Ser denne mail mærkelig ud? Klik her for browser version!

 

Ridehestens Nyhedsbrev

Efter en kold april måned, hvor foråret har været vanskeligt at få øje på, ser det nu ud til, at maj måned kommer med det solskin og de temperaturer, som vi i Danmark har længtes efter. Den varme har vi brug for, så græsset begynder at gro.

For mange hesteejere betyder foråret og sommerens komme, at hestene kan komme fra stald til fold, og det giver udsigt til mindre staldarbejde. En god græsmark kommer dog ikke af sig selv. Den skal forberedes, og have et eftersyn, hvilket man kan læse meget mere om i dette nummer af Ridehesten.

 

 

PÅ VEJ MOD NYE MESTERSKABER

Med forårets komme melder sig også iagttagelseskonkurrencer, træningssamlinger for de ryttere, som lige nu håber på, at skulle repræsentere Danmark ved sommerens mesterskaber. Og i den udtagelse bliver de hjemlige mesterskaber betydningsfulde. I maj måned bliver senior- og ungdomsrytternes mesterskaber i springning afgjort hos Absolute Horses.

Bedækningssæsonen er i gang rundt omkring på landets hingstestationer, og meldingerne herfra er positive, og det er særdeles betydningsfuldt for hele hestesektoren, at avlerne igen finder overskud til at producere heste til sporten. 

 

MIRAKEL OG HÅRD TRÆNING

Eksamineret berider Jeanne Kallehave havde styr på sit liv indtil sidste år; et godt job, en fantastisk kæreste og en 5 måneder gammel søn. Hun var klar til udfordringerne på jobbet, glædede sig til at komme i gang med at ride igen efter barsel – helt uvidende om, hun havde en tikkende bombe i hjernen. I det nye nummer af Ridehesten kan du læse om Jeannes kamp for at komme tilbage i sadlen efter dommen ”færdig med ridning” og om den træning, der har hjulpet hende rigtig godt på vej til sit gamle jeg.

 

VERDENS TRÆNERE I DANMARK

Sammenslutningen af internationale dressurtrænere, IDTC, holdt efter påske 2-dages seminar på Blue Hors, som danner en fantastisk ramme også omkring den type aktiviteter. Det var et særdeles interessant seminar, hvor trænere og dommere fik lejlighed til at diskutere mange forhold omkring sporten samt se praktiske demonstrationer i træning udført af instruktørerne Lars Petersen og Hasse Hoffmann samt fysisk træner Lasse Kristensen, der fik engageret mange trænere på fitnessbolden. Efter to spændende dage kan man ikke undlade at få den tanke, at den samme type seminar for danske dommere og trænere kunne være en fremragende idé. 

 

HESTE PÅ DEN FEDE MÅDE

Overvægt og fedme er et tiltagende problem blandt heste i den vestlige verden, og undersøgelser viser at 40-50% af heste er overvægtige og ca. 20% går under kategorien fede. Det er blevet et velfærdsmæssigt problem og kan give anledning til livsstilssygdomme som overbelastningsskader, forfangenhed og fedtlever, som i værste fald kan være dødelig for hesten. Det har dyrlæge Christina Henneke sat under luppen i dette nummer af magasinet Ridehesten. 

 

100-ÅRS JUBILÆUM

I år fejrer Dansk Ride Forbund sit 100-års jubilæum. Jubilæet blev festligholdt på forbundets repræsentantskabsmøde, som man kan læse mere om i magasinet Ridehesten, og på den officielle fødselsdag den 23. juni, er der flagdag på alle landets rideskoler.

Forbundet har taget initiativ til flere aktiviteter i jubilæumsåret, og under repræsentantskabsmødet modtog initiativtager til den imponerende jubilæumsbog, Bent Neergaard, stående ovationer fra salen. Repræsentantskabets hyldest til Bent, og til de mange forfattere, som har arbejdet uden beregning og utrætteligt for bogens tilblivelse, blev modtaget med glæde og stolthed. Bogen er betalt af sponsorater. Det er et smukt og interessant værk, som fortæller vores historie. Og vi kan kun opfordre til, at man bestiller et eksemplar, bogen sælges i Ridehestens webshop. 

