Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

De roekeloze gok van Macron

Emmanuel Macron betrad in 2017 het Elysée met de missie om Frankrijk te bevrijden van de aantrekkingskracht van extreemrechts. Zeven jaar later staat de extreemrechtse Marine Le Pen dichter dan ooit bij het presidentschap en kan ze mogelijk binnenkort zelfs de premier leveren.

Lees verder

Hoe AI oorlogsvoering zal veranderen

De toepassing van Artificiële Intelligentie zou oorlogsvoering grondig kunnen verandering. Verliezen we met de evolutie van generaals die legers aansturen naar computers die drones aansturen controle over de manier waarop mensen elkaar vernietigen?

Lees verder

Het Boliviaanse volk hield een nieuwe staatsgreep tegen

Het volk reageerde massaal nadat militaire troepen het centrum van La Paz bezetten en het regeringspaleis hadden omsingeld.

Lees verder

Franse militairen verdwijnen met staart tussen de benen uit Afrika

Na tweehonderd jaar militaire aanwezigheid in Afrika druipen de Fransen stilaan af. Dat komt vooral door het groeiend lokaal verzet, maar volgens Macron is het de schuld van de Russen.

Lees verder

Niger verbreekt contract met Franse groep over uitbating mega-uraniummijn

Half juni informeerde de Nigerese regering dat ze het contract met de Franse nucleaire multinational ORANO, voorheen AREVA, over de exploitatievergunning van de Imouraren-mijn zal intrekken. Die mijn is een van de grootste ter wereld, met reserves die worden geschat op 200.000 ton.

Lees verder

Onderhandelen met Rusland of wereldoorlog is de keuze, terwijl Israël vastloopt in compleet internationaal isolement

President Biden, onderhandel met Rusland over het einde van de oorlog in Oekraïne, dat zeggen zowel Servisch president Vučić, VS-econoom Jeffrey Sachs als 90 procent van de VS-bevolking. In feite geldt hetzelfde voor Bidens steun aan Israël, dat naar een totaal internationaal isolement afglijdt. Een inzicht in de visie op de feiten, die je niet in de mainstream vindt.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

SAAMO over Vlaams regeerakkoord: 'Sociaal wonen is oplossing voor woonproblematiek'

Mensen met een laag inkomen hebben het ontzettend moeilijk op de woonmarkt. Een eigendom verwerven is haast onmogelijk, een huis of appartement huren op de private huurmarkt is nagenoeg onbetaalbaar, voor een sociale woning zijn er uitzichtloze wachttijden. SAAMO Limburg focust op betaalbaar en kwaliteitsvol wonen voor iedereen. Samen met Limburgse armoede-verenigingen hebben we de woonproblematiek onder de loep genomen en formuleren we deze aanbevelingen om hiermee aan de slag te gaan.

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium