Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 15 september 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
RJ komt met richtlijn voor verslaggeving rond NOW
De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft een nieuwe uiting gepubliceerd die ingaat op de manier waarop de tegemoetkoming in het kader van de NOW-regeling moet worden verwerkt.
Lees verder »
Miljoenenclaim dreigt voor van fraude verdachte financieel directeur
Een voormalig RA en PwC-partner speelt een grote rol in een miljoenenfraude bij het failliete Oirschotse ingenieurs- en adviesbureau CT-Plus. Hij was daar financieel directeur en runde ook een eigen accountantskantoor onder de veelzeggende naam Capo di Capi. Een kredietverstrekker wil van hem nu een miljoen terug hebben. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
Toe aan de volgende stap?

Ontwikkel je verder als payrollprofessional met een financiële opleiding van Markus Verbeek Praehep, zoals BKL, PDL of VPS. Of je nu een PE-training zoekt of een complete HBO-Bacheloropleiding, in ons brede aanbod vind je altijd een passende opleiding. Schrijf je nu in en start in september.

Lees verder »
‘Tekortkomingen EY bij controle Wirecard maatschappelijk zeer schadelijk’
De rol van accountant EY in het Wirecard-schandaal blijft voer voor discussie. Paul Koster, directeur European Investors bij beleggersvereniging VEB, is duidelijk in zijn mening: ‘De implosie van Wirecard is omgeven met zeer uitzonderlijke aspecten die de accountant had moeten signaleren.’
Lees verder »
AV-special: Accountants goed voorbereid op weg naar 2021
21 september a.s. is het zo ver. Dan start onze AV-week, met een rijk programma aan online kennissessies voor de Accountant van morgen. Belastingplan 2021, MKB na corona, compliance in dienstverlening, tuchtrecht en accountants, modern personeelsbeleid, ICT-uitdagingen na corona. Het is een greep uit de onderwerpen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Uw PE-activiteiten makkelijk bijhouden?

Vanaf 1 januari 2021 geldt de nieuwe PE-verplichting voor alle accountants. Met de online PE-portfolio tool van PE-Academy legt u gemakkelijk uw plan van aanpak, leerdoelen en PE-activiteiten vast. Met ruim 260 online cursussen heeft u uitgebreid keuze om bovenop uw vakgebied te blijven en tegelijkertijd aan de nieuwe verplichting van de NBA te voldoen. Het gemak van online nascholing ervaren? Volg nu een gratis proefcursus!

Lees verder »
EY boekt wereldwijd 4% groei
De wereldwijde omzet van EY is in het boekjaar 2019/2020 gegroeid tot 37,2 miljard dollar, 4% meer dan het jaar ervoor.
Lees verder »
Heleen Elbert | Prinsjesdag 2020: hoe gaan we de corona-maatregelen financieren?
Hoewel ik natuurlijk geen voorspellende gaven heb, kan ik je één ding van Prinsjesdag al wel verklappen: de corona-maatregelen. ‘Maar deze zijn toch al ingegaan?’, hoor ik je zeggen. 
Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 1 – Denk aan de fiscale deadlines eind september
Eind september vervallen deadlines die voor jou en je cliënten van belang (kunnen) zijn. Hierna lees je achtereenvolgens specifieke informatie over de deadlines voor de…
Lees verder »
Europese bankenautoriteit heeft grotere informatie- en registratiebevoegdheid op witwasgebied
De Europese Bankenautoriteit (EBA) mag sinds begin dit jaar lokale toezichthouders opdragen onderzoeken te doen naar of boetes op te leggen aan instellingen die inbreuk maken op de anti-witwasregels.  De autoriteit heeft ook vergaande informatieverzamelende bevoegdheden gekregen, schrijft minister Hoekstra (Financiën).
Lees verder »
PwC vreest voor voortbestaan Tata Steel
Tata Steel Europe heeft eindelijk de jaarcijfers gedeponeerd. De stand onderaan de streep: vorig boekjaar is bijna een miljard euro verlies geleden. Controlerend accountant PwC waarschuwt in het jaarverslag, zoals verwacht, voor het voortbestaan van het bedrijf.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Als ondernemer bedrijfsbreed meedenken met de klant

Van startende ondernemers tot aan kantoren met ruim 20 jaar ervaring. Inmiddels telt het netwerk van Finovion ruim 50 administratiekantoren, bedrijfsadviseurs en accountants specialisten. Daarmee combineren ze het beste van twee werelden.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
2.0 Accountants: ‘Digitalisering is de toekomst.’

Jeroen Kamphuis en Arnoud Boudrie van 2.0 Accountants uit Enschede hebben een duidelijke visie voor het kantoor. Jeroen: ‘We onderscheiden ons in snelle en directe communicatie en bereikbaarheid. Niet alleen van 9 tot 5, maar ook buiten kantooruren. Client Online van PinkWeb helpt ons om die belofte waar te maken.’

Lees verder »
OOK INTERESSANT
RVO zet derdenverklaringen sierteelt online
Livestream Accon avm over Prinsjesdag
Rabobank voorziet moeizaam herstel bedrijfsleven
KvK: stop met onderneming voor schulden te groot worden
OPLEIDINGEN
Data-analyse in de praktijk | Interactieve hands-on webinar serie
NBA Opleidingen
17 september 2020
Welk softwarepakket past bij mijn organisatie? (verschillende dagen en tijd)
Accountancy Vanmorgen
21 september 2020
Actualiteiten huurrecht
Fiscount
11 november 2020
VACATURES
Relatiebeheerder
Rikst
Groningen
(gevorderd) Assistent accountant
Rikst
Groningen
Customer Success Manager – Yuki
Yuki
Rotterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN