Kennisbanken E-installatie
Online versie
Rookmelders: waar moeten ze hangen?

Rookmelders vormen bij nieuwbouw een onderdeel van de elektrische installatie. In dit artikel beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen. Zoals: waar moet de rookmelder komen? 

Lees verder >
Lichtberekeningen: de randzone

Bij het uitvoeren van een lichtberekening vormen verschillende aspecten een uitdaging. In dit bericht gaat het over de randzone.

Lees verder >
Met data-analyse grip op energieprestatie gebouwen

Volgens recente cijfers wordt in meer dan zeventig procent van de gebouwen ongeveer een kwart van de energie verspild. De reden hiervoor is dat veel installaties niet optimaal functioneren. 

Lees verder >
(advertorial)
alt
Kom je een bakkie doen?
Op 4 tot en met 7 februari 2020 staat Alklima weer op de VSK in de Jaarbeurs Utrecht. Wil je samen met ons de switch naar all electric maken? Kom dan een bakkie doen! Bestel nu alvast jouw gratis kaarten.
Elektrische verwarming als hoofdverwarming

Of elektrische verwarming geschikt is als hoofdverwarming, is afhankelijk van veel factoren. Ook de soort verwarming die is toegepast, speelt hierbij een rol. In dit artikel zetten we de mogelijkheden op een rij.

Lees verder >
Feenstra-monteurs met elektrische bakfiets naar klant

In Amsterdam fietsen sinds kort de eerste Feenstra-monteurs op elektrische bakfietsen van klant naar klant. Dit na een eerdere proef in de gemeente Utrecht.

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
FireSafety & Security Event 2020

Brandveilig.com, Security Management, Facto en Installatie Journaal werken samen met de brancheorganisaties Federatie Veilig Nederland, Techniek Nederland en VEB aan de organisatie van de eerste editie van het FireSafety & Security Event.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Kennisbank Installatie Journaal
Bevat praktische informatie over NEN 1010, NEN 3140, Power Quality, Verdeelsystemen, ATEX en Machineveiligheid. Experts vertalen droge normen naar de praktijk, d.m.v. achtergrondartikelen, veel illustraties, voorbeelden, video’s, kennistests en interactieve berekeningen.
Blog
Wat moet een projectleider elektrotechniek weten over BIM?

Projectleiders elektrotechniek worden soms zenuwachtig bij hun eerste BIM-project. Dat hoeft niet. 

Lees verder >
Whitepaper
Ledverlichting

In deze gratis whitepaper staat beperking van het energiegebruik van ledverlichting centraal. Waar moet rekening mee worden gehouden, wat zijn de mogelijkheden? Dat leest u in deze uitgebreide whitepaper van Installatie Journaal.

Lees verder >
BIM en de ervaringen van installatiebedrijven

Steeds meer installateurs werken in BIM. In deze gratis whitepaper leest u de ervaringen van verschillende installatiebedrijven bij diverse bouwprojecten,

Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright