Rode Kruis Nieuwsbrief november 2016

2 years ago


Text only:

Bekijk hier de webversie
Rode Kruis nieuwsbrief nov 2016Update Rode Kruis-werkkleding november

De Rode Kruis-werkkleding vliegt de deur uit bij Company2Wear. Rode Kruis-afdelingen bestellen nog steeds en we spotten steeds meer afdelingen in de nieuwe kleding. Dat is dus goed nieuws! Helaas gaat niet alles van een leien dakje.


 
Lees verder

Mededelingen

Organiseer je een actie voor 3FM Serious Request? Geef je dan vooral ook op voor de gezellige borrel op 23 december!
De week van de Tulp voor Hulp is bekend. Zet je hem in je agenda?
Kom in actie voor 3FM Serious Request en voetbal mee in de Soccer Cup!
Help het Red Cross Quest spel door je stem uit te brengen. Geen moeite toch?
Rode Kruisers present bij Military Boekelo
Wat doe jij de week voor kerst?!
BELANGRIJK: gave historische items worden NU geveild op Yammer!
In een exclusieve veiling op Yammer vanaf vrijdag 25 november bieden we een kleine collectie van 60 historische objecten aan, van de Stichting Historische verzameling.
Bied mee op de prachtige items!
 
3FM Serious Request steunen door te schaatsen
Twee districten uit Noord-Holland komen in actie voor 3FM Serious Request. Met 'Skating for Air' op twee ijsbanen in de provincie wordt er geld ingezameld voor kinderen met longontsteking.
Lees meer
 Nieuws over de overname van het schip

Begin november is het overnamecontract ondertekend door onze directeur Gijs de Vries en Cees van Pelt, eigenaar van de Four Seasons Travel Group. De overname van de J. Henry Dunant is daarmee vastgelegd. In het contract is opgenomen dat in 2017 20 vakantieweken voor Rode Kruis-gasten worden georganiseerd.
 
Lees verder
Eerste bij EHBO-wedstrijd
Tijdens de EHBO-wedstrijden bij de Dag van de Hulpverlening op zaterdag 19 november werd een district uit Gelderland eerste. Benieuwd welk district?
Lees meer
 
Oude werkkleding
We zouden graag onze zusterverenigingen in Nepal, Oekraïne en Letland een groot plezier doen met onze oude werkkleding. Lever jij je kleding ook in?
Lees meer
 
Rode Kruis spel
Een veertienjarige Rode Kruis-vrijwilligster heeft een Rode Kruis-spel ontworpen, om zo de beginselen van EHBO op een speelse manier over te brengen.
Lees meer
 Rode Kruis en Humanity House lanceren digiles over vluchtelingen

Het Rode Kruis en Humanity House hebben een online lespakket ontwikkeld voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Om de vluchtelingencrisis voor jongeren inzichtelijk te maken staan persoonlijke verhalen centraal. Vragen als 'hoe is het om te moeten vluchten?' of 'welke dromen heb je moeten opgeven?' komen in de digiles 'Vluchteling in Beeld' aan bod.
 
Lees verder
Grootschalige oefening
12 november vond er in Utrecht een grote oefening plaats, op touw gezet om de samenwerking tussen verschillende organisaties bij rampen en crises te oefenen en om van elkaar te leren.
Lees meer
 
Greenmobile actie
Afgelopen zomer heeft het Rode Kruis Rotterdam op diverse evenementen gestaan met een inzamelbox voor oude mobieltjes en tablets. Deze week werd de eerste volle box overhandigd aan GreenMobile, die voor de recycling zorgt.
Lees meer
 
Carré omgetoverd voor Rode Kruis-gala
Op 31 oktober was Carré het decor voor de Charity Night. Een gala, georganiseerd door het Rode Kruis afdeling Amsterdam.
Lees meer
 
EHBO-cursus IJsselland
Niet alleen 'reguliere' EHBO-cursussen lijken steeds populairder te worden, vooral kortere workshops doen het goed in district IJsselland.
Lees verder
 
Samenwerking brandweer
In district Noord- en Oost-Gelderland hebben Rode Kruis en de brandweer de handen ineengeslagen voor een samenwerking op het gebied van zelfredzaamheid.
Lees verder
 Bedankt bedankt bedankt voor jouw bijdrage aan 3FM SR '15

Afgelopen 3 november was het zo ver, de Bedankdag bij 3FM om de resultaten die bereikt zijn met de opgehaalde gelden van 3FM Serious Request 2015 bekend te maken aan het publiek. Onze persvoorlichter Merlijn Stoffels reisde af naar Syrië om daar te kijken hoe het nu gaat met de jongeren die hij daar vorig jaar op zijn reis heeft ontmoet en die zijn geholpen met het geld van 3FM Serious Request 2015.
 
Lees verder
Afmelden | Wijzigen | Contact | Website

Rodekruis.nl

Categories: Business goods Charity | Funds Hobby | Leisure Care | Help | First Aid
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018