En hoe zit het met thee?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Is honing in je thee gezonder dan suiker?

Honing en suikerklontjes geven je allebei een zoete thee. Maar welke is gezonder?

 
 
Quest
 

Zouden mensen op de maan kunnen wonen?

De omstandigheden op de maan zijn behoorlijk anders dan op aarde. Als je op de maan woont, duurt een dag iets minder dan vijftien aardse dagen. Dan baadt je woning dus continu in het zonlicht, waardoor de temperatuur zo'n 120 graden Celsius kan worden. De periode dat het donker is, duurt net zo lang, waardoor het thuis ook weer flink kan afkoelen: tot min 130 graden. Niet echt een prettig woonklimaat.

 
 
 
Maak jezelf slimmer met de e-cursussen van Quest Academie  

Maak jezelf slimmer met de e-cursussen van Quest Academie

Jouw leven leuker en makkelijker maken, dat is wat wij met onze cursussen van Quest Academie willen bereiken. Iedere cursus maken we zorgvuldig op basis van wetenschappelijk onderzoek en interviews met experts. We wisselen theorie af met korte video’s, (zelf)tests en opdrachten.

 
Quest
 

Wat doet een beschadigde amygdala met je?

Een trein rijdt op vijf mensen af. Je kunt ze alleen redden door aan een hendel te trekken, maar dan moet je wel iemand anders opofferen. Zou je dat doen? Iemand met een beschadigde amygdala (een hersenonderdeel) beantwoordt deze vraag misschien anders dan jij.

 
 
Quest
 

Kun je oude koffie of thee bij je planten gooien?

Ah nee, je bent je mok met koffie of thee vergeten. Nu is het restantje koud. Zonde om door de gootsteen te spoelen, dus je gooit het, huppakee, bij een plant in de bak. Zo, heeft de orchidee ook wat te drinken. Maar hoe goed is dat voor die plant?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Heeft het nut om boos te zijn?

Boos zijn heeft nogal een slecht imago, maar het kan handig zijn. ‘Het gevoel van boosheid vertelt je iets’, zegt Robert Haringsma, die als psycholoog gespecialiseerd is in patiënten met een woedeprobleem. ‘Het is een signaal dat je je miskend voelt, of niet rechtvaardig behandeld.’ Op die manier kan boosheid werken als een beschermingsmechanisme, legt Haringsma uit. Als je het goed doet tenminste.