Nu in de winkel

Nummer 3 van Italië Magazine is nu overal verkrijgbaar met in deze editie o.a.:

  • Een roadtrip door Abruzzo. Van Gran Sasso, tot witte stranden en L’Aquila.
  • Susan van Deth deelt haar (geheime) culinaire adresjes in Venetië.
  • Twee meren, een stoer kasteel en een bos vol kunst in Valsugana, Trentino.
  • Een van de interessantste parken van Rome, Villa Torlonia.
  • Zoete recepten uit La vita è dolce van chef-kok en illustrator Letitia Clark.
  • Punto Arte Festival: muziek en lekker eten in een sprookjesachtig decor.
  • Veel tips, adressen en besprekingen!

Zucchero in Ziggo Dome

Door de pandemie moest zijn World Wild Tour worden uitgesteld, maar dit jaar ­betreedt hij dan toch het­ podium in de Ziggo Dome. Zucchero, wat suiker betekent, heeft ondanks zijn stoere en ruige voorkomen ook een zoete kant waarmee hij zijn bijnaam eer aandoet. In 1988 brak de rockster door in Italië met het album Blue’s en met het nummer Senza una donna bestormde hij ook de Nederlandse hitlijsten. Hij bereikt een breed publiek door de afwisseling van ballads en rocknummers in zijn repertoire. Zucchero weet de grote namen te vinden, blijkt uit zijn album Zu & Co waarop duetten te horen zijn met artiesten als Luciano Pavarotti, Tom Jones en Sting.
Zucchero, Ziggo Dome, ­Amsterdam, 24 mei 2022. Kijk voor kaarten op ziggodome.nl.

Procida: de Italiaanse culturele hoofdstad 2022

In de golf van Napels ligt het pittoreske Procida. Het kleine eiland is uitgeroepen tot de Italiaanse culturele hoofdstad van 2022. Procida is minder populair dan buureilanden Capri en Ischia, ondanks dat dit pareltje net zoveel te bieden heeft. De huisjes, met iconisch gekleurde gevels, aan de kade van Marina Grande zijn met elkaar verbonden door een systeem van paden en trappen, kenmerkend voor de architectuur van de Procidanen. Het eiland is rijk aan historische gebouwen, maar staat vooral bekend om haar zee en strandjes. Je zal er veel gerechten met citroen tegenkomen. Het fruitsoort is namelijk het symbool van Procida en kan hier uitzonderlijk groot worden. Naast dit alles heeft het kleine eiland nog veel meer moois te bieden en is dus zeker een bezoek waard.
Kijk voor meer informatie op Italia.it.

Grootste Italië Evenement van Nederland 20 t/m 22 mei


Kom bij ons langs op het leukste én lekkerste evenement van Nederland in de tuinen van Kasteel de Haar!  Op 20, 21 en 22 mei zijn wij te vinden op het Italië Evenement waar alles in het teken staat van la dolce vita speciaal voor de echte levensgenieter. Laat je verrassen en verwennen door de ruim 200 koks, artiesten, kunstenaars en exposanten. Kom dansen en zingen, vind inspiratie en geniet van het goede leven tijdens deze unieke belevenis. Kijk voor meer informatie op www.italieevenement.nl of klik op de onderstaande banner om direct kaarten te reserveren. 

Tante Poldi en de knappe Antonio

Na haar zestigste verjaardag verhuist de eigenzinnige en glamoureuze tante Poldi naar Sicilië. Het idee was om hier haar leven uit te zitten met een glas brandy terwijl ze eindeloos naar de zee tuurde. Maar er komt constant iets tussen. Zo ook in deel 3 Tante Poldi en de knappe Antonio uit de bekende serie van Mario Giordano. Tante Poldi gaat opzoek naar Thomas, een vermiste jongen die met een koffer met geld vanuit Afrika naar Europa is vertrokken. Als blijkt dat hij niet meer leeft en zijn lichaam zelfs niet meer compleet is, raakt ze dieper verzeild in de mysterieuze zaak. Ze beland op het spoor van de knappe Antonio en zo vervult tante Poldi ook deze keer weer de rol van succesvol detective.
Mario Giordano, Tante Poldi en de knappe Antonio, Uitgeverij de Fontein, €20,-

We mogen drie exemplaren verloten. Kans maken? Vul dan hier uw gegevens in. 

