Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 24 januari 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Bij ‘ruziesplitsing’ mag voordeligste fiscale route worden gekozen
Bonje in het familiebedrijf en om die reden uit elkaar. Een vrouw die voor de helft eigenaar was van een juwelierszaak wilde graag van haar broer af, tevens mede-eigenaar. Hij liet naar haar mening een rekening-courantschuld onverantwoord hoog oplopen. Zij deed voor Rechtbank Gelderland met succes een beroep op de (splitsings)vrijstelling van art. 15-1-h Wet BRV, […]
Lees verder »
Retentierecht: Klant betaalt niet, accountant wil stukken achterhouden. Wat mag wel/niet?
Als klanten, ondanks betalingsherinneringen, de facturen niet betalen en wel van de accountant verwachten dossierstukken te retourneren, is het verleidelijk stukken achter te houden met een beroep op het zogenaamd retentierecht.  Advocaat mr. Danny Theunis legt uit. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
Het samenstelseizoen is weer in volle gang!

Is jouw kantoor al klaar om de jaarrekeningen aan te leveren? Met Visionplanner maak je voor iedere klant precies die jaarrekening die hij nodig heeft. Snel en efficiënt waar het kan. Uitgebreid en mooi opgemaakt voor klanten die dat op prijs stellen.
Download een voorbeeld van het uitgebreide financieel verslag.

Lees verder »
Effectieve belastingdruk in Nederland relatief laag
Het officiële belastingtarief mag 25 % zijn, maar multinationals in Nederland betalen gemiddeld slechts 10,4 % belasting over hun winst. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van De Groenen in het Europees Parlement.
Lees verder »
Belastingdienst: mogelijk vergunning aanvragen bij Brexit
De Belastingdienst roept bedrijven die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk op zich voor te bereiden op Brexit. Ondernemers kunnen nu al kijken wat de gevolgen zijn voor de btw.  
Lees verder »
ADVERTORIAL
Tot 15 februari 50 euro korting op een abonnement!

▪ Geen €349,50 maar dit jaar €299,50
▪ Praktijkblad met PE-punten
▪ Geaccrediteerd door NBA en RB
▪ Multidisciplinair
NU abonneren =>

Lees verder »
Box 1 ondernemers profiteren niet van belastingverlichting
ZZP’ers en andere ondernemers die met de fiscus afrekenen in box 1 van de inkomstenbelasting, profiteren niet mee van de verlaging van de inkomstenbelasting per 1 januari. De belastingverlichting compenseert voor hen niet de gestegen zorgpremie, de duurdere energierekening en de verhoging van het lage btw-tarief.
Lees verder »
Belastingdienst maakt portaal Mijn Belastingdienst geschikt voor mobiele apparaten
Het portaal Mijn Belastingdienst ziet er vanaf 22 januari anders uit, meldt de fiscus. Het portaal is namelijk geschikt gemaakt voor mobiel gebruik. Op Mijn Belastingdienst kunnen gebruikers zoals altijd overal online hun belastingzaken regelen. De nieuwste versie van Mijn Belastingdienst is nu geschikt gemaakt voor mobiele apparaten.
Lees verder »
Boekhoudschandaal duwt patisserieketen over de rand van de afgrond
De Britse keten van koffie- en gebakzaken Patisserie is failliet. Dat heeft het beursgenoteerde bedrijf dinsdagavond bekendgemaakt. Patisserie Valerie zat in geldnood door een boekhoudschandaal, waarvan de signalen mogelijk in de wind werden geslagen door controlerend accountant Grant Thornton.
Lees verder »
Box 1 ondernemers profiteren niet van belastingverlichting
ZZP’ers en andere ondernemers die met de fiscus afrekenen in box 1 van de inkomstenbelasting, profiteren niet mee van de verlaging van de inkomstenbelasting per 1 januari. De belastingverlichting compenseert voor hen niet de gestegen zorgpremie, de duurdere energierekening en de verhoging van het lage btw-tarief.
Lees verder »
KPMG Meijburg biedt overzicht Brexit-consequenties
KPMG Meijburg heeft een overzicht gemaakt van gevolgen voor ondernemers bij verschillende Brexit-scenarios. Onder meer de consequenties voor de douanerechten en de kosten per transactie worden beschreven. 
Lees verder »
Big Brother Award voor KvK
De Kamer van Koophandel (KvK) heeft een Big Brother Award in de wacht gesleept. Deze twijfelachtige eer valt de organisatie ten deel omdat hij persoonsgegevens van zzp’ers doorverkoopt aan adverteerders. Van het publiek stemde 39 % voor de Kamer van Koophandel.
Lees verder »
‘Sommige pensioenen kwart minder waard’
Bij sommige pensioenfondsen is een pensioen de afgelopen tien jaar al een kwart minder waard geworden. ‘En na een rampzalig financieel einde van 2018 komen kortingen dichterbij dan ooit’, meldt de Telegraaf op basis van een eigen inventarisatie, waarin consumentenprijzen naast de waardeontwikkeling van pensioenen is gelegd.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Duurzaam ondernemen: hoe maak je een bedrijf groener?

De overheid streeft er met het Klimaatakkoord naar om in 2030 ten minste 49% CO2-reductie te realiseren ten opzichte van 1990. Het MKB zal de komende jaren te maken krijgen met een aantal gevolgen van het Klimaatakkoord. Als accountant kunt u uw MKB-klant hierin adviseren en voorbereiden. Maar hoe maak je een bedrijf groener?

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Webshop en administratie in één: de ideale oplossing

Een retailer wil natuurlijk zo veel mogelijk tijd besteden aan zijn corebusiness: het verkopen van producten. Maar na de verkoop van een product (in de webshop), volgt er een lijst aan administratieve handelingen. Deze handelingen kosten de retailer veel tijd.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Wwft informatiebijeenkomsten En de (concept) handreiking Wwft
NBA Opleidingen
31 januari 2019
Masterclass AVG management van Z tot A
The Legal Privacy Company
14 februari 2019
Hbo-bachelor Accountancy
HAN
1 februari 2019
VACATURES
Klantadviseur
ABAB
Helmond
Supervisor audit Utrecht
Baker Tilly Berk
Utrecht
Assistent Audit te Delft
PKF Wallast
Delft
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN