Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
31 mei 2022
Rookmeldersverplichting vanaf 1 juli 2022


Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht in Nederland om een rookmelder te hebben op elke woonverdieping in uw huis en in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt. Ook als u in een huurhuis woont. Op iedere bouwlaag moet een goedgekeurde brandmelder komen hangen. Als jouw besloten gang op de begane grond een vluchtroute is voor een verdieping erboven, dan moet je daar ook een werkende rookmelder ophangen. 

 

Waar moet ik op letten als ik rookmelders ga kopen?

Je hoeft volgens de wet nergens aan te voldoen met betrekking tot de specificaties van de rookmelder. De melders moeten wel voldoen aan de NEN-14604 en een CE keurmerk hebben. Pas dus op met rookmelders van vage merken en rookmelders die erg goedkoop zijn. Het advies is wel om het meteen goed te doen en rookmelders te kopen met een 10 jaar batterij. Dan bent je 10 jaar lang af van vervelende piepjes midden in de nacht en hoef je geen batterijen meer te wisselen.

Vrijkaarten Huis & Energie beurs

Van 10 t/m 12 juni wordt de Huis & Energie- beurs in de Brabanthallen (‘s-Hertogenbosch) georganiseerd. Dé beurs om inspiratie voor duurzaam wonen op te doen. Zo staat er bijvoorbeeld een levensgroot duurzaam modelhuis, kun je informatie inwinnen over producten zoals zonnepanelen, warmtepompen en isolatiemateriaal én zijn er meer dan 100 duurzame specialisten aanwezig. 
 

Bestel hier jouw vrijkaarten

Samen met ons energieloket Brabant Woont Slim vinden wij het belangrijk dat onze inwoners op een laagdrempelige manier deze beurs kunnen bezoeken en daarom geven wij vrijkaarten t.w.v. €20,- weg.

Bestel jouw vrijkaarten (op=op) door je aan te melden voor de nieuwsbrief van Brabant Woont Slim.

Structurele impuls voor MGD

MijnGemeenteDichtbij vraagt voor 2023 €1,1 miljoen extra van de gemeente Sint-Michielsgestel en €1,4 miljoen van de gemeente Boxtel om de eerdere incidentele financiële impuls naar de toekomst structureel te maken. Dit extra geld is nodig om de dienstverlening aan inwoners op peil te brengen en te houden, maar ook om een aantal nieuwe wettelijke taken die de gemeente Sint-Michielsgestel en Boxtel vanuit het Rijk opgelegd krijgen, goed te kunnen uitvoeren. Het doel: MijnGemeenteDichtbij toekomstbestendig maken. Naast de extra impuls heeft MijnGemeenteDichtbij ook extra middelen nodig voor autonome ontwikkelingen, zoals de loonkostenstijging door de nieuwe landelijke CAO, prijsstijgingen en inflatie. Dat gaat om ongeveer € 0,4 miljoen voor Sint-Michielsgestel en 0,5 miljoen voor Boxtel. De bedragen worden jaarlijks geïndexeerd.

Lees verder
Persbericht: Meierij onderzoekt situatie arbeidsmigranten

Bestuurlijk Interventieteam Meierij onderzoekt situatie arbeidsmigranten
Bij een groot deel van de arbeidsmigranten blijkt de basisregistratie Natuurlijke Personen (vh GBA) niet op orde. Ook blijkt in de huisvesting nogal eens de brandveiligheid niet op orde. Dat is het resultaat van een actie van het Bestuurlijk Interventieteam Meierij afgelopen week. Deze week – 16 tot en met 20 mei –werden in Oost-Brabant, door verschillende interventieteams, in een gezamenlijke actie verschillende locaties bezocht waar arbeidsmigranten zijn gehuisvest. Naast het aanpakken van onregelmatigheden is er ook informatie verstrekt aan de aanwezige bewoners over hun rechten en plichten. Het doel van de actie was om informatie te verzamelen over de situatie waarin arbeidsmigranten in Nederland zich bevinden.
Bij deze actie bezocht het interventieteam 26 adressen in Meierijstad, 3 adressen in Boxtel, 2 adressen in Sint-Michielsgestel, 3 adressen in Heusden en 1 adres in Vught. In totaal sprak het team met 106 arbeidsmigranten.

Lees verder
Informatie-/uitwisselings­bijeenkomst Woonbeleid


Op dinsdagavond 7 juni wordt er een informatie-/uitwisselingsbijeenkomst georganiseerd voor de gemeenteraad Boxtel. Deze avond vindt plaats in de Raadzaal van het gemeentehuis

 

Eind 2020 heeft de Rekenkamercommissie Boxtel een rapport uitgebracht over het woonbeleid van de gemeente Boxtel en de uitvoering daarvan. Eén van de aanbevelingen uit het rapport is om als gemeenteraad en college met elkaar in gesprek te gaan over het woonbeleid. Voor het thema Wonen wordt 2022 een boeiend jaar. Crisis op de woningmarkt, Nationale Woon- en Bouwagenda, woningmarktonderzoek/woonzorganalyse en woonvisie/woonzorgvisie. Voldoende om te bespreken. 

Deze bijeenkomst begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en duurt tot ca. 22.00 uur.
 

Bijwonen bijeenkomst

Deze bijeenkomst is in eerste instantie bedoeld voor de raads- en steunfractieleden. Maar ook overige geïnteresseerden zijn van harte welkom op dinsdag 7 juni. Je hoeft je niet vooraf aan te melden.

Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten
 .