Nieuwsbrief Russia Travel / BRIC Travel – 1 juli 2020

Repatriëringsvlucht Moskou - Amsterdam op 4 juli


Voor Nederlanders in Rusland die terug willen naar Nederland, staat op 4 juli een repatriëringsvlucht Moskou – Amsterdam gepland (Aeroflot-vlucht SU2694). Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar. Neem contact met ons op voor de voorwaarden waaraan u moet voldoen.
 
De vluchten die Belavia vanaf 2 juli zou aanbieden tussen Amsterdam en Moskou/St. Petersburg, met een overstap in Minsk, gaan vooralsnog niet door. De Russische autoriteiten hebben geen toestemming gegeven. Belavia zal in ieder geval t/m 31 juli niet kunnen vliegen op steden in Rusland. Hetzelfde geldt voor vluchten naar Kazachstan, Georgië, Azerbeidzjan en Oezbekistan.

Visumaanvragen


Visumaanvragen zijn momenteel voortdurend aan veranderingen en verscherpte eisen onderhevig. Wij adviseren u altijd contact met ons op te nemen voordat u een aanvraag indient.
 
Kazachstan
Tot 1 november bent u als reiziger weer verplicht een visum aan te vragen. Voor zakelijke doeleinden is een uitnodiging vereist, voor toeristische of privédoeleinden moet u een brief opstellen. Momenteel is het consulaat echter alleen open voor burgerzaken, niet voor visumaanvragen.
 
China
Het consulaat is gedeeltelijk weer open voor visumaanvragen. Het betreft voorlopig alleen visa voor speciale (nood)gevallen, waar eerst online een afspraak voor moet worden gemaakt. Het reisadvies voor heel China is momenteel oranje: alleen noodzakelijke reizen. Visa afgegeven vóór 28 maart zijn niet meer geldig.
 
Wit-Rusland (Belarus)
Het is weer mogelijk om visumaanvragen in te dienen. De afhandeling geschiedt per post. Wij helpen u graag met uw aanvraag. Het reisadvies voor Belarus is momenteel oranje: alleen noodzakelijke reizen.
 
Iran
Het consulaat is weer open voor visumaanvragen. Wij kunnen u helpen met uw aanvraag en het ophalen van uw documenten; indienen dient u echter persoonlijk te doen. Voor veel regio's in Iran geldt code oranje: alleen noodzakelijke reizen. Voor enkele regio's geldt code rood: niet reizen.
 
Overige consulaten
Behalve de hierboven genoemde consulaten zijn ook enkele andere consulaten weer open, maar nog niet voor visumaanvragen. Wij houden u op de hoogte!

EU heft inreisverbod op voor veertien landen


Vanaf 1 juli zijn reizigers uit de volgende veertien landen weer welkom in de EU: Australië, Algerije, Canada, Japan, Marokko, Montenegro, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Servië, Thailand, Tunesië en Zuid-Korea.
Voor landen waar relatief veel coronabesmettingen zijn, zoals de VS, Rusland, Turkije, Brazilië en India, blijft het Europese inreisverbod van kracht. Reizigers uit China zijn voorlopig ook nog niet welkom. Het inreisverbod wordt elke twee weken opnieuw bekeken.

Update refunds

Op internet wordt veel gespeculeerd over het refund-beleid van bepaalde luchtvaartmaatschappijen. Niet al deze informatie is betrouwbaar. Hebt u een specifieke vraag, neem dan contact met ons op en wij voorzien u van de meest recente informatie.

Blijf up-to-date met BRIC Travel


Wij zijn zoals altijd geopend tijdens kantooruren en ook telefonisch bereikbaar. Wilt u liever dat wij u bellen als er nieuwe informatie beschikbaar komt over een voor u interessante bestemming? Stuur ons dan een e-mail en wij nemen contact met u op zodra zich een relevante wijziging voordoet.

Uitslag prijsvraag

In onze vorige nieuwsbrief kon u meedoen aan een prijsvraag: wie van de collega's van BRIC Travel zingt het Russische volksliedje 'И кто его знает'? Het goede antwoord is natuurlijk Reina van den Heuvel. Met haar prachtige stem nam ze, begeleid door Sergei Latyshev op de accordeon, deel aan het online festival 'About Russia from Holland with Love'. De winnaar van de prijsvraag is Henk Sprenkels. Hij wint een privéoptreden van Reina via Zoom.
Het filmpje uit de prijsvraag kunt u hier bekijken.
Russia Travel

BRIC Travel

Facebook
Facebook
Russia Travel
Russia Travel
BRIC Travel
BRIC Travel
Twitter
Twitter
Deze informatie wordt u aangeboden door Russia Travel, onderdeel van de BRIC Travel groep. Uw reisgenoot voor, tijdens en na uw reis!
Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar: afmelden@russiatravel.nl






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Russia Travel / BRIC Travel · Kabelweg 21 · Amsterdam, 1014 BA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp