Loading...

Resultaten verkiezingen | Halloween in 2 domeinen | Lauranda terug thuis

By Oost-vlaanderen.be received 9 months ago

Categories: Town Information Local
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older
  • Html
  • Text
Bekijk dit bericht in je browser
 
Resultaten provincieraadsverkiezingen
Op 14 oktober trokken we naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad en provincieraad te kiezen. De nieuwe provincieraad wordt geïnstalleerd op maandag 3 december 2018 om 10 uur. In de nieuwe Oost-Vlaamse provincieraad zullen 36 raadsleden zetelen, verdeeld onder zes partijen: N-VA 8 zetels - Open Vld 7 zetels - CD&V 7 zetels - Vlaams Belang 6 zetels - Groen 5 zetels - sp.a 3 zetels. In een volgende nieuwsbrief lees je meer over de samenstelling van de nieuwe provincieraad en deputatie.
>> Meer resultaten en details
 
Halloween & Huivernacht in de domeinen
Op zaterdag 27 oktober kan je opnieuw sidderen en beven in De Gavers. Tijdens de Halloweenwandeling rond de vijver geniet je van griezelacts, dansshows, vuurspektakel en gratis proevertjes van o.a. Lekker Oost-Vlaams.
>> Info en reserveren Halloween
Geen gruwelijke halloweentoestanden voor jou, maar wil je toch de geheimzinnigheid van een donker bos ervaren? Dan is de Huivernacht op zondag 28 oktober in Het Leen iets voor jou! Onder meer een verhaal, muziek, een 16de-eeuws tafereel, geuren, lampjes, planeten, een kampvuur en warme soep staan op het menu.
>> Info en reserveren Huivernacht
 
De Lauranda terug in thuishaven
De provinciale erfgoedsite Scheepswerven Baasrode heeft er een nieuwe troef bij: het historische schip de Lauranda. Deze 'sleepspits’ werd in 1928 in Baasrode gebouwd en lag al jaren op het Steen in Antwerpen. Van dit type ongemotoriseerde vrachtschepen zijn er vandaag maar een handvol meer. Onder ruime publieke belangstelling tilden twee 400-tonskranen ze op 16 oktober van op de Schelde naar haar plek in het droogdok.
>> Bekijk de aankomst van de Lauranda
 
Het bestuur
Provincieraad
Volgende zitting: woensdag 24 oktober 2018 om 14 uur. Je kan de zitingen live volgen via streaming video. Ongeveer een week voor de zitting kan je de agenda raadplegen.
Deputatie > wie, wat & waarom van de deputatie.
> raadpleeg de agenda van de Oost-Vlaamse deputatie.
 
UiT in Oost-Vlaanderen
Wil je weten wat er allemaal te doen is in Oost-Vlaanderen? Surf naar www.uitinoost-vlaanderen.be, waar je een overzicht krijgt van alle komende evenementen. Je kunt zoeken op plaats, datum en thema.
 

Provincie Oost-Vlaanderen | Gouvernementstraat 1 - 9000 Gent | tel. 09 267 82 65 communicatie@oost-vlaanderen.be | www.oost-vlaanderen.be Bevoegde beleidsverantwoordelijke: Alexander Vercamer
 
Mijn gegevens aanpassen   |   Uitschrijven

Share this newsletter on

Loading...

Related newsletters

© 2019