De állermooiste mist-foto's, zo maak je ze | De aardster: hotspots en weetjes | Het geluid van de zilvermeeuw
Roots oktober

Roots oktober

Met daarin: schitterend goud in de natuur, heerlijke herfstwandelingen & meer >
 
 
Roots
Zo doe je dat
Mist fotograferen

In de herfstmaanden is de kans op een mistige ochtend extra groot en dat biedt fotografische kansen! Een mooie ochtendmist heeft zijn voor- en nadelen. Alle storende elementen in een landschap verdwijnen als er mist hangt, maar een mooie diepte in je mistfoto’s krijgen is een grote uitdaging.
Foto: Hans van Wijck

Roots
Podcast Notenkrakers
Geluid zilvermeeuw: het ultieme strandgevoel

Grote mantelmeeuw, kokmeeuw en zwartkopmeeuw; in Nederland komen maar liefst 22 soorten meeuwen voor. Maar de meest bekende is de zilvermeeuw en dat komt door zijn roep. Want het hoge geluid van deze vogel roept bij veel mensen het gevoel op van zon, zee en strand.
Foto: An Decelle

Roots
Foto van de week
Goudplevier wisselt van zomer- naar winterkleed

Deze prachtige foto van een goudplevier die wisselt van zomer- naar winterkleed is gemaakt door Martin van der Kruijk. Het is de nieuwe Roots foto van de week. Heb je ook een mooie wadvogel op de foto gezet? Stuur vooral in, dat kan tot en met 13 oktober, dan volgt een ander thema. 

Roots
Natuurshot van de week
Wintertaling strijdt met zwarte kraai (en dan komt de zeearend)

Roots publiceert wekelijks een leuk dierenfilmpje, gemaakt door een lezer in de natuur of in de tuin. Het natuurshot van deze week – een wintertaling die strijdt met een zwarte kraai, en vervolgens komt een zeearend – is gefilmd door Arie Leijdens.

Advertorial
Roots
Haal Landleven in huis

Nog meer genieten van deze heerlijke nazomer? Haal dan Landleven in huis. Profiteer van maar liefst 45% korting en betaal € 4,- per nummer. Bovendien krijg je nu de Landleven-agenda 2025 cadeau. De voorraad is beperkt, dus wees er snel bij!

Roots
Twee hotspots én tal van weetjes
De aardster

Het is niet de kleur en ook niet de grootte, het is de vorm die de aardster laat opvallen. Zoals de naam al zegt: deze paddenstoel herken je meteen aan de stervorm. Roots tipt twee van de mooiste plekken in Nederland en België waar je aardsterren kunt tegenkomen.
Foto: Martinus Top

Roots
In het spoor van een bergbeek
Wandelen Noorbeek (Zuid-Limburg)

De Noor is maar een klein stroompje, maar drukt zijn stempel toch groots op het landschap van Zuid-Limburg. Van borrelend water tot fijne vergezichten en meerdere kastelen, deze nieuwe wandeling heeft het allemaal. Extra leuk: je wandelt afwisselend door Nederland en België.
Foto: Bob Luijks

Roots
Het verhaal achter de (hoofdprijs) winnende foto
Kikkers en padden

Met deze zeer bijzondere foto van parende kikkers en padden won Roeli van Til de Roots Natuurfotowedstrijd 2024! We vroegen haar naar het verhaal achter de foto.
Foto: Roeli van Til

Roots
Goed vlindernieuws
Opmerkelijk veel landkaartjes

Afgelopen nazomer gebeurde er iets heel opmerkelijks: na een flink aantal magere jaren qua aantallen vlogen er ineens opvallend veel landkaartjes. Eindelijk positief nieuws over vlinders, en ook nog eens over een zeer bijzondere soort!
Foto: Paul Böhre

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Podcast Roots - Facebook Roots - Pinterest
Copyright © 2024 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden