Gitarist abonnementen

Proefabonnement: 2 nummers voor 12,50

Jaarabonnement: met welkomstcadeau of introductiekorting.

Nieuwste editie: los bestellen voor maar € 7,95 - gratis thuisgestuurd

Download onze digitale editie via all you can read abonnement Readly

In deze Gitarist.nl Nieuwsbrief

De nieuwe editie van Gitarist is verkrijgbaar, in de winkel in Nederland en Belgi
Of bestel ‘m in onze webshop Muziekmagazines.nl/gitarist
Ookvanuit Belgi: bestel bij ons - we sturen op zonder verzendkosten

  • Reportage Bridge Guitar Convention
  • Metallica ESPs in de regen
  • Tom Morello wint de SEGA award 2024
  • Tiki Uke, de uitgebreide reeks ukeleles van Lag
  • Muzikantendag verslag
  • Jet Guitars - de series en de test van de JS-850 FR
  • Ernie Ball PolyPro straps bij veel dealers verkrijgbaar



Gitarist juni ligt in de winkel en te bestellen in onze webshop!
Met Slash, Sheeran en slide


Altijd al slide willen spelen? In onze feature deze maand lees je hoe je je gear slide-klaar kunt maken.
We spreken twee gitaarlegendes in deze editie: Slash, met opvallend genoeg geen Les Paul maar een ES-335 in zijn handen. De GN’R-legende gebruikt de gitaar veel op zijn nieuwe bluesalbum En Joe Walsh reflecteert over De Eagles en zijn leven.

 

In de testsectie deze maand o.a. het goedkoopste model van PRS, een asymmetrisch V-model met Randy Roads-connectie van Jackson, een nieuwe Mark combo (na 15 jaar!) van Mesa/Boogie, een eerste looperpedaal onder eigen naam van Ed Sheeran en een Tonex minipedaal tjokvol ampsounds.

 


En we spreken Teun Putker, die momenteel als een speer gaat met Queen’s Pleasure. En  CEO Andy Powers en oprichter Bob Taylor over 50 jaar Taylor inclusief een test van een jubileummodel van het jarige merk.

De nieuwe editie van Gitarist is verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Belgi.
Of bestel ‘m in onze webshop Muziekmagazines.nl/gitarist
Ook vanuit Belgi: bestel bij ons - we sturen op zonder verzendkosten.

 

Tom Morello wint de SEGA award 2024
De Sena Performers European Guitar Award Show met Morello op 4 juli

Tom Morello is de winnaar van de Sena Performers European Guitar Award. Hij krijgt op 4 juli de prestigieuze award uitgereikt in Gebouw-T In Bergen op Zoom. Tom Morello komt met zijn eigen band naar Bergen op Zoom en zal tijdens de Award ook spelen. En natuurlijk zal er rondom de uitreiking een uitgebreid programma worden samengesteld in Gebouw-T.  In dezelfde venue vindt vrijdag 28 mei een Guitar Night plaats.


Lees er alles over op Gitarist.nl.
Gitarist is partner van de SEGA awarduitreiking.

 

Afbeelding met concert, kleding, muziekinstrument, persoon Automatisch gegenereerde beschrijvingESP-signatures met Metallica op tour door Europa
De Vulture en de KH-V zijn er nu ook in LTD-versies

Metallica tourt tot en met 14 juli door Europa en James Hetfield en Kirk Hammett hebben daarbij natuurlijk een hele set ESP-gitaren in het rek staan. Hetfield's Vulture en Hammett's KH-V zijn er nu ook LTD-versies.

 

Hamvraag: Zouden de ESP's waterbestendig zijn ook? 

 

Tijdens de Mnchen-gig barstte het onweer los, maar de mannen gingen gewoon door... 
Check de video op Gitarist.nl!

 

 

 

 

Reportage Bridge Guitar Convention 2024 - beurs, masterclasses en workshops
Bruisend Muziekgebouw Eindhoven

Op zaterdag 1 juni kwam de Nederlandse gitaarwereld bij elkaar in Muziekgebouw Eindhoven voor de tweede editie van de Bridge Guitar Convention, waar workshops, masterclasses en de gitaar- en basbeurs de hoofdingredinten vormden. Nationale en internationale namen waaronder Jon Gomm, Matteo Mancuso, JB Meijers, Leif de Leeuw, Merel Bechtold, Jesse van Ruller en Barend Courbois deelden met het talrijke publiek hoe hun unieke manier van spelen is ontwikkeld en lieten voorbeelden daarvan horen. Zo kwam een breed scala aan stijlen voorbij, van akoestische fingerstyle tot jazz, fusion en rock. Op de omvangrijke beurs kon je gitaren, bassen, effecten, versterkers en accessoires van meer dan 70 merken uitproberen en aanschaffen; van betaalbaar tot exclusief en boetiek, alles was er te vinden.


Lees het uitgebreide verslag met veel foto’s op Gitarist.nl

 

Afbeelding met Lettertype, tekst, Graphics, logo Automatisch gegenereerde beschrijvingJet Guitars - de series en de test van de JS-850 FR
Hard rocking axes

Jet Guitars heeft maar liefst negen verschillende series die een breed scala aan modellen omvatten. De gitaarontwerpen zijn veelal bekend, maar veel aandacht gaat uit naar de uitvoering met vaak mooie houtsoorten en afwerkingen, en dit alles met een scherpe prijsstelling. 

 

De 700-serie
Zo noemt Jet Guitars de Superstrat modellen uit de 700-serie. Er zijn drie modellen: de JS-700 MBK is stijlvol afgewerkt met goudkleurige hardware, wat mooi contrasteert met de in zijdeglans zwart afgewerkte body. Hij heeft twee humbuckers en een Wilkinson tremolo.

 

Download ook onze test van de Jet JS-850 - 'No-nonsense rocker' 

 

 

Reportage Muzikantendag 2024
Over Labels vs DIY, fair pay en waar je aan moet denken als je eenmaal geboekt bent

Het was weer tijd voor de Muzikantendag: het jaarlijkse evenement in de Melkweg waar muziekbobo’s en muzikanten bij elkaar komen om te netwerken, talent te ontdekken, demo’s uit te wisselen en de laatste ontwikkelingen te bespreken. Ook wij waren weer van de partij. We nemen je mee langs een aantal interessante panels die we op zaterdag 1 juni 2024 in de Melkweg hebben bijgewoond. Met Gitarist zijn we partner van Muzikantendag.

Lees hier verder...

 

Afbeelding met muziekinstrument, muziek, gitaar, strijkinstrument Automatisch gegenereerde beschrijvingTiki Uke, de uitgebreide reeks ukeleles van Lag
Ukelele, Baby Guitar en Bass Ukelele

Met de Tiki Uke serie presenteert Lg maar liefst zeven lijnen instrumenten die verschillende formaten ukeleles, baby guitars en bass ukeleles omvatten. Natuurlijk zijn deze kleine instrumenten ideaal om mee op vakantie te nemen, daarom zetten we ze op Gitarist.nl op een rij.

 

Nog veel meer online extra’s bij de nieuwste edities Gitarist checken?

Ga naar: gitarist.nl/gitarist-extra/

 

Digitale Editie van Gitarist via Readly

Gitarist kun je in de App Store en Google Play als digitale editie vinden via de apps voor alle tablets en smartphones via Readly tegen 'all you can read' abonnementsprijzen.

Als je een Readly abonnement neemt kan je ook de eerder verschenen edities lezen, zie hieronder!  

 

Gitarist/Gitarist.nl
Uitgeverij de Inzet bv
Atlantisplein 1 - 1093 NE Amsterdam

uitschrijven nieuwsbrief
contact
www.gitarist.nl