 

FØLER MIG HJEMME I SKANDINAVIEN

Den newzealandske springrytter Bruce Goodin og Riders Cup dannede et partnerskab i 2013. Han søger konstant inspiration til uddannelse og management af sine springheste. Og selvom han har redet OL fire gange, har han fortsat ambitioner i springsporten.

I en profilartikel i magasinet Ridehesten fortæller Bruce Goodin om godt management af både hest og rytter, om betydningen af hestens indstilling og om den inspiration han konstant søger i sin karriere. 

 

HESTENS FUNKTION ER FØRSTEPRIORITET

Linda Falensteen og Martin Strande, der sammen driver Stutteri Fredensdal, jagter sammen deres hesteavlerdrømme. En af de drømme, de allerede har fået opfyldt, er at avle en godkendt hingst, og faktisk er det indtil videre blevet til to af slagsen. Når de vælger hingste til deres hopper, har de ikke primært fokus på typen, for det er deres overbevisning, at en topsportshest kan se ud på mange måder, og netop typen har ikke afgørende betydning for dem – det har derimod hestens funktion. Vi har aflagt det succesfulde avlerpar besøg, og de fortæller i majnummeret af magasinet Ridehesten deres historie og om, hvordan de bruger visualisering i hingstevalget. 

 

HVOR KAN DU MØDE RIDEHESTENS FOTOGRAFER?

I maj måned kan Ridehestens fotografer endnu engang findes rundt omkring i Danmark ved nogle af weekendernes stævner. Så drømmer du om at få taget professionelle og unikke billeder af dig og din hest i aktion til stævne, så tjek denne kalenderoversigt, der giver dig et indblik i, om fotograferne er til stede ved netop dit stævne:

  • … 5.-7./5 B-stævne dressur Sportsrideklubben Vallenbæk
  • … 11.-14./5 A- og B-stævne Aalborg Dressage Event
  • … 17.-21./5 DM springning Absolute Horses
  • … 20.-21./5 C-stævne i dressur Midtsjælland
  • … 25.-27./5 C-stævne i dressur og springning (hest/pony) Morsø
  • … 26.-28./5 Roskilde Dyrskue

 

SKAL RIDEHESTEN KOMME TIL DIN POSTKASSE?

Med magasinet Ridehesten får du mulighed for at få uendelige mængder viden i form af faglige artikler, reportager og personlige portrætter. Kom helt tæt på hesteverdenens mange nuancer og muligheder hver måned, og hold dig dermed konstant opdateret. Magasinet favner alle aspekter i ridesporten og avlen og giver læserne et klart indblik i, hvad der rører sig inden for træning, pasning og pleje af heste.

Har du fået lyst til at modtage Ridehestens næste nummer og abonnere på Ridehesten, kan du læse meget mere om priser og Ridehestens online-magasin lige her!

 

 

Vidste du at...

  • Livsstilssygdomme hos heste kan nedsætte levetiden
  • Ligesom mennesker har heste også mange medfødte udviklingsfejl i tandsættet
  • Aalborg Dressage Event er Danmarks største dressurarrangement drevet og gennemført af frivillige
  • Juridiske mangler ved heste omhandler oftest, at hesten ikke har den aftalte og forventede sundhedstilstand eller evner
  • Bakterielle biofilm påvirker sårhelingen negativt hos heste såvel som hos mennesker
  • Ridning styrker børns indlæring

Bliv klogere på dette og meget mere i det nye nummer af magasinet Ridehesten.

 

 

 

Nyhedsbrev #5

d. 2. MAJ 2017

Tegn abonnement

Klik her for at få mere info om magasinet og tegne abonnement.

RIDEHESTEN.COM

  • Dagligt masser af nyheder
  • Over 2 mio. fotos
  • Køb og salg af heste
  • Web-tv
  • Blog
  • Markedsplads
  • Og meget mere...

For annoncører

Annoncér i vores magasiner eller på vores online portaler

KØB OG SALG AF HESTE

Se aktuelle salgsheste eller sæt din egen hest til salg online

Vi tilbyder også

Kontakt os

Mediehuset Wiegaarden
Blåkildevej 15
Postbox 315
9500 Hobro

Tlf: +45 98 51 20 66
Fax: +45 98 51 20 06

Kalender

Følg med i hvad der sker, i Ridehestens kalender.

Besøg os på

 
trackerImg