Kobelco's kleinste graafmachine gearriveerd
Bouwmachines.nl Nieuwsbrief
E-mail niet juist weergegeven? Bekijk in de webbrowser.
Bouwmachine.nl

Reportage: hoog laadvermogen voor compacte Arocs Wide Spread 8×8

(advertorial)

Kobelco’s kleinste graafmachine arriveert in Europa

Kobelco’s kleinste graafmachine, de SK08, is in Europa gearriveerd. De SK08 weegt 1.035 kilo en een supercompacte minigraafmachine, ontwikkeld voor werken in hele kleine ruimtes zoals woonwijken, of voor inpandig sloopwerk.

Volume bouwsector nog 5 procent onder piek 2008

In 2017 groeit de bouwproductie in een lager tempo door. Het aantal afgegeven bouwvergunningen voor nieuwbouwwoningen neemt na een krimp in 2016 weer toe. De infrasector groeit gematigd en ziet in 2018 het volume verder aantrekken doordat er enkele grote projecten op stapel staan.

SMP introduceert Optiline graafbak

SMP brengt onder de naam Optiline een nieuwe serie graafbakken op de markt. De Optiline-bakken zijn ontworpen om samen te gaan met het SMP S60 draaikantelstuk. SMP heeft de bakken gemaakt met het oog op maximaal benutten van de opbreekkracht, terwijl slijtage aan de machine geminimaliseerd wordt.

Engcon opent nieuwe fabriek

Engcon, fabrikant van draaikantelstukken voor graafmachines, heeft een nieuwe fabriek geopend in Strömsund, Zweden. Belangrijke drijfveer voor de investering in de nieuwe productiefaciliteit is de noodzaak te blijven voldoen aan de sterk stijgende vraag naar Engcon’s producten en levertijden te verkorten.

Manitou rondt overname Terex India af

Manitou heeft de overname van Terex Equipment Private Limited (TEPL) in India afgerond. Met de overname wil Manitou een groter marktaandeel verwerven in India, Azië en de opkomende economieën in die regio.

Vacatures

UITVOERDER CIVIEL

Neem een abonnement op BouwMachines en mis niets meer!

Facebook twitter
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.