Ontdek de natuur met Roots - 29 november
Roots

Roots-filmweekend Vlieland

FILMFESTIVAL: NAAR DE WILDERNIS

Waar is het beter natuurfilms kijken dan op Vlieland, waar de leukste bioscoop van Nederland staat. Na succesvolle eerdere edities houdt Roots samen met de Waddenvereniging en Podium Vlieland in maart 2019 twee filmweekends. Thema van het filmfestival is: Naar de wildernis.
Foto: Melchert Meijer zu Schlochtern

Roots

Vogels

WATERSPREEUW IS ZWEMTALENT

De waterspreeuw is een bijzondere zangvogel. Hij kan prima zwemmen, duiken en zelfs onder water lopen. Natuurfotograaf Edwin Giesbers fotografeerde vorig jaar de zeldzame waterspreeuw in Nederland. Zijn reportage vind je in de nieuwe Roots.
Foto: Edwin Giesbers

Roots

Natuurweetje

KNAAGVRAAG

De bever is het grootste knaagdier van Europa. Zie je een bever dan vallen direct zijn grote voortanden op. Daarmee kunnen bevers vrijwel alle struiken en bomen doorknagen. Hoe snel slijten bevertanden eigenlijk door al dat geknaag?
Foto: iStock

Roots

Natuurboek

WONDERWEZENS

Van zombie-insecten tot vlinders met een oor op hun roltong: de Noorse bioloog Anne Sverdrup-Thygeson laat in het recent verschenen Terra insecta via beeldende zinnen zien hoe fascinerend insecten zijn. Root las het wonderlijke boek.
Foto: Marc Brouwer

Nu te koop: Roots + Jaarkalender voor slechts € 8,99

  • Winterwandelen op de Grebbeberg
  • Grote Roots Natuurquiz
  • Een jaar in de Vlaamse Ardennen
  • Natuurhoogtepunten van de redactie
  • Waterspreeuw: zingend zwemtalent
  • De 10 leukste buitencentra
  • Jagen op het noorderlicht
  • IJsschotsen fotografeer je zo
Roots
Roots

Noorderlicht

JAGEN OP LADY AURORA

Mart Smit is natuurfotograaf en geobsedeerd door het noorderlicht, dat hij 'lady aurora' noemt. Hij reist jaarlijks naar de Lofoten om het fascinerende natuurfenomeen vast te leggen. De fotograaf vertelt aan Roots hoe je deze kleurrijke dame het beste kunt ontmoeten.
Video: Mart Smit

Roots

De Roots Agenda en Scheurkalender

De Roots Natuuragenda is al jarenlang de onovertroffen agenda voor natuurliefhebbers. Met prachtige natuurfoto’s, overzichtelijke weekindeling met veel schrijfruimte, gratis ansichtkaarten, de mooiste seizoen-wandelingen en veel natuurtips.
De Roots Scheurkalender biedt 365 natuurweetjes, verpakt in quizjes! Met elke dag een natuurvraag of fascinerend feitje én prachtige natuurfotografie.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer