht nodig voor geluidsisolatie van scheidingsconstructies als wanden, vloeren en plafonds.
Veelal zijn woningscheidende muren steenachtig, maar in transformaties van kantoorgebouwen zijn vloeren niet altijd berekend op dergelijke gewichten. Faay levert lichte niet dragende woningscheidende wanden zoals de IW148 en IW200 (dubbelschalig systeem, waarbij de spouw wordt gevuld met minerale wol). Deze wanden zijn uitgebreid getest en gecertificeerd en voldoen aan hedendaagse eisen qua geluid (59dB), brand (EI120) en inbraakwerendheid (RC2). Belangrijk is wel om bij de montage de verwerkingsvoorschriften juist te hanteren, want waar lucht doorheen kan, daar komt ook geluid door.
Whitepaper 1
Nieuwe warmtebeeldcamera’s
FLIR Systems introduceert vandaag de T530 en T540 warmtebeeldcamera's, ontwikkeld voor thermografen die werkzaam zijn in uiteenlopende omgevingen waaronder stroomopwekking, elektriciteitsdistributie en onderzoekslaboratoria. FLIR heeft een 180 graden draaiend optisch blok. Omdat de camera nu verder kan worden gedraaid, kunnen thermografen vanuit een comfortabele positie beelden vastleggen. De lenzen zijn voorzien van AutoCalTM en zijn onderling verwisselbaar bij modellen uit de T500-serie of de nieuwe camera's uit de FLIR Exx-serie, zonder de noodzaak voor een secundaire koppeling of herkalibratie. Deze intelligente lenzen maken bij de autofocus gebruik van laserafstandsmetingen om uiterst nauwkeurige temperatuurmetingen te realiseren.
Whitepaper 1
Nieuwe website zet details bouwformatie live
Van de Vin Ramen en Kozijnen heeft zijn website vernieuwd. Deze ‘responsive’ website is goed te bekijken, ongeacht het ‘device’ waarmee de bezoeker de site raadpleegt, zoals een tablet of smartphone.
Er zijn relevante verschillen met de vorige versie. Die zitten echter vooral onder de ‘motorkap’. Dankzij het geavanceerde en flexibele contentmanagementsysteem kan Van de Vin de site de komende jaren uitbouwen en verbeteren. De ambitie is deze uit te bouwen tot een kennisdatabank met waardevolle informatie over kozijnen, duurzaam bouwen en BIM. Van de Vin staat open voor vragen, opmerkingen en suggesties.
Een andere stap vooruit is de verbeterde toegankelijkheid van de downloadpagina. Bovendien zijn er onlangs achttien voorbeelddetails online geplaatst waarmee energiezuinige gebouwen kunnen worden gerealiseerd. Daarmee geeft Van de Vin verdere invulling aan zijn streven om een bijdrage te leveren aan duurzaamheid en aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. De details zijn te bekijken en te downloaden in verschillende bestandsformaten.
Whitepaper 1
Innovatieve dakrenovaties in aluminium
Innovatief aan het renoveren van platte en hellende daken met Kalzip felsdaken is de manier waarop het dak duurzaam waterdicht wordt afgewerkt. In tegenstelling tot het dichtplakken van daken met folies of bitumen wordt bij Kalzip een dak geconstrueerd uit hoogwaardige aluminium felsbanen. De felsbanen vormen een zogenoemde harde dakbedekking en kunnen afhankelijk van de toepassing tot 2,5 m1 overspanning realiseren. Hierdoor kan er een dakhelling worden geconstrueerd. Dit is de oplossing bij de renovatie van daken waarbij het afschot niet voldoende is, of als een transformatie van het uiterlijk van het dak gewenst is. Het bijkomend gewicht beperkt zich tot 4kg/ m2.
Ook voor de afwerking heeft Kalzip vele keuzemogelijkheden.
Whitepaper 1
Meer winst voor de installateur
De markt verandert, in de praktijk van alle dag krijgt u steeds meer te maken met strenge regels, hoge kwaliteitseisen en druk op de kosten van materiaal en arbeid. Voor Attema en WAGO de aanleiding om een uniek en innovatief concept te ontwikkelen, waardoor alle betrokken partijen weer een goed resultaat kunnen behalen: 100% winstalleren – stekerbaar installeren voor de woningbouw!
Attema en WAGO zijn al jaren toonaangevend op de installatiemarkt. Alle kennis en ervaring is gebundeld met de input vanuit de praktijk met als doel ervoor te zorgen dat projecten weer financieel aantrekkelijk worden en het installatiewerk weer rendabel. Deze nieuwe werkwijze - 100% stekerbaar van Click-mate XL groepenkast tot schakelmateriaal - is bij uitstek geschikt voor renovatieprojecten van woningen en (woon)zorgprojecten. Maar ook voor transformaties van kantoorgebouwen naar appartementen, studentenunits of hotels.
Whitepaper 1
Een vertrouwd adres
Als specialist op het gebied van het geruisloos openen, vastzetten, sluiten en opvangen van deuren en poorten, weet Dictator wat er speelt in de markt. Of het nu gaat om dicht knallende deuren, sluitvolgorderegeling, pendeldeuren, zelfsluitend maken van brand-, draai- of schuifdeuren, met 85 jaar ervaring heeft het bedrijf al vele problemen kunnen oplossen. Seriematige of maatwerk aanvragen, elektrisch of mechanisch, Dictator denkt graag met u mee.
Benieuwd wat DICTATOR ook voor u kan betekenen? Ervaar het snel zelf op de website.
Whitepaper 1
Nieuw ultraslank aluminium systeem voor ramen en deuren
Met het nieuwe Slim Line 38 introduceert Reynaers een aluminium raam- en deursysteem dat niet alleen ultraslank is, maar ook voldoet aan de moderne thermische prestaties op gebied van isolatie, wind- en waterdichtheid. Bovendien biedt het systeem de mogelijkheid voor toepassing van drievoudige beglazing. De strakke uitstraling past uitstekend bij renovatieprojecten als vervanging van stalen ramen en ook in nieuwbouw levert SL 38 een belangrijke bijdrage aan de detaillering van een gebouw. SL 38 is beschikbaar in drie stijlen: classic, cubic en ferro.
Whitepaper 1
Meedenken vanaf concept tot en met realisatie
In de afgelopen jaren heeft De Vries en Verburg een actieve bijdrage geleverd aan de verduurzaming van bestaand vastgoed. Enkele voorbeelden hiervan zijn de succesvolle transformaties van MORE in Amsterdam en de Kortenaerkade in Den Haag. Ook nu is De Vries en Verburg bezig met diverse transformaties, variërend van zorgvastgoed tot luxe villa-appartementen. Heeft u een transformatie-opgave? Vanaf de conceptfase tot en met de realisatie denkt het bouwbedrijf met u mee!
Whitepaper 1
De betonlook staat volop in de belangstelling
Mortex is een waterdichte micro-mortel voor technische en decoratieve toepassingen. Vooral door de toevoeging van kleurcomponenten en de combinatie met de verschillende afwerktechnieken, ontstaan er voor de professionele verwerker onbegrensde mogelijkheden om de consument te voorzien van een verrassende decoratie. Dat geldt voor wand- en vloerafwerking tot het decoratief verfraaien van meubels, wastafels en natte ruimtes zoals inloopdouches.Een bijkomend voordeel van Mortex is dat de naadloze afwerklaag bijzonder onderhoudsvriendelijk is. Door deze meerwaarde voor de gebouwbeheerder en de consument staat de ‘betonlook’ volop in de belangstelling.
Whitepaper 1
Color collectie uitgebreid met extra matte afwerking  
Het assortiment Fibo-Trespo decors wordt continu aangevuld met de laatste trends op het gebied van kleur en uitstraling. Zo is onlangs de Color collectie uitgebreid met 12 extra matte kleuren. Een mooie aanvulling op het al brede assortiment, waarbij kan worden gekozen uit verschillende kleuren, structuren, voegbreedte en tegelverdeling.
Frisse en heldere kleuren vormen de basis van de Fibo-Trespo Color collectie. Deze kleuren zijn speciaal samengesteld om de ruimte een unieke uitstraling te geven. Naast de panelen die zijn voorzien van een hoogglans afwerking, kent de Color collectie vanaf nu ook 12 kleuren met een extra matte afwerking.
Schrijf u uit voor deze Cobouw Special mailing.