Gawalo
Online versie

 

Risico’s van gesloten bodemenergiesystemen zijn zorgelijk  
De toezichthouder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ziet risico’s voor bodem en grondwater bij aanleg van gesloten bodemenergiesystemen. Boorbedrijven houden onvoldoende rekening met de gestelde eisen. “Onze bevindingen zijn zorgelijk.”  
Lees verder >
(advertorial)
alt
Specialiseren in warmtepompen?
Er is momenteel een tekort in de markt aan ervaren warmtepompinstallateurs. Daarnaast heb je een enorm aanbod in systemen, met nog eens grote verschillen hiertussen. Zaak om als (instappende) warmtepompinstallateur goed na te denken over het te volgen pad.
Trends in airconditioning: van koudemiddelen, gelijkstroom tot
​​​​​​​F-gassencertificering
Leveranciers verwachten veranderingen op het gebied van koelmiddelen voor airconditioning. Ook zien ze wel wat in gelijkspanning in woningen, want daar draait de compressor van een airco immers op. HEPA-filters, slimme sensoren, onderhoud op afstand en de airco met wifi, zijn andere trends die worden benoemd.
Lees verder >
“Hybride warmtepompen worden onterecht als tussenoplossing gezien”
“Het is de vraag of de all electric warmtepomp overal de beste oplossing is.” Frank Wiersma, strategisch adviseur bij netbeheerder TenneT, ziet meer in de hybride warmtepomp. En in bestuurbare warmtepompen, die op afstand uit- en ingeschakeld kunnen worden.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Focus op warmtetransitie
Warmtepompen veroveren de markt, maar wist je dat het Duitse familiebedrijf Viessmann meer dan 40 jaar geleden al haar eerste warmtepomp op de markt bracht? Echt pionieren was dat toen nog. Kees de Haan, sinds kort Commercieel Directeur van Viessmann Nederland, vertelt.
Elektrische combiketel op inductie als 1-op-1 ketelvervanger
Al decennia geleden ontwikkelde Henk Verhagen een verwarmingssysteem op basis van inductie, de zogeheten CVi. Het systeem werkte, maar kon toen onmogelijk concurreren met aardgas. De ijskast in dus. Maar nu heeft de elektrische ketelvervanger van Verhagen weer de aandacht. Ondanks de COP van 1.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Kennis up to date houden
Een installateur wil klanten comfort, controle en besparing bieden. Daarom ken je alle ins & outs op je vakgebied. Met het uitgebreide aanbod modules en online trainingen op het eLearning-platform van Resideo houd je je kennis makkelijk up to date.
Partnernieuws
Normen, wetten en certificeringen: de praktijk van morgen
Het zijn drukke tijden voor installateurs. De certificering voor de Gasketelwet, het voldoen aan de BENG-normen en in januari moeten installatiebedrijven hun organisatie op orde hebben voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Al lijken dat drie verschillende grootheden, de nieuwe regelingen ho>>
Lees verder >
Topjobs
Junior Service Monteur
Centrica Business Solutions
Service Monteur
Centrica Business Solutions
Revisie Monteur
Centrica Business Solutions
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright