Zó ontstaan ijsbloemen | Verandert de snavel van een spreeuw van kleur? | Wandelen Oostvaardersplassen
Vorst pracht

Vorst pracht

De ijsbloemen op sommige ruiten krijgen weer een kans. Zó ontstaan ze >
 
 
Roots
Genieten op de 'vogelboulevard'
Wandelen bij de Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen in Flevoland zijn onderdeel van nationaal park Nieuwland. Roots zette in dit bijzondere natuurgebied twee wandelroutes uit: een aan de kant van Lelystad, de andere bij Almere. Wandelen in de Oostvaardersplassen biedt gegarandeerd spektakel.
Foto: Getty Images en Roelof Molenaar

Roots
Fotogenieke bosbouwers
Gaaien

“De grootste bosbouwers van de wereld”, zo worden gaaien ook wel genoemd. Zodra er eikels aan de eikenbomen komen, begint de gaai ze her en der in de grond te stoppen, als wintervoorraad. Als hij er eentje vergeet, groeit die uit tot een nieuwe eik. 
Foto: Vera van der Waal

Advertorial
Roots
Tijd om naar buiten te gaan!

Goede voornemens om meer naar buiten te gaan? Roots selecteerde de beste natuurwandelroutes voor een verfrissende natuurervaring. Ontdek bijvoorbeeld de mooiste wandelingen door de Nationale Parken van Nederland of maakt de mooiste boswandelingen.

 

Roots
Fragiele prachtige lentebode
Het sneeuwklokje

Het sneeuwklokje kondigt de lente aan. Niet voor niets worden ze ook wel ‘zomerzotjes’ of ‘mooie meisjes’ genoemd. Rond eind januari vind je de eerste exemplaren in bloei. Hoe kan het trouwens dat deze plant al zo vroeg in bloei staat?
Foto: Marcel van Kammen

Roots
Wat een vraag
Verandert de snavel van een spreeuw van kleur?

Stel je leukste natuurvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Deze bijvoorbeeld: verandert de snavel van de spreeuw van kleur? Bioloog Geert-Jan Roebers geeft antwoord. En: meer spreeuwen-weetjes. Waarin verschilt een vrouwtje spreeuw van een mannetje bijvoorbeeld, en waaraan herken je een jonge spreeuw?
Foto: Kevin van den Hoven

Roots
Roots Foto van de Maand wedstrijd
De opvallers van december

‘Roofvogels’, zo luidde het thema voor de Roots Foto van de Maand wedstrijd afgelopen december. Het leverde veel indrukwekkende foto’s op, waaruit de redactie haar favorieten heeft gekozen. Die zijn te bewonderen in Roots februari, binnenkort verkrijgbaar.
Foto: Bert van Elten

Ook deze week
Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2024 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden