Gawalo
Online versie
Richtlijnen temperatuur warm tapwater versoepeld

Door een wijzigingsblad bij NEN 1006 ‘Algemene voorschriften voor leidingwaterinstallaties’ mag de temperatuur van warm tapwater aan het tappunt voortaan in uitzonderlijke gevallen lager zijn dan 60 graden Celsius.

Lees verder >
Vakmedianet hoofdmediapartner Vakbeurs Energie 2018

Sdu en Vakmedianet, de uitgever van Gawalo, zijn hoofdmediapartner van Vakbeurs Energie 2018.

Lees verder >
Herziening BRL 6010 krijgt veel commentaar

Op de voorgenomen herziening van BRL6010, de richtlijn over legionellapreventie-advisering, zijn een twintigtal inhoudelijke reacties gekomen. 

Lees verder >
(advertorial)
alt
Bezoek de Warmtepomp Roadshow
Op zoek naar tips en advies over warmtepompen? Bezoek dan de Warmtepomp Roadshow. Samen met partner Centercon organiseert LG 12 inspirerende ontbijtsessies. Hierin delen we onze kennis rondom wetgeving, producten en ontwikkelingen in de markt.
Renovatie stadsvilla met vloerverwarmingssysteem en warmtepomp

In de Rotterdamse wijk Kralingen staat de renovatie van een monumentale stadsvilla volledig in het teken van energieneutraal verbouwen. De dunne, gefreesde vloerverwarmingssystemen leveren een belangrijke bijdrage.

Lees verder >
Renovatie van corporatiewoningen loopt achter op schema

De afspraak tussen corporaties en het Rijk om in 2020 de sociale huursector gemiddeld op label B-kwaliteit te brengen, wordt bij lange na niet gehaald. 

Lees verder >
Meer nieuws
(advertorial)
alt
Hoe lang gaan warmtepompen mee
De nieuwste editie van het NBD E-Magazine geeft antwoord op vragen als "Hoe lang gaat een warmtepomp bij goed onderhoud mee?" en "Hoeveel geluid produceren warmtepompen?". 
Partnernieuws
Ga personeelstekort te lijf door slimmer te installeren

Eén van de grote uitdagingen in de bouw- en installatiesector is het personeelstekort. De crisisjaren liggen achter ons en de vraag naar installatiewerk neemt toe. Het vinden van genoeg vakmensen blijkt echter een grote opgave.

Lees verder >
Nieuwe range ventilatieoplossingen met warmteterugwinning

Binnenklimaatspecialist Itho-Daalderop brengt een nieuwe range ventilatieoplossingen met warmteterugwinning (wtw) op de markt. De HRU ECO 300 is de meest energiezuinige, installatie- en servicevriendelijke wtw-ventilatie-unit in zijn soort.

Lees verder >
Blog
Heeft de cv-installateur de kennis en kunde om een warmtepomp te installeren?

Verschillende organisaties zijn van mening dat we vanaf 2021 oude cv-ketels verplicht moeten vervangen door warmtepompen of andere duurzame alternatieven. Maar hebben Nederlandse installateurs daarvoor de kennis in huis?

Lees verder >
(advertorial)
Installatie
Webinar 'Strategisch netwerken'
Ben je marketing- of salesverantwoordelijke in de installatiebranche? Wil je strategisch werken aan beter renderende projecten en relaties die je pijplijn óók op langere termijn gevuld houdt? Volg dan morgen het gratis webinar,
Whitepaper
BREEAM voor installatiebedrijven

BREEAM is een instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen en bestaande gebouwen te meten en te beoordelen. Maar waar moet een installateur op letten bij een BREEAM-certificering? Dat leest u in deze gratis whitepaper.

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright