img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Repair café

Is jouw koffiezetapparaat, mixer of ander klein apparaat kapot? Wellicht kunnen de vrijwilligers van het Repair Café het voor je repareren! Elke laatste zaterdag van de maand vind je ze in bibliotheek Stad.
Stad, zaterdag 29 juni 13.00 uur
Gratis
img
Lees verder
img

Docu op dinsdag: I am the river

Adembenemende documentaire over de Whanganui Rivier in Aotearoa / Nieuw Zeeland die in 2017 als eerste rivier ter wereld dezelfde rechten kreeg als de mens. Eénmalig te zien op dinsdag 2 juli.
Stad, dinsdag 2 juli 19.45 uur
Vanaf € 5,75
img
Lees verder
img

DJ & Beatmaking Workshop

Wil jij nummers leren mixen en zelf dancemuziek producen net als de grote DJ’s? Leerlingen van het MBO College Poort hosten een workshop DJ & Beatmaking, door DJ Giordan Chase en producer Donisio.
Stad, vrijdag 28 juni 19.30 uur
Vanaf € 2,50
img
Lees verder

Winnaar Speak2Me!

Elena Groot van Aeres Pro Emmeloord, heeft de derde editie gewonnen van Speak2Me!, de spoken word-wedstrijd voor het Flevolands praktijkonderwijs. De jury roemde de creativiteit van haar spoken word én de rust die zij uitstraalde bij haar voordracht. Gefeliciteerd Elena!
Lees verder
img

Winnaars Zilveren Griffels en Penselen

Op 19 juni zijn de winnaars van de zilveren griffels en penselen bekend gemaakt, de bekendste en belangrijkste juryprijzen voor de beste kinderboeken van het afgelopen jaar. De Griffels voor de best geschreven en de Penselen voor de mooist geïllustreerde kinderboeken. Benieuwd naar de winnende boeken?
Lees verder
img

Tip bij de buren: voorstelling 'Als je mocht kiezen'

Ontdek een wereld waarin identiteit voorspelbaar en onpersoonlijk is. Een wereld waarin onze identiteit wordt bepaald door invloeden van buitenaf. Kinderen uit verschillende wijken van Almere hebben gewerkt aan exposities en live-performances over dit thema en laten zien hoe het zou zijn om je eigen identiteit te mogen bepalen.
22 & 23 juni, Cultuurdome
Lees verder
img

Als ik later groot ben-college: Brandweer

Wil jouw kind al bij de brandweer sinds Brandweerman Sam? Tijdens het Als ik later groot ben-college van deze maand krijgen we een echte brandweerman op bezoek! Stel al je vragen aan brandweerman Jordy. Hij vertelt je hoe je brandweermedewerker wordt, wat de brandweer doet en hoe zij leven op de kazerne.
Stad, 26 juni 16.00 uur
Gratis
Lees verder
img

Stem ook: Regenboogboek van het jaar

Lezerscommunity Hebban en queer lifestylemagazine Winq zoeken voor de tweede keer naar het mooiste Regenboogboek van het Jaar. In twee categorieën, oorspronkelijk Nederlandstalig en vertaald, zijn elk acht titels genomineerd. Je kunt stemmen tot en met 25 juni!
Lees verder
img

Film: Here

Here is een poëtische stadssymfonie die een ode brengt aan het onzichtbare en de schoonheid van het kleine. Geduldig en contemplatief ontvouwt regisseur Bas Devos de connectie tussen stad en natuur en, op de achtergrond van een ontluikende liefdesgeschiedenis, de connectie tussen mensen zelf.
Stad, 21, 22, 25 & 26 juni
Vanaf € 5,75
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden