Rode Kruis nieuwsbrief

2 years ago


Text only:

Bekijk hier de webversie
Rode Kruis nieuwsbrief december 2016Nog maar 9 dagen tot 3FM Serious Request

Het aftellen is begonnen! Zondag 18 december is de aftrap van 3FM Serious Request 2016. Het thema van dit jaar is longontsteking, een ‘stille killer’ die iedere 35 seconde een leven eist . In Afrikaanse landen als Ivoorkust, Soedan, Mali en Ethiopië is longontsteking doodsoorzaak nummer 1 onder kinderen jonger dan 5 jaar. Hoogste tijd dus om in actie te komen.
 
Lees meer
Rode Kruis helpt Haïti
Begin oktober raasde orkaan Matthew over het Caribisch gebied. Met name Haïti werd hard getroffen. Het Rode Kruis opende Giro 5125 om zoveel mogelijk slachtoffers te kunnen helpen. Al vóór de orkaan werden er door het Rode speciale dammen gerealiseerd in het kader van rampenvoorbereiding. Die bleken effectief: in sommige gebieden bleef de wateroverlast hierdoor beperkt.
Lees meer
 
Verslag vanaf de Middellandse Zee
Het Rode Kruis-reddingschip, de Responder, heeft het afgelopen half jaar meer dan 9.000 vluchtelingen gered van en uit de Middellandse Zee. Woordvoerster Iris van Deinse was een maand aan boord en deed verslag van hetgeen zij meemaakte.
Lees meer
 
Veel zorgen om Syrië
De situatie in Syrië is nijpend. In Oost-Aleppo staat er geen ziekenhuis meer overeind. Dat baart het Rode Kruis ernstige zorgen. Wil je meer lezen over het voortslepende conflict en over onze hulpverlening?
Lees meer
 
Collectanten gezocht
Van 18 tot 24 juni 2017 is het Rode Kruis Week. Dan gaan weer duizenden vrijwilligers langs de deur om voor het Rode Kruis te collecteren. Wil je ook helpen? Meld je dan nu aan als collectant.
Meld je aan
 
Afmelden | Wijzigen | Contact | Website

Rodekruis.nl

Categories: Business goods Charity | Funds Hobby | Leisure Care | Help | First Aid
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018