Film Il Buco

Gedurende de economische bloei in de jaren zestig, was het noorden van Italië een bruisend epicentrum. Zuiderlingen verhuisden naar Milaan en Turijn op zoek naar werk. Een groep speleologen doet het tegenovergestelde en trekt vanuit Piemonte naar het arme Calabrië om de diepste grot van Europa te ontdekken. ­Michelangelo Frammartino volgt de speleologen terwijl ze afdalen in de zevenhonderd meter diepe Abisso del Bifurto in de speelfilm Il Buco. Het resultaat is een fascinerende film die de ­natuur en haar mystieke schoonheid weet vast te leggen tijdens een project naar het donkere onbekende.
Il Buco, vanaf 9 juni in de ­bioscoop.

Genieten in de Almablu Spa

In het Almar Jesolo vijf-sterren resort, vlakbij Venetië, bevindt zich de Almablu Spa. Dit is de perfecte plek om na de winter weer op te laden en je innerlijke balans te hervinden ter voorbereiding op de lente. Je kan kiezen voor het pakket ‘Spring pampering, dat een gezichtsbehandeling, een energiemassage en een cadeau omvat. Of wordt verwelkomd met een glaasje Prosecco om vervolgens te genieten van een energiemassage en een voetmassage met het Harmony of Yin and Yangpakket. Als je helemaal wilt herstarten, kun je kiezen voor een ‘2-days regeneratingprogram waarmee twee dagen gevuld zijn met ontspannende momenten, massages en yogalessen.  
Kijk voor meer informatie op www.almarjesolo.com.

Lezersaanbieding

Van wijnboer tot glas

ONWINE is het platform waar je rechtstreeks bij de Italiaanse wijnboer kunt bestellen. En dat zonder tussenpartij. De wijnboer wordt volledig ontzorgd terwijl de wijnliefhebber binnen enkele clicks zijn favoriete wijn tot aan de voordeur bestellen kan. Als je een doos via de site bestelt, ben je ervan verzekerd dat de boer die ook zelf inpakt. Op dit moment doen er zo’n 40 wijnboeren door heel Italië mee aan het initiatief van ONWINE en dit zal in de toekomst alleen maar meer worden.

Lezers van Italië Magazine krijgen tot en met 6 mei 10% korting op alle wijnen in het assortiment van ONWINE. Gebruik hiervoor de kortingscode: ITALIE10Meer info op: www.on-wine.com

Het Zoete Leven

Waan jezelf op een zonnig terras in Italië waar je amaretti in je koffie doopt of van een verrukkelijke ijscoupe geniet. In ‘La Vita è Dolce’ van Letitia Clark komen de heerlijkste recepten voor Italiaanse zoetigheden voorbij. Koekjes, cake, desserts en taarten voor elke gelegenheid. Wat dacht je van panna cotta met espressokaramel of gevulde perziken met amandelcrumble? Met sfeervolle foto’s van het Italiaanse dorpsleven en prachtige illustraties is dit met recht een ‘snoepje’ van een kookboek.
Letitia Clark, ‘La Vita è Dolce, Becht, €29,99.

Neem nu een jaarabonnement op Italië Magazine voor €45 en ontvang dit prachtige kookboek cadeau!

Pino Pinelli: Vier decennia ‘Rettangolo tagliato’

Pino Pinelli (1938, Catania) is een Italiaanse kunstenaar die wordt geroemd voor zijn unieke hedendaagse kunst. Zijn werk staat bekend als de tastbare belichaming van kleur, pittura con corpo, vaak in barokke vormen van voelbaar gips. Voor zijn presentatie Rettangolo tagliato, oftewel 'gebroken rechthoek' schilderijen in The Merchant House, koos Pinelli voor schetsen in neutrale tonen en vlammend rood. Pittura GR uit 1976 vormt het pronkstuk. De tentoonstelling legt de nadruk op radicale éénkleurigheid en de emotionele effecten die deze fysieke beleving opwekken. Het werk van Pinelli is opgenomen in grote musea en privécollecties in Italië en wereldwijd en nu ook te bewonderen van 11 mei tot 2 juli in The Merchant House in Amsterdam.

Facebook
Instagram
Website

U ontvangt deze e-mail omdat u heeft aangegeven (commerciële) e-mails van de diensten en producten van
Credits Media te willen ontvangen of een abonnement heeft op een van onze tijdschriften.